homify 360°: Droomhuis in Portugal door Architect Sonia Beltran | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Droomhuis in Portugal door Architect Sonia Beltran

Stoa. Stoa.
modern  door Arquitetura Sônia Beltrão & associados, Modern
Loading admin actions …

De fadomuziek klinkt ons in de oren terwijl we genieten van de mediterraanse zon. We zijn aangekomen in Portugal, waar we je kennis laten maken met het werk van een bijzonder architect, namelijk Sonia Beltran. Zij wist een droomhuis te realiseren met een typisch Portugees temperament, donker en broeierig, maar met veel kleur en warmte. We reizen naar het huis op de heuvel, waarmee Beltran haar vakmanschap meer dan bewezen heeft. Wie droomt er nu niet van een huis in het warme klimaat van Portugal: een prima plek om te overwinteren! Laten we niet langer wachten en gewoon een tour gaan maken door dit prachtige huis. 

Het vooraanzicht

modern  door homify, Modern

We naderen het huis en we zien nu hoe strak het van vorm is. Het doet ons denken aan het Bauhaus, maar dan natuurlijk in een hedendaagse Portugese versie. Natuurlijk wijkt dit huis door zijn kleuren behoorlijk af van het monochrome Bauhaus, alleen qua geometrische vormen is dit huis toch een nazaat van deze oude bouwstijl. Let even op het gele afdak en de bloembak rechts op de afbeelding. Deze kleur geeft dit huis echt een frisse aanblik. Het valt op dat het licht op een veelbelovende manier door de ramen schijnt, die prachtig ontworpen zijn. Kijk maar eens naar die strook van ramen links. Erg bijzonder! Laten we snel naar binnen gaan.

De Portugese Avond

modern  door homify, Modern

Later op de avond is direct duidelijk dat we met een paradijselijke omgeving te maken hebben. Het groen is als een natuurlijke versiering om het huis aangebracht, dat op een heuvel ligt en ons zo een prachtig uitzicht over het landschap geeft. Het huis is mooi verlicht en valt echt op. Wat een entree als je het terrein op komt rijden!

De Woonkamer

De architect vond het belangrijk dat er veel licht in de woonkamer zou zijn, maar dit moest wel een sfeervol karakter hebben, waardoor de kamer echt een chill out area zou worden. De moderne kast, die minimalistisch van vormgeving is, doet qua sfeer absoluut een duit in het zakje. Het meubelstuk zorgt voor veel opbergruimte, ziet er geweldig uit en draagt de onmisbare televisie. In deze kamer kom je tot rust en kun je genieten van het moderne entertainment, zoals films en series. Ook in deze kamer zien we het geel terugkomen als de smaakmaker op het gebied van kleur. Mooi geel is niet lelijk!

De Moderne Ontbijtkamer

Het ontbijt is in Portugal, evenals in de rest van de wereld, een belangrijk ochtendritueel. De architect heeft er zelfs een speciale kamer voor ontworpen, waarin een gezellig ontbijt uit kan groeien tot een ware belevenis. Werkelijk alles is voor handen om het ontbijt, wat natuurlijk enkel uit verse producten bestaan, op een goede wijze te laten verlopen. Het kleurenschema van deze kamer is opwekkend en brengt je 's ochtends direct in een vrolijke stemming. Daarnaast is er in de ruime qua kleur en vorm ook de nodige rust te vinden, zoals de witte wanden en de minimalistische tafel. Er moet natuurlijk een bepaald evenwicht zijn! 

De Spelkamer

modern  door homify, Modern

Ben je dol op spelletjes? Dan heeft dit huis voor jouw een spelkamer in petto. We zien hier het biljartspel, maar je kunt er ook voor kiezen om er arcade games in te zetten of een flipperkast, alles mag want er is ruimte genoeg in deze sfeervolle kamer. Let ook even op de schrootjes aan het plafond, heel erg retro en dus warm en gezelllig.

Bijzonder Sanitair

Het sanitair is bijzonder qua kleur en vorm. De witte wand brengt de ietwat abstract-organische zwarte wasbak op een prachtige wijze naar voren. Deze zwart-wit combinatie zorgt voor een bepaalde rust in het interieur. De ander wand, die we in de spiegel zien, heeft een frisse oranje kleur, waardoor een zeker evenwicht in deze kamer ontstaat: niet te rustig en niet te druk. Gewoon helemaal top!

Een Avond aan het Zwembad

modern  door homify, Modern

Als de avond valt in Portugal, dan komen de mensen naar buiten. Het buitenleven is een belangrijk goed in de mediterraanse landen, omdat het dan koeler is buiten. Dan komen de lekker hapjes en de wijn op tafel. Waar kun je nu beter genieten, dan aan dit zwembad! Het water is heerlijk warm, dus een paar baantjes trekken is gewoon heerlijk.

Een Ander Perspectief

modern  door homify, Modern

Maar ook in Portugal regent het wel eens, daarom heeft de architect ervoor gezorgd dat je ook dan gewoon lekker buiten kunt zitten, want er is een prachtig afdak gerealiseerd. De tafels en stoelen staan er netjes onder opgesteld, waardoor je met de hele familie in de avonduren kunt genieten.

Het wordt Ochtend

modern  door homify, Modern

Soms gaan feestjes de hele nacht door, zelfs zo lang dat het al weer licht wordt. Dat kan soms gebeuren, dan weet je dat het een bijzondere avond was. In Portugal lijkt het feest niet te stoppen, maar als je moe bent mag je gerust naar bed toe gaan. Wat een prachtig gezicht als de nieuwe dag aanbreekt.

De Afrit

modern  door homify, Modern

Met een laatste blik op het huis nemen we afscheid. Het was een bijzondere ervaring om in dit prachtige huis rond te lopen en de bouwkunst van Sonia Beltran van dichtbij te ervaren. Een dikke plus voor dit prachtige gebouw. We komen snel terug in Portugal en houden jou op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de architectuur en het interieurdesign. 

We hopen dat je hebt genoten en dat je geïnspireerd geraakt bent. Veel succes met de inrichting van je interieur! 

Heb jij een garage waar je eigenlijk niets mee doet? Waarom maak je er geen top keuken van! Lees hier hoe je dat kunt doen.

Altijd al in Duitsland willen wonen? Lees dan hier het artikel over een idyllisch huis in Turmberg aan de Rijn.

In welk land staat jouw droomhuis ? Deel je dromen bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!