Een grachtenpand met een fantastisch industrieel interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een grachtenpand met een fantastisch industrieel interieur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Vernieuwbouw grachtenpand Industriële mediakamers van Kodde Architecten bna Industrieel
Loading admin actions …

Een grachtenpand is waarschijnlijk het allermooiste huis wat je in een oude Nederlandse binnenstad kunt bezitten. Schitterende monumentale woonhuizen die vaak hun leven als pakhuis zijn begonnen en in een later stadium op prachtige en vooral ook erg chique wijze als woning in gebruik zijn genomen. Vandaag nemen we je mee naar zo’n prachtig grachtenpand in hartje Amsterdam. Sowieso al erg leuk om te bekijken, maar als het fantastische industriële interieur ziet, dan ben je waarschijnlijk nog meer verkocht. 

We nemen je dan ook graag mee naar de hoofdstad om te laten zien hoe de plannen van de experts van Kodde Architecten op schitterende wijze zijn uitgewerkt.

Oud en fris

Vernieuwbouw grachtenpand Klassieke huizen van Kodde Architecten bna Klassiek
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

Voor we het bijzondere interieur gaan bekijken, nemen we eerst nog even een kijkje aan de buitenkant van het pand. Je ziet hoe mooi oud het bouwwerk is, maar tegelijkertijd valt de frisse en eigentijdse uitstraling op. De tuin is bijvoorbeeld op een zeer aangenaam rustiek-moderne manier vormgegeven en roept daarmee een contrast op met het oude pand. Verder zie je ook de vele woonlagen die het huis kent. 

Dat is aan de ene kant een voordeel van een grachtenpand, maar het relatief smalle grondoppervlakte kan ook een nadeel betekenen. Laten we snel eens zien hoe dat hierbinnen het geval is!

Overweldigende oplossingen

Vernieuwbouw grachtenpand Industriële mediakamers van Kodde Architecten bna Industrieel
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

Het ruimteprobleem wat hierboven net al even is geschetst, is met overweldigende oplossingen volledig van de kaart geveegd. Wat ziet het er spectaculair en vooral heerlijk ruim uit! Deze woonkamer, die trouwens niet de enige is in het huis, ziet er zo groot uit doordat het interieur heel minimalistisch gehouden is. Door alles lekker wit te houden, blijft dat ruimtelijke beeld zo goed behouden. 

De originele balken zijn nog duidelijk onder de lichte verf zichtbaar en de industriële deuren met zwarte kozijnen en heel veel glas maken het gevoel van een eclectische loft helemaal compleet.

Fantastische trap

Vernieuwbouw grachtenpand Moderne wijnkelders van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

Bij de renovaties van grachtenpanden moeten vaak keuzes worden gemaakt op het gebied van het handhaven van authentieke elementen. In dit geval is een nieuwe trap aangebracht die juist niet pretendeert oud te zijn, sterker nog: de betonnen trap is een heel erg modern element! En dat geeft hier ook weer een heel mooi effect. En vooral de prachtige kast onder de trap maakt de sfeer in deze ruimte helemaal compleet, zeker met al die zeer fraaie kisten.

Stoere keuken

Vernieuwbouw grachtenpand Moderne keukens van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

Geheel passend in het loftachtige interieur van de woning, is gekozen voor een hele stoere en robuuste keuken. Industrieel met een flinke portie ruwe landelijkheid! De donkere kleuren vormen aan de ene kant een groot contrast met de verder zo witte ruimte, maar passen er ook ontzettend goed bij. En het uitzicht op het klimop in de tuin doet je bijna vergeten dat je midden in de stad zit. 

Zo kun je genieten van een kleine oase van rust in de hectiek van het dagelijks leven.

Oude bedstee

Vernieuwbouw grachtenpand Rustieke kinderkamers van Kodde Architecten bna Rustiek & Brocante
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

Net als je denk dat alles in dit huis in een moderne loft is veranderd, heb je het mis. Er zijn wel degelijk prachtige oude elementen over gebleven. Zoals deze prachtige bedstee die ook nog steeds als zodanig gebruikt wordt, nu alleen in de vorm van een sfeervolle kinderkamer.

Aardse tinten

Vernieuwbouw grachtenpand Moderne badkamers van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

Het meer aardse effect zag je al even in de keuken en ook in de badkamer is dit overduidelijk terug te zien. Rustiek met een ruw randje! En reken maar dat je hier voldaan onder de douche kunt stappen als je de trotse bezitter bent van zo’n prachtig huis.

Benieuwd geworden naar meer mooie architectuur van Nederlandse bodem? Dit leuke project zal je dan ook zeker aanspreken!

Aangenaam verrast door dit project? We vernemen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!