Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Keuken Ideeën – Bijzondere Aanrechten

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Als het gaat om een nieuwe keuken zijn er een heleboel keuzes die gemaakt moeten worden: de stijl, de kleuren, de materialen, de apparatuur en nog veel meer. Een van de belangrijkste keuzes daarbij is wel het aanrecht en het aanrechtblad: niet alleen moet het er mooi uitzien, want het is een centraal element in de keuken, maar ook moet het aan zware gebruikseisen voldoen. Scherpe, hete, natte en andere voorwerpen worden dagelijks op het aanrecht gebruikt en daarnaast moet er ook plaats zijn voor het fornuis, de gootsteen en veel ruimte voor het klaarmaken van voedsel. Geen wonder dat de keuze voor een aanrecht soms eindeloos veel tijd lijkt in te nemen! Om je hiermee te helpen hebben wij hier 5 verschillende aanrechten op een rij gezet die allemaal een of meer bijzondere kwaliteiten hebben. Kijk eens verder dan je aanrecht lang is en ontdek hier alle mogelijkheden en ideeën voor functionaliteit en stijl in de keuken.

Naadloos

Als eerste zien we hier een compleet naadloos geproduceerd aanrecht, met een geïntegreerde gootsteen. Geen gekitte randjes en lelijke naden meer waar vuil zich in ophoopt. Het aanrecht schoonmaken is met dit Solid Surface aanrecht eenvoudig en daarnaast ziet het geheel er prachtig uit, toch? Alewaters & Zonen hebben met het gebruik van egaal wit, zelfs tot in de gootsteen, gezorgd voor een elegante, lichte en moderne keuken.

Natuurlijk

Voor meer kleur of een meer natuurlijke sfeer kun je ook kiezen voor een aanrecht van neutraal grijs composiet materiaal, zoals bij dit werkblad. Hier vinden we de uitstraling van natuursteen, maar met alle gemakken van composiet (een mengsel van kwartszand en bindingsmiddel). Dit materiaal kan daarnaast in vele verschillende vormen uitgevoerd worden: kleur, spiegeleffecten, glans, etc. Dankzij het meervoudig gepolijste oppervlak ontstaat een voor vloeistoffen, vetten of vocht ondoordringbaar homogene laag. Daarnaast is dit materiaal compleet onderhoudsvrij, in tegenstelling tot vele houten of natuurstenen aanrechtbladen. Gecombineerd met de in lichtgrijs hout vormgegeven kastjes is hier van de hand van Remy Meijers Interieurarchitectuur een elegant eenvoudig en natuurlijke stijl ontstaan dat rust, ruimte en licht uitstraalt.

Glanzend

Een heel andere stijl vinden we hier, door Choc Studio Interieur, waar het stijlvolle, donkere werkblad van een glanzend zwart materiaal is. In hoogglans gepolijst graniet, steen of composietmateriaal vormt een combinatie met eveneens glanzend zwarte splashback een mooi contrast met het mat glanzende staal van de deuren, lades en het fornuis. Daarnaast zien we dat de plaatsing van de eettafel vlakbij de keuken zorgt voor een gezellige plek waar zowel kok als gasten voor en tijdens maaltijden kunnen communiceren.

Doorlopend

woonhuis S Neerharen:  Keuken door 3d Visie architecten
3d Visie architecten

woonhuis S Neerharen

3d Visie architecten

Als vierde bijzondere optie zien we hier het effect van een aanrechtblad dat langs de zijkanten van dit keukeneiland doorloopt. Deze truc, samen met de geïntegreerde gootsteen en het vlakke fornuis, zorgen voor een kalme eenheid dat van dit eiland een subtiele aanwezigheid maakt in plaats van een sta-in-de-weg. 3D Visie Architecten heeft op deze manier de keuken/eetkamer-combinatie tot een strakke, moderne en vooral ook prettige ruimte gemaakt waar met gemak en in stijl gekookt en gegeten kan worden en gasten sociaal ontvangen worden.

Constructief

Constructieve keuken:  Keuken door Studio Mieke Meijer
Studio Mieke Meijer

Constructieve keuken

Studio Mieke Meijer

Van de hand van Studio Mieke Meijer vinden we hier deze “constructieve” keuken. In plaats van de gebruikelijke spaanplaat keukenfrontjes vinden we hier staal voor het frame en Underlayment voor de lades en deuren. Hier en daar, als decoratie, zijn de lades en deuren bekleed met een duurzame laag gekleurde Forbo Desktop. De zichtbaar gelaten duurzame en en eerlijke materialen geeft deze keuken een industrieel karakter waar het hout warmte en een natuurlijke sfeer aan toevoegt. Het aanrechtblad is van een kwartscomposiet dat hier achter het fornuis en als plint tegen de muur doorloopt als bescherming.

Eenheid

In een van 123DV's spectaculaire moderne villa's vinden we dit aanrechtblad dat eenheid en de integratie van functionaliteit tot een logische conclusie brengt. Alle benodigde hulpstukken voor het koken vinden we in dit slanke design dat in de vorm van een keukeneiland de kastenwand erachter aanvult. Met de apparatuur ook op ooghoogte is kookgemak en comfort succesvol bereikt terwijl de kastenwand zelf zich over een groot deel van de verdieping uitstrekt en zo voor eenheid met het overige interieur zorgt (kijk hier verder voor het complete project!).

Met deze zes bijzondere aanrechten heb je een overzicht van de mogelijke slimme trucs en stijlvolle ideeën die onze experts voor de keuken bedacht hebben. We hopen je hiermee verleid te hebben om ook eens onconventionele functionaliteit en stijl te overwegen bij het kiezen van je nieuwe keuken!

Doe meer keuken inspiratie op en vul je bijzondere keuken aan met unieke keukenproducten.

Welke van deze aanrecht ideeën spreekt jou het meeste aan? Laat hieronder een berichtje achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!