Interieurkunst: Magisch Werk door Teressa Nichole | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Interieurkunst: Magisch Werk door Teressa Nichole

Stoa. Stoa.
modern  door Teressa Nichole, Modern
Loading admin actions …

De hedendaagse kunst gaat alle kanten op: allerlei stijlen, gevoelsuitdrukkingen en technieken passeren de revue. Wat een geweldig idee om in een tijd te leven waarin zoveel interessante en mooie dingen in de interieurkunst gebeuren! Bij homify besteden we graag aandacht aan bijzondere kunst en geïnspireerde kunstenaars die wat te zeggen hebben. Teressa Nichole is zo'n kunstenaar. Haar werken zijn zeer eigentijds, maar haken toch, zoals alle goede kunst, aan bij een bestaande traditie en cultuur. Dit laatste is verrijkend voor zowel het werk zelf, als het discipline waarin wordt gewerkt. Laten we de diversiteit van haar werken eens onder de loep nemen. Kijk met ons mee en laat je inspireren door haar magische werk…  

Magical Night

Magical Night van Teressa Nichole Tropisch
Teressa Nichole

Magical Night

Teressa Nichole

Een nacht als deze kom je niet zo vaak tegen, het is dan ook een magische nacht die het kunstenaars oog hier registeerd. Met treft zekere hand wist Nichole haar visioen vast te leggen, zodat ook wij gewone stervelingen deel kunnen uitmaken van haar magische wereld. De prachtige kleuren in de donkere nacht doen natuurlijk denken aan het noorderlicht (aurora borealis) maar in deze schilderachtige wereld heet het wellicht anders. We zien de Melkweg en haar miljarden sterren, die als gouden engelenstof naar beneden lijken te dwarrelen; dit schouwspel doet woorden te kort schieten. Loop naar het raam en kijk naar de sterrenhemel, die is nooit alledaags, maar altijd magistraal en magisch.

Free Spirit

modern  door Teressa Nichole, Modern
Teressa Nichole

Free Spirit

Teressa Nichole

Vrijheid, vrijheid en niets dan vrijheid. Met kracht wierpen de moderne kunstenaars van de 20ste eeuw hun verf tegen het doek, vol passie kletsten deze dichters van de klankloze woorden hun poëtische klodders op het canvas. De wereldberoemde, Nederlandse schilder Karel Appel had een niet te temmen temperament en kwakte de verf met emmers te gelijk tegen het platte vlak. En herinner je Jackson Pollock nog, die schilder vond de dripping-techniek uit. Het waren allemaal rusteloze, onderzoekende en vrije geesten. Nichole sluit met haar werk 'Free Spirit' aan bij deze traditie. We zien gouden drippings (slierten van verf) en expressionistische verfklodders, die een bloemenboeket op een gouden achtergrond vormen. Deze explosie van creativiteit kan alleen door een vrije geest voortgebracht worden. 

High Life

modern  door Teressa Nichole, Modern

De beschouwer lijkt zich in een sjamanistische trip te bevinden. We zien de skyline van een grote stad: is het Los Angels of zien we New York? De moderne stad en de sjamanistische reis door het heelal lijken bij elkaar te horen, want ze zijn beiden menselijke uitdrukkingsvormen, de één oeroud de ander relatief jong. In de wereld van het schilderij lijkt alles gebroken en te dansen. Misschien is de kunstenaar 'High on life'?  

Sapphire Goddess

modern  door Teressa Nichole, Modern
Teressa Nichole

Sapphire Goddess

Teressa Nichole

Is dit werk een mode ode aan Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en schoonheid? Zien we het liefdesvuur, dat zich gekleurd als een roos in bloei razendsnel uitbreidt? Dit expressionistisch werk laat een beweging zien, waarin we bijna de contouren van een vorm kunnen waarnemen. Daarnaast gaat het werk van wit naar diep rood, waardoor er een bijzondere sfeer in het interieur onstaat. Dit werk beeld de vrouwelijkheid uit op expressionistische wijze.

Golden Elegance

modern  door Teressa Nichole, Modern
Teressa Nichole

Golden Elegance

Teressa Nichole

We blijven even bij de Griekse mythologie, want wordt in dit werk de Griekse god Helios niet uitgebeeld, die met zijn koperen stralen elke dag de aarde verlicht en verwarmt? Was het vorige werk bijzonder vrouwelijk van toon, dan is dit werk toch wel mannelijk te noemen. Als was het maar vanwege de horizontale, verticale, strakke lijnen. Het werk is hoekig, dit in tegenstelling met het vorige werk dat vooral sierlijke vormen had. Een andere interpretatie is natuurlijk ook mogelijk, elke beschouwer vormt voor zichzelf een verhaal bij het werk! Dat is de grote kracht van kunst.

Tot zover de bijzondere werken van Terresa Nichole. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij!

Voor tips en advies van onze homify experts bezoek je ons handige forum

Is je keuken toe aan een opknapbeurt? Lees dan dit artikel over keuken ideeën!

Welke kunst hangt er bij jou aan de muur? Vertel erover bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!