20 gevels in 3D die je inspireren om je eigen droomhuis te ontwerpen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

20 gevels in 3D die je inspireren om je eigen droomhuis te ontwerpen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Minimalistische huizen van homify Minimalistisch
Loading admin actions …

Met een 3D-tekening kun je visualiseren hoe je voltooide huis eruit zal zien. Dat is een enorm voordeel ten opzichte van vroeger, toen perspectieftekeningen de enige manier waren om een idee te geven van je huis. Het beeld dat ze gaven gaf je wel een idee van het eindresultaat, maar was lang niet zo gedetailleerd als de 3D-tekeningen van tegenwoordig

En wat ook bijzonder handig is. In 3D is het mogelijk om te variëren met verschillende soorten materialen, texturen en kleuren. Zo zie je direct wat het effect van een paarse gevel is of het gebruik van beton of juist hout. Ideaal als je nog in te ontwerpfase van je huis zit!

Laat je inspireren door deze 20 bijzondere 3D-tekeningen!

1. Garage in de hoofdrol

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch

In deze gevel met eenvoudige lijnen speelt de garage de hoofdrol. De materialen die bij dit huis gebruikt zijn combineren prachtig met elkaar.

2. Naar buiten gericht

Moderne huizen van homify Modern

Opvallend aan deze gevel is het open karakter van het huis. Voor architecten is een 3D tekening een goede manier om te spelen met licht en donker.

3. Gericht op de tuin

De verschillende ruimtes aan de achterzijde van dit huis zijn allemaal gericht op de tuin en het zwembad.  Vanuit de woonkamer wandelen de bewoners zo het terras op en op de tweede verdieping verbindt de openslaande deuren en de balkons de kamers met het leven buiten.

4. Verschillende materialen

Het glas, het hout en de betonnen muren van deze gevel combineren op een perfecte manier met elkaar. Het lichte beton voorkomt dat de woning een te massieve uitstraling krijgt,

5. Een project met veel glas

Een huis met drie niveaus en een gevel die voornamelijk uit glas bestaat.

6. Studie van volumes

Een gevel met een evenwichtige verdeling tussen open en gesloten ruimtes. Mooi is ook de speelse manier waarop de verschillende verdiepingen zijn geplaatst.

7. Gesloten en open

Een gevel van dit huis is volledig gesloten. Een andere heeft is opgebouwd uit een doorzichtig rooster en loopt door tot de voorkant van de straat.

8. Een terras bij het huis

Met de 3D-tekening kun je kijken wat het effect is van een ongebruikelijke kleur op de gevel. Deze roze kleur of liever toch een andere?

9. Open en gesloten

Het ontwerp dit twee – verdiepingen tellend huis bestaat uit een verzameling van muren en vierkante ramen. Een uitstekende ontwerp met een mooie verhouding tussen open en gesloten delen.

10. Steen, glas en hout

Een combinatie van steen, glas en hout is het mooie resultaat van dit gevelproject.

11. Een open gevel

 Open voor de tuin is deze gevel.  Een twee – verdiepingen tellende huis met een groot terras boven, omgeven door bloemperken.

12. Lage expressie

 Een project waarbij de minimale expressie van de volumes op de gevel een bijna lineaire interpretatie vormen.

13. Schaduwen op de gevels

Hoe vallen de schaduwen op de gevel van een woning. Met een 3D weergave van een ontwerp kun je kijken hoe de schaduwen in de loop van de dag over het huis lopen.

14. Een lineaire bouw

Moderne huizen van homify Modern

Twee bomen doorkruisen dit zeer rechtlijnige design. De glazen delen van de gevel worden afgewisseld met delen hout. Een zeer interessant en modern ontwerp.

15. Kleuren in de gevel

Wanneer de klant vraagt welke materialen geschikt zijn op de gevel, is een 3D tekening een uitstekende methode om te laten zien wat een goede combinatie is van texturen en kleuren.

16. Een grote voorgevel

De omvang van deze twee fabrieken maakt een een langgerekte gevel mogelijk. Een prachtige manier om de lineaire vorm van dit project te accentueren..

17. Discreet

Wanneer je veel waarde hecht aan privacy is deze gevel ideaal!

18. Volumes en transparantie

Grote volumes, veel van glas, met transparante balustrades en terrassen.  Alleen de stenen lijken gewicht te geven aan dit project.

19. Verlichting en volumes

 Het succesvolle spel van licht en verschillende materialen, zorgt voor een zeer succesvolle studie van de gevel.

20. Glazen panelen en open ruimten

Een gevel met kamers op de begane grond staan open voor de straat, op een niveau net iets boven de stoep. 

Nog meer behoefte aan inspiratie voor mooie gevels? Kijk ook eens in dit Ideabook. Hier bespreken we een aantal moderne gevels die je huis net dat beetje extra geven.

Welke gevel spreekt jou het meeste aan? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!