Landelijke Keukens: Mooi voor Stad en Land | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Landelijke Keukens: Mooi voor Stad en Land

Stoa. Stoa.
Rustieke keukens van HUGA ARQUITECTOS Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De combinatie van de woorden landelijk en keuken wekt bij de meeste mensen sterke wensdromen op. Waar of niet? We stellen ons de geurige mediterraanse gerechten voor, die in een handomdraai te bereiden zijn, waarvan we met het hele gezin kunnen genieten. In gedachten zitten we met z'n allen buiten op het terras en genieten van het heerlijke weer. Zo'n landelijke keuken is al snel het middelpunt van het huis, want als een magneet trekken de gezinsleden ernaar toe, waardoor de keuken echt een sociale hotspot wordt! Maar als je denkt dat landelijke keukens alleen in rurale gebieden passen, dan heb je het mis! Ook in een appartement in het hartje van een grote stad kan een landelijke keuken de parel van je huis zijn. Het gaat er gewoon om dat je het juiste decor en inrichting kiest. We nemen je vandaag mee op een tour langs diverse prachtige landelijke keukens. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren. 

Het Perfecte Dak

Als je de keuken een make-over geeft, probeer dan zoveel mogelijk ruimte voor dit gedeelte van het huis te reserveren, want veel ruimte geeft je veel vrijheid, dus wees niet te bescheiden bij het gebruik van de beschikbare ruimte. Het bijzondere dak van deze keuken is erg ruimtelijk en de houten balken geven direct die karakteristeke landelijke sfeer, dit wordt versterkt door de natuurstenen wand boven het gasfornuis. De kastjes onder het aanrechtblad zijn prachtig rustiek en onbewerkt rustiek, terwijl het keukeneiland, met het prachtige zwarte werkblad en de witte kastjes, zeer strak oogt. Al deze elementen samen zorgen voor de typische landelijke sfeer waarnaar je opzoek bent.

Rustiek Romantische Sfeer

De keukenkasten in deze rustieke of landelijke keuken zijn prachtig ruw en ongepolijst, waardoor de ambiance van het rurale leven tot leven komt. De vintage oven is een hedendaags ontwerp, dat teruggrijpt op een smaakvol verleden. Ook zijn meer moderne elementen te vinden, zoals de gepolijste werkbladen en de marmeren vloer. Dit contrast maak deze keuken zo interessant. Het is een ruimte waarin het nieuwe en het oude zich op een harmonische manier tot elkaar verhouden.

Contrast

Over een bijzonder contrast gesproken! Kijk maar eens goed naar deze keuken. De buitenwereld is ruraal en onstuimig, terwijl de keuken zelf strak en modern is. De zware stenen vloer zorg voor een temperament volle ambiance, terwijl het marmeren werkblad en de high tech koelkast links, een functionele uitstraling hebben. In deze keuken kun je van beide werelden genieten, zowel van de landelijke als de moderne. Je kunt eenvoudig naar buiten om je culinaire gerechten buiten met je geliefde te nuttigen. Dit is het paradijs, dit is het landelijke leven!

Kleine Charme

Country style kitchen Landelijke keukens van Schema Studio Limited Landelijk
Schema Studio Limited

Country style kitchen

Schema Studio Limited

Een kleine keuken is vaak eenvoudig gezellig en sfeervol te krijgen. Neem bijvoorbeeld deze prachtige keuken. De rustieke tafel met de vintage stoelen zorgt voor een fijne plek om te eten en te praten. De traditionele keukenkastjes geven deze kleine keuken een huiselijke en vertrouwde sfeer. De vintage ramen laten het licht overvloedig binnenstromen, licht dat honderden jaren oud is, maar nu in heden ons hart verwarmt. Deze keuken is landelijk en traditioneel, maar heeft alle moderne technologie die je in de 21e eeuw in een keuken mag verwachten. Landelijk en modern gaan hier samen, maar het landelijke domineert deze prachtige keuken! 

Stad en Land

Deze keuken houdt het midden tussen een stedelijke- en een rurale setting. Het gepolijste hout, dat dominant in de ruimte aanwezig is, doet ons denken aan het design zoals we dat kennen uit de jaren' 70. Ook de decoraties zijn geënt op dit periode. Door deze stijlkenmerken krijgt deze keuken een ongelooflijke huiselijke sfeer. Het interieur neemt je mee naar het oude vertrouwde verleden, zonder oubollig of sleets te worden. Het groen dat deze kamer decoreert, wijst naar de natuur en onze connectie met haar, waardoor er in dit interieur een zeer natuurlijke sfeer hangt. Planten zijn sowieso goed voor de lucht kwaliteit in je huis. De landelijke- en stedelijke sferen mengen zich in deze keuken, waardoor een unieke ambiance ontstaat. Echt een keuken voor in een appartement!  

Tot zover de prachtige, landelijke keukens. We wensen je veel creatief plezier met het inrichten van jouw landelijke keuken!

Voor tips en advies kun je terecht bij de experts op ons forum!

Zoek je een droomhuis in Portugal? Lees dan dit artikel maar eens!

Hoe is jouw landelijke keuken ingericht? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!