7 onmisbare elementen die niet mogen ontbreken in een moderne keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 onmisbare elementen die niet mogen ontbreken in een moderne keuken

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne eetkamers van Estudio Sespede Arquitectos Modern
Loading admin actions …

In een huis of appartement is de eetkamer het centrale ontmoetingspunt. Of de eetkamer nu een aparte ruimte is, onderdeel uitmaakt van de woonkamer, een grote tafel heeft of een kleine… het maakt niet uit! Het belangrijkste is dat het een plaats is waar je lekker kunt eten en waar je speciale momenten deelt met je huisgenoten en met de gasten.

Met de tips in dit Ideabook zal het zeker lukken om je slaapkamer te veranderen in een fantastische ruimte! 

1. Een gezellige ontmoetingsruimte

Prachtige moderne boerderij keuken Moderne keukens van Tieleman Keukens Modern
Tieleman Keukens

Prachtige moderne boerderij keuken

Tieleman Keukens

De maaltijden zijn de momenten waar we allemaal samen komen en praten over de dingen die we die dag beleefd hebben. Het is fijn als de eetkamer een warme en gezellige plek is, waar we ons op alle momenten prettig voelen en waar we blijven hangen lang nadat de maaltijd klaar is.

2. Mooie tafel en stoelen

Stoelen en de tafel vormen het centrale deel van de eetzaal, zowel in termen van esthetiek als functionaliteit.  Kies voor meubels die passen in de ruimte die je hebt: groot, klein, verlengd, ronde of een vierkante tafel.

Je hoeft niet alleen te kiezen voor een standaard tafel en stoelen, er zijn allerlei stijlen om uit te kiezen.  Misschien vind je vintage mooi of juist retro of industriëel of ook leuk, verzamel verschillende soorten stoelen, materialen en texturen.

3. Eigen stijl

Heb je een aparte keuken dan kun je hier makkelijk een heel eigen stijl toepassen. Maakt de keuken onderdeel uit van de woonkamer dan is het mooier om de stjl van de keuken en de woonkamer met elkaar te integreren. Zorg in ieder geval voor rust in de keuken. Er is niets ongemakkelijker dan eten in een ruimte die vol is met visuele prikkels. 

5. Mooie inrichting

Is de eetkamer een onderdeel van de keuken dan dan kun je deze ruimte helemaal inrichten zolas jij het wilt. Omdat het een aparte ruimte is hoef je immers geen rekening te houden met de stijl van de woonkamer. Hang planken op aan de wand en plaats hier mooie keuken elementen op. Je maakt van je keuken op deze manier een  warme en gezelligeomgeving.

5. Sfeervolle verlichting

Een element dat niet onmiddellijk de aandacht trekt, maar toch heel belangrijk is bij het inrichten van de keuken is de verlichting. Dit kan in de vorm van een grote en opvallende lamp boven de eetfafel. Kies voor een lage lamp. Deze geeft vooral licht op de tafel, terwijl de rest van de kamer gedimd blijft.

6. Mooie accessoires

Heb je een mooie tafel gevonden? Kleed de tafel dan verder aan met een mooi tafelkleed, een vaas met bloemen, kaarsen of een klassieke mand met fruit, dat is altijd goed!

Vind je het moeilijk om de keuken mooi in te richten. Vraag een van onze interieurontwerpers om advies.

7. Accent kleuren

Industriële eetkamers van Pop Arq Industrieel

Mooi is het om de kleuren van de muren en de wanden neutraal te houden. Kleur kun je toevoegen in de vorm van een kunstwerk of foto of kies voor een opvallend gekleurde tafel.

Houd je van een mediterrane stijl. Kijk dan ook eens in dit Ideabook. Hier nemen we je op tour langs een aantal boeiende keukens.

Welke keuken spreekt jou het meeste aan? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!