Vooruitstrevend Design: Interieurontwerp door Studio Ibride

Stoa. Stoa.
"JOE", bibliothèque ours, ibride ibride Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Het concept van hybriditeit heeft een belangrijke plaats in de kunsten, maar ook in wereld van het design & vormgeving, de filosofie en de wetenschap speelt het een rol. Het concept betekent zoveel als een nauwe vermenging tussen twee ongelijksoortige zaken. Als we als voorbeeld de muziek nemen, dan is de vermenging van rock en rap een hybride muziekvorm. Na verloop van tijd spreken we niet meer over een hybride vorm, want er vormt zich vaak een nieuwe muziektraditie rond de ontstane muziekvorm, waardoor het hybride karakter langzaam vergeten wordt. Zo gaat dat in de kunsten, maar ook in andere culturele uitingen. De ontwerpers van de werken, die in dit artikel aan de orde komen, namelijk Studio Ibride (klinkt als Hybride) werken het concept van hybriditeit uit via een vooruitstrevende designstijl. We willen je graag een aantal mooie werken van hun laten zien. Kijk even met ons mee!

Stilleven

FAUX-SEMBLANTS ibride Keuken Bestek, servies & glaswerk
ibride

FAUX-SEMBLANTS

ibride

Het ´stilleven´ is al eeuwen een geliefd onderwerp in de realistische schilderkunst. De ontwerpers van Ibride wilden graag een hedendaagse variatie maken op het stilleven. De traditionele stilleven attributen, zoals de lepels, het glas, de etenswaren en het tafellaken zijn allemaal aanwezig in deze voorstelling, alleen er wijkt ook iets af, namelijk de moderne borden. Deze borden zijn echter wel versierd met een gezicht, dat gekopieerd is vanaf een oud schilderij, waardoor er in dit tafereel een zekere hybride dynamiek werkzaam is, waarbij de moderne, en dus afwijkende elementen, toch weer een traditionele input krijgen. Het verleden, gepersonifieerd door het gezicht, lijkt door deze borden heen te schijnen. Heden en verleden vloeien samen in een hybride moment.

IJsbeer en kast

Deze sculptuur is in essentie hybride, want een sculptuur van een ijsbeer en een boekenkast hebben niet direct iets met elkaar te maken. Toch is deze ijsberensculptuur een boekenkast, waardoor het hybride werk een feit is. Daarnaast worden er twee stijlen tot een nieuwe ontwerpstijl gesmeed, de ´realistische´, want het silhouet is natuurlijk erg realistisch, en de ´monochrome abstracte´ stijl, hetgeen natuurlijk duidelijk op de foto te zien is. Het werk is dus qua stijl, vorm en toepassing hybride te noemen.

Rode Kast

Deze prachtige versie van de kast wilden we je niet onthouden. Door zijn rode kleur spreekt hij een ander publiek aan, maar is net zoals zijn zwarte broer goed te plaatsen in strakke, minimalistische interieurs. Daarnaast zorgen beide beren goed voor je boeken, want er is voldoende plek om ze in deze beer (van een kast) op te slaan.

Schilderkunst

GALERIE DE PORTRAITS ibride Woonkamer Accessoires & decoratie
ibride

GALERIE DE PORTRAITS

ibride

De hybriditeit springt van dit schilderij af. Twee ongelijksoortige wezen worden hier vermengt, namelijk de mens en de kat. Het schilderij is enerzijds serieus, maar anderzijds weer heel grappig, waardoor er een dubbele hybriditeit werkzaam  is in dit werk. De lijst rond het werk is ondanks zijn fraaie bewerking, niet barok, maar eerder modern te noemen, misschien zouden we het neo-barrok kunnen noemen. Maar die vragen over stijl zijn wellicht zelf gedateerd geworden, misschien is er geen rode draad meer, maar slechts een bescheiden richtsnoer.

Grappig Vakmanschap

GALERIE DE PORTRAITS, ibride ibride Woonkamer Accessoires & decoratie
ibride

GALERIE DE PORTRAITS

ibride

Dat de werken een komische dimensie hebben, daar kunnen we het geloof ik wel over eens zijn. Maar toch heeft de maker er met een serieus vakmanschap aan gewerkt, waardoor het echt een meesterwerk geworden is. Het is niet eenvoudig om een dergelijk niveau van realisme te creëren. Dit werk brengt een vrolijke toon in je interieur en laat zien dat er best afgeweken mag worden van de geijkte paden in realistische schilderkunst.

Tijdcapsule

De borden met de sporen van de oude realistische schilderkunst, meer specifiek het portretgenre, worden in deze prachtige tijdcapsule bewaard. In dit prachtige moderne object wordt de beeltenis of herinnering aan het verleden beschermd, dit is een verleden dat telkens eenvoudig opgeroepen kan worden.

Tot zover de hybride werken van studio Ibride. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. 

Een nieuwe trend zijn 3d sculpturen van papier. Lees in dit artikel alles over deze nieuwe kunstvorm.

Heb jij al hybride, eclectische kunst in je interieur hangen? Deel het op ons forum!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!