Meubels en decoratie voor je hal: een hartelijk welkom

Stoa. Stoa.
Holland Park: Notting Hill, Roselind Wilson Design Roselind Wilson Design Moderne gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Het meubilair in je hal kan een goede entree maken of breken, want het is het eerste dat je gasten zullen zien als ze bij je binnenkomen. Het is daarom erg belangrijk dat de ruimte een goed en decoratief interieurontwerp heeft. Natuurlijk stel jij je tijdens het ontwerpen een aantal vragen: zijn het niet te veel meubels, trekt de inrichting rommel aan en is er genoeg ruimte voor mijn ontwerp? Om aan deze vragen tegemoet te komen zullen we jou in dit artikel een aantal eenvoudige ideeën geven, waarmee jij heel makkelijk een prachtige entree van je hal kunt maken en je gasten een hartelijk welkom kunt bieden. Kortom, een goede entree is het halve werk, dus laat je inspireren door de volgende voorbeelden!

Rustgevende kunst

Uit onderzoek blijkt dat kunst in huis je rustig stemt en het interieur er een vriendelijk aura door krijgt. Vooral abstracte kunst bleek dit effect op mensen te hebben. Het is daarom erg verstandig om in je hal één of twee abstracte werken te hangen of neer te zetten die voor een goede entree zorgen, waardoor je gasten op een bijzondere wijze verwelkomt worden. Het abstracte werk aan de wand is een goed voorbeeld van kunst die past bij de hal. De lichtblauwe vaas correspondeert mooi met het werk aan de muur en draagt bij aan een rustige, ontspannen sfeer in je interieur. 

Overtuigd van kunst in huis? Wie weet dat je bij onze kunstenaars een mooi stuk kunt vinden! 

Licht en donker

Een mooi contrast tussen licht en donker zorgt voor een oppeppende sfeer. Na een lange reis komen je gasten bij je aan, ze zijn vast vermoeid maar dit interieur pept ze direct weer op. Daarnaast is het ook een erg stijlvol interieur waardoor ze meteen enthousiast over je woning zijn. Het licht van de kroonluchter zorgt voor een zachte sfeer in de hal. De spiegel maakt de hal ruimtelijker en weerkaatst het licht op een prachtige wijze. Een hal moet er ook georganiseerd en praktisch uitzien, daarom is het verstandig een kast onder de spiegel te zetten waarop je decoraties kunt plaatsen en spullen, zoals sleutels, in kunt opbergen.  

Klassiek

Ben je dol op stijl en klassieke elegantie, dan is deze inrichting echt iets voor jou. De entree oogt erg vriendelijk en gastvrij, dankzij de klassieke lichte stoel, de nette tafel met bloemstuk en de fraaie spiegel waaronder ook bloemen staan. Bloemen zijn nu eenmaal een warm welkom voor de meeste mensen, dus maak gebruik van deze natuurlijk kunstwerken. Al die gedistingeerde meubels zijn natuurlijk erg mooi, maar een beetje eigentijdse variatie maakt dit interieur helemaal top, die rol is weggelegd voor het prachtige kleed met roze stippen.

Basic

Als je in huis een minimalistische sfeer wilt doorvoeren is het van belang om tierelantijntjes in de entree te vermijden. Eén of twee attributen zoals één meubelstuk en één woonaccessoire volstaan meestal al. De kleuren zwart en wit doen het vaak goed, aangevuld met een meer uitgesproken kleur, zoals geel, groen of rood. Voor de spiegel, die niet kan missen in je entree, geldt tevens less is more; een decoratieve lijst is overbodig. 

Meer lezen over een wit interieur? Dit Ideabook doet uit de doeken. 

Industriële uitstraling

Ben je dol op industrieel meubilair met een stoere uitstraling? Dan is dit ontwerp echt iets voor jou. Het geeft een robuuste sfeer aan het huis, zonder de warmte van de gang af te doen want dit meubelstuk is allesbehalve kil. Integendeel, middels een aantal simpele kledinghangers en kledingstukken oogt deze oude kist – gepositioneerd onder minimale, stoere lijnen – voor een relaxte sfeer in de gang. Natuurlijk kan dit rek ook van pas komen in een studio of kleinere ruimtes die een warme, gezellige touch verlangen. Niet onbelangrijk, als je gasten in de hal verwelkomt. 

Tot zover dit Ideabook met aandacht voor decoratie en meubels voor in je hal. Hopelijk heb je de nodige inspiratie weten te vangen!

Welke van deze stijlen past het beste bij jou? We horen graag meer over jouw ideeën!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!