6 geheimen voor een slaapkamer waar je nooit meer weg wilt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 geheimen voor een slaapkamer waar je nooit meer weg wilt

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne slaapkamers van Caja de Diseño Modern
Loading admin actions …

Onze slaapkamer is bij uitstek de meest intieme plek in ons huis en daarom is het uiterst belangrijk om deze zo in te richten dat we ons er comfortabel en vertrouwd voelen.Het is essentieel om te overwegen dat je slaapkamer niet alleen een zeer belangrijk onderdeel van je persoonlijkheid reflecteert, maar ook grote invloed heeft op je gemoedstoestand. Om de sfeer in je slaapkamer in evenwicht te brengen is het aan te raden om te beginnen met een aantal details en zo de organisatie te verbeteren. 

Een georganiseerde plaats verbetert immers de circulatie van energie en ook de juiste keuze van de kleuren, meubels en materialen helpt om je veel comfortabeler te voelen en een uitnodigende slaapkamer te maken. We geven je een aantal tips om je slaapkamer zo in te richten dat je er nooit meer weg wilt!

1. Zorg voor een opgeruimde schone ruimte

Rustieke slaapkamers van homify Rustiek & Brocante Aluminium / Zink

Om ervoor te zorgen dat de omgeving van je slaapkamer warm blijft, is het zeer belangrijk belangrijk om aandacht te besteden aan de kleine details. Plaats daarom nooit je vuile kleren in je slaapkamer of de kleding die je ’s-avonds uittrekt. Regelmatig schoonmaken zal helpen om je stemming te verbeteren; je hoeft niet te wachten tot alles is stoffig met reinigen. Mensen hebben vaak een televisie en andere electronica. Lucht de slaapkamer daarom dagelijks voor een frisse atmosfeer. Voorkom de belangrijkste slaapkamer inrichting missers: in dit artikel lees je hoe!

2. De juiste mix aan elementen

Rust is essentieel in je slaapkamer. Dus plaats er alleen die elementen die echt nodig zijn en stem deze op de juiste manier op elkaar af. Vaak belanden er in onze slaapkamer teveel spullen die het design niet echt ondersteunen of zorgen voor een rommelige aanblik. Stem de kleuren op elkaar af en voeg accessoires toe die de algemene sfeer ondersteunen. Hier is dit op prachtige wijze gedaan. De stenen muur en gemarmerde vloer zorgen voor een prachtige natuurlijke sfeer. Daar is een romantisch accent aan toegevoegd in de vorm van de beige, roze en roodtinten op het bed en de sfeervolle gordijnen. De warme verlichting maakt het af. Een plaatje!

3. Wat kies je voor op de muren?

Het is belangrijk te onthouden dat de kleur van de muren van je slaapkamer een grote invloed op je humeur kan hebben. Dat is waarom de meeste experts neutrale tinten en warme kleuren zoals oranje, rood, geel en sommige aardetinten aanraden waardoor de slaapkamer een intieme, ruime en gastvrije uitstraling krijgt. Tip voordat je alle muren verft: Vind een element in de kleur van je keuze, bijvoorbeeld een deken, kussens of nagellak zijn en plaats deze van tevoren in de slaapkamer om te zien hoe het staat. Indien de kleur naar wens is kun je hem meenemen en bij de verfwinkel de exacte kleur laten mengen. Of probeer eens iets totaal anders en bekleed je muren en plafond met hout zoals hierboven!

4. Breng persoonlijke accenten aan

Wanneer jij een van die mensen bent die van felle kleuren houdt zoals wit, lichtroze, marineblauw dan is het een geweldig idee om je muren te voorzien van wat decoratieve vinyl of een ontwerp behang. Een persoonlijk ontworpen of gekozen print is altijd een goede keuze om je slaapkamer een zeer gezellige en persoonlijke plek te maken. Je kunt dit kopen bij elke bouwmarkt en behang laten printen met het ontwerp van jouw keuze of een afbeelding op vinyl laten afdrukken en dit plaatsen op de belangrijkste muur van je slaapkamer. Zo krijgt je slaapkamer zeker dat persoonlijke tintje.

5. Kies voor dat mooie luxeuze beddengoed

modern  door homify, Modern Hout Hout

Misschien vraag je je af hoe je beddengoed van invloed zou kunnen zijn op het uiterlijk van je slaapkamer. Het antwoord is heel eenvoudig: een mooie luxueus beddengoed zorgt voor een prachtige luxueuze en uitnodigende sfeer en je bed is natuurlijk het centrale aandachtspunt in je slaapkamer. Koop bij voorkeur lakens, dekbedden en kussens die goed passen binnen de totale kleurenmix in je slaapkamer. Ook al vraagt dit een kleine investering, het is zeer de moeite waard zowel voor je slaapgenot als voor de totale sfeer. En je slaap er immers acht uur onder (als het goed is..)

6. Wit, verlichting en rust

Goede verlichting is een belangrijke voorwaarde om je slaapkamer een meer intiem en gezellig aspect te geven. Maak op goede wijze gebruik van een aantal verlichtingspunten met als doel om een veel warmere sfeer te creëren. De witte kleur in zowel de plafonds en muren is een verstandige keuze. Deze combinatie zorgt voor gemakkelijke vespreiding van het licht waardoor een veel meer gastvrije omgeving ontstaat. Vergeet niet om wat meer heldere verlichting te plaatsen die ideaal is om te genieten van een goed boek of leuk tijdschrift in bed.

Al wel eens gedacht aan hout op je vloer, muren en plafond?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!