5 fouten die je tijdens het inrichten van je huis niet meer maakt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 fouten die je tijdens het inrichten van je huis niet meer maakt

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Industriële balkons, veranda's en terrassen van студия визуализации и дизайна интерьера '3dm2' Industrieel
Loading admin actions …

Bij een nieuwe inrichting komt heel wat kijken. En omdat er zoveel dingen zijn waar we rekening mee moeten houden, willen we nog wel eens wat over het hoofd zien. We nemen dan beslissingen waar we later spijt van hebben. Meestal hadden we het achteraf anders gedaan. Het gebeurt nou eenmaal met regelmaat dat de beste ideeën pas bij ons opkomen als het al te laat is. Om je ervoor te zorgen dat je de volgende keer dat je een ruimte opnieuw inricht minder over het hoofd ziet, hebben we dit Ideabook voor je geschreven. Hierin bespreken we vijf typische fouten die we tijdens het herinrichten van een ruimte veel maken. 

Lees snel verder om ervoor te zorgen dat je deze fouten in de toekomst niet meer maakt.

Het is niet altijd nodig om de wanden schilderen

Scandinavische woonkamers van Q2Design Scandinavisch

Wanden in huis hoef je niet altijd te schilderen. Je kunt ook kiezen voor behang of laagje beton, zoals te zien is op de foto hierboven. Zelf zou het waarschijnlijk niet snel bij je opkomen, maar als je wand op de foto ziet ben je vast meteen enthousiast. Dat waren tenminste wij wel toen we het zagen! We kunnen ons bijna niet voorstellen dat je dit niet mooi vindt.

Onvoldoende plek vrijlaten

Bij het inrichten van een ruimte is het belangrijk om de juiste balans te vinden. In je interieur is het evenwicht tussen lege ruimtes en meubels en accessoires erg belangrijk. Als je een ruimte te vol zet met spullen, word het al snel een onoverzichtelijke plek. Het wordt dan een ruimte waar je niet graag meer komt, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg er daarom voor dat je niet elke meter ruimte vol zet met meubels en opbergruimte, maar houd het rustig door ook plek vrij te laten.

Kies voor de juiste materialen

modern  door Avenue Floors, Modern

Er zijn verschillende materialen waarmee je de muur en vloer in een ruimte kunt bedenken. De muren kun je schilderen of behangen, en op de vloer kun je kiezen voor hout, vinyl, laminaat, tegels of beton. Denk bij je keuze niet altijd alleen aan wat je mooi vindt, maar ook aan wat goed bij de ruimte past. In een kinderkamer is een vinyl een hele goede keuze, terwijl je in de woonkamer wellicht beter voor hout of laminaat kunt kiezen.

Laat ruimte tussen de kasten en het plafond

Scandinavische woonkamers van Q2Design Scandinavisch

Je denkt misschien dat het beter is om je kastjes helemaal tot aan het plafond te laten reiken, maar niets is minder waar. Voor het zicht is het beter om wat ruimte tussen de bovenkant van je kastjes en het plafond te laten. Daarnaast is het ook uit hygiënisch oogpunt een betere keuze. Kastjes die tot aan het plafond raken kun je bovenop niet meer schoonmaken. En we weten allemaal dat stof en vuil zich hier ondertussen wel verzamelen.

Zet je bed naast een muur of raam

Bij een tweepersoonsbed wordt meestal aangeraden om het bed in het midden van de kamer te zetten. Dan kun je er vanaf twee kanten in gaan liggen en aan beide kanten een nachtkastje plaatsen. Toch zijn wij van mening dat je een tweepersoonsbed ook heel goed met één kant tegen een wand of voor een raam kunt zetten. Je moet alleen lenig genoeg zijn om vanaf het voeteneind in bed te kruipen.

Wil je meer lezen over het inrichten van je huis? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog fouten die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!