Klamboetrends 2015: Fijn voor in de Zomer | homify

Klamboetrends 2015: Fijn voor in de Zomer

Stoa. Stoa.
portobellostreet.es SlaapkamerBedden en hoofdeinden
Loading admin actions …

Sinds mensenheugenis is de klamboe belangrijk voor een goede en gezonde nachtrust, niet per se in Europa, maar wel in de tropische gebieden waar hij ontstaan is. Je wilt door natuurlijk door geen enkele mug geprikt worden, maar de muggen die in de tropen rondvliegen zijn extra vervelend. De klamboe zorgt er in die streken voor dat de zieke verspreidende muggen je niet kunnen steken. Maar door de jaren heen is het ding ook naar Europa gekomen en heeft zijn intrede in de slaapkamer gedaan, niet vanwege de Malariamug, maar vanwege zijn decoratieve waard, hoewel de muggen in het Westen ook door de klamboe tegengehouden worden. Slapen onder een klamboe is een fijne ervaring, je voelt je beschermd en de dromerige sfeer die er onder een klamboe heerst doet je lekker ontspannen inslapen. In dit artikel gaan we je een aantal bijzondere klamboes laten zien die je zeker gaan inspireren. Kijk met ons mee!

Open en Dicht

Je wilt niet dat je bed de hele dag verborgen is achter de klamboe, daarom is het zo handig dat deze klamboe achter het bed aan de muur bevestigd kan worden, waardoor het bed te zien is. 'S avonds kun je hem natuurlijk weer rond je bed hangen. De klamboe heeft een esthetisch effect in je kamer, deze ziet er mooi en symmetisch uit. Niet alleen de klamboe zorgt voor deze symmetrie maar ook de kunstwerken aan de muur en het houtwerk aan het hoofdeinde. De stoel links, de decoraties op de tafeltjes en de kast recht, zorgen voor de variatie in de kamer, maar zorgen tegelijkertijd voor een evenwichtig gebruik van de ruimte.

Ouderwets

Als je deze kamer binnenstapt, dan lijk je terug in de tijd te gaan. Het is net alsof de 17e- en 18e eeuw in deze kamer voort blijft bestaan. Dit komt natuurlijk door de authentieke, historische balken, de witte wanden en de sfeervolle klamboe. Het bed krijgt door deze decoratieve elementen welhaast iets vorstelijks. Het licht dat door het raam in de kamer valt zorgt voor een hemelse sfeer, waarin je helemaal tot jezelf komt.

Zolder

Warmte stijgt op en de muggen komen mee. In de zomer kun je veel last hebben van deze beesten. Gelukkig heeft men ooit de klamboe uitgevonden, waardoor we ons kunnen beschermen tegen deze lastpakken. Op deze zolder zorgt de klamboe, die handig aan de centrale balk is bevestigd, voor een prachtige sfeer en is tegelijkertijd op en top praktisch. Deze basic kamer is met deze klamboe in elk seizoen een goede ruimte om in te slapen

Kinderklamboe

Het kan gewoon niet schattiger worden dan dit! Deze kinderklamboe beschermt je kleine tegen de kleine vijanden. Maar we moeten niet van een mug een olifant maken. Er staat wel een olifant in de kamer en op de muur vinden we ook schattige voorstellingen van het dier in actie. In deze kamer kan je kleine rustig slapen en zijn droomwereldje creeren.

Hut

Deze hutklamboe is de absolute droom van elk kind. We kennen het natuurlijk zelf nog van vroeger, toen we druk in de weer waren met lakens, stoelen en planken om buiten onze eigen hut te maken. Deze hut is echter veel hygiënischer en netter, waardoor het plezier er wel is, maar viezigheid van buiten niet. De kinderen zullen helemaal door het dolle zijn als ze deze hutklamboe boven hun bed aantreffen.

Meisjeskamer

Ook hier is de klamboe prachtig achter het bed gehangen, want overdag heb je hem niet nodig. De zachte kleuren zorgen voor die typische sfeer die je aantreft in meisjes kamers. Het is een kamer met een fijne ambiance: rustig en eenvoudig van inrichting, maar met een zekere klasse en gedistingeerdheid. Natuurlijk beschermd de klamboe 's nachts tegen de muggen en voelt de eigenares van het bed zich beschermd door de dromerig gedrapeerde stof waarvan de klamboe is gemaakt.  

Tot zover het overzicht van de prachtige klamboes. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt en heb je mooie ideeën opgedaan!

Voor tips en advies van experts bezoek je ons forum!

Old English Company maakt Engels design voor heel je huis. Bekijk hun ontwerpen hier!

Welke klamboe heb jij? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!