Modern en elegant! 15 prachtige ideëen voor natuursteen in je woonkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern en elegant! 15 prachtige ideëen voor natuursteen in je woonkamer

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne woonkamers van Juan Luis Fernández Arquitecto Modern
Loading admin actions …

In ons Ideabook van vandaag zien we hoe de integratie van natuursteen in onze inrichting kan zorgen voor een zeer aantrekkelijke minerale en natuurlijke kwaliteit en uitstraling. Steen is een veelzijdig materiaal en in allerlei soorten en kwaliteiten verkrijgbaar. En het wordt steeds vaker toegevoegd aan het interieur, in trappen, schoorsteen- en muurbekleding. Het ziet er prachtig uit en er zijn allerlei manieren om het wat koude aspect dat soms aanwezig kan zijn in balans te brengen. Bijvoorbeeld door dit combineren met hout en warme aardetinten. 

Kijk mee en ontdek hoe je natuursteen op verrassende wijze kunt toevoegen aan je interieur.

Boven de open haard

Stenen open haarden hebben een speciale charme of ze nu modern zijn zoals in dit voorbeeld of meer traditioneel zoals een ouderwetse open haard met stenen muur. 

Met het warme haardvuur zorgt de stenen open haard voor een bewonderenswaardige balans tussen temperatuur en elementen. Koel & warm.

Als zuil in je woonkamer

Met een zuil bekleed met natuursteen in je woonkamer maak je een mooie eyecatcher en afscheiding van de rest plus een gezellige knusse zithoek. Wanneer deze is bekleed met natuursteen zorgt dit voor die extra mooie touch in je woonkamer.

In ruwe grove variant

Bekleding met natuursteen werkt altijd goed als accent altijd wanneer je niet alleen maar een baksteen of betonnen muur wilt. De grovere en meer open varianten natuursteen zorgen voor een stoere en robuuste look die goed past bij de open haard.

Een losse muur

Een losse muur werkt ideaal in een ruimte als extra afscheiding of om een bepaald accent neer te zetten. Hier zien we twee losse muren waarvan de eerste een afscheiding vormt naar de eetkamer en de andere een deel van de trap verbergt. 

Natuurstenen platen

In plaats van losse stenen zijn er ook prachtige platen van natuursteen verkrijgbaar die door hun strakke look en mooie glans weer een totaal andere sfeer neerzetten. Wil je graag meer ideeen zien met natuursteen maar dan voor de trap en de ruimte onder de trap? Lees dan ook dit artikel.

In combinatie met licht

Een nieuwe trend is natuursteen met verlichting erachter. Zo worden alle prachtige structuren van de steen zichtbaar en wordt dit zeker de blikvanger in je woonkamer!

Om intimiteit te creeren

Deze stenen muur dient om een kleine hal tussen de deur en de rest van het huis te creëren. Met een muur van natuursteen kun je nieuwe ruimtes maken en ze zijn zeer decoratief.

Complete muren

Volledige muren van steen hebben als voordeel dat je ze niet hoeft te schilderen of behandelen. Het is een goed idee om de kilte van de stenen in evenwicht te brengen met een warme parketvloer.

Het type muur

Deze muur met zijn rijke aardetinten lijkt bijna op een muurschildering in het midden van de woonkamer en geeft een prachtige warme en natuurlijke sfeer.

Gemarmerde muren

Mediterrane muren & vloeren van homify Mediterraan

Deze gevlekte stenen muur vormt zeker een zeer gewaagde touch en zet een unieke sfeer neer in deze ruimte. Natuursteen is er niet alleen maar in grijs, wit, zwart en aardetinten ook in allerlei kleuren zoals warmrood en diepblauw.

Een bakstenen muur

En ook een gewone muur van baksteen is een natuurlijk materiaal dat een mooi industrieel en ruw tintje kan toevoegen aan je hal.

Op de gevel

Het aan de buitenkant plaatsen van een stenen muur is zeer indrukwekkend en geeft onze gevel een gevoel van onaantastbaarheid die interessant is. Losse rivierstenen geven bovendien een gevoel van een instant Zen-tuin

De buitenzijde van het huis

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch Stenen

Door de baksteen aan de buitenkant te bedekken met natuursteen word je huis bijna een rotswoning en krijgt deze een totaal andere uitstraling en ademt warmte en natuurlijkheid uit. Prachtig als uniek accent voor de gevel van je woning!

Als kunstwerk

Últimos trabajos Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Spazio3Design Modern
Spazio3Design

Últimos trabajos

Spazio3Design

Deze stenen muur is een prachtig kunstwerk in deze hal en geeft textuur, kleur en sfeer aan het geheel.De verschillende vormen en kleuren grijsgroen zorgen voor een speels effect en de nis in de muur en stenentuin met verlichting eronder brengt de wand mooi naar voren.

Een stenen kolom in de tuin

Onze tuinen, patio's en andere buitenruimtes winnen veel aan sfeer met een stenen muur of kolom. Vooral wanneer deze deel uitmaakt van een fontein. Stenen en water zijn altijd een goede combinatie.

Stoer zo'n grove natuurstenen muur boven je open haard!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!