3D Kunst: Origami voor je Interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

3D Kunst: Origami voor je Interieur

Stoa. Stoa.
van Papertrophy Eclectisch
Loading admin actions …

Als je wel eens in een blokhut geweest bent in het Zwarte Woud, Duitsland, of een koloniaal appartement bezocht hebt, dan kan het niet anders of je bent jachttrofeeën tegen gekomen. Deze trofeeën hebben een grote invloed op de sfeer in een interieur en die is niet altijd van deze tijd. Geweien zijn tegenwoordig weer populair, maar zijn over het algemeen zeer licht van kleur, waardoor ze mooi en sfeervol in de heldere interieurs van deze tijd passen. Er zijn ook ontwerpers die zich laten inspireren door de jachttrofeeën en er een hedendaagse draai aan geven. In dit artikel gaan we je een aantal ontwerpen laten zien, die echt vooruitlopen als het gaat om interieurkunst. Kijk gewoon met ons mee naar deze bijzondere 3D-kunstwerken van origami. 

Neushoorn

Deze aardige goede reus heeft het moeilijk, want veel stropers willen zijn hoorn. Deze stropers worden gelukkig bestreden, zodat de neushoorn zijn leven kan leiden. Toch is zijn kop erg mooi en bijzonder. Daarom heeft de ontwerper dit dier geëerd en vereeuwigd in deze sculptuur. En het mooiste is, dat het kunstwerk gemaakt is van ecologisch papier, waardoor het zeer milieuvriendelijk is.

En Profil

Het beest is op een prachtige, minimalistische 3d manier weergegeven, waardoor hij qua vormgeving helemaal in tune is met de trends in de beeldende kunst en wereld van het design. De abstracte structuur brengt alleen dát naar voren wat essentieel neushoorn is. Alle interpretatie is achterwege gelaten. 

De olifant

Deze vrolijke olifant is mateloos populair onder de jeugd. Door zijn innemende karakter wint hij snel je hart. Je interieur fleurt op door dit mega sociale dier. Het beest lijkt het goed naar zijn zin te hebben, waardoor er direct een levendige en opgewekte sfeer in je huis ontstaat.

Jumbo

Zijn oren zijn vrij groot, zou hij Jumbo zijn? Pas op dat hij niet weg vliegt!

Drie op een Rij

De neushoorn kennen we al, maar die andere twee nog niet. Het hert is de archetypische wanddecoratie, zowel in Europa als in Amerika, je ziet ze in rustieke blokhutten en koloniale panden. Goed kunnen jagen werd gezien als een bewijs van mannelijkheid, zo wordt dat vaak nog steeds gezien, maar daar heeft deze ontwerper geen boodschap aan. Hij creëerde een hert dat mooi paars is, een kleur die niet direct met masculiniteit geassocieerd wordt, waardoor deze jachttrofee gezien kan worden als een kritiek op de ideeën over masculiniteit. In het midden zien we de eenhoorn, een mythisch wezen uit sagen en legenden, of hij bestaat doet er eigenlijk niet toe, want hij hoeft alleen maar mooi te zijn.  

Close-Up

Eenhoorns zijn heel ijdel, dus daarom laten we hem nog even apart zien. Ook deze sculptuur, net zoals de anderen, is gemaakt van papier en is zeer minimalistisch van vorm. Het lijkt wel alsof het werk uit een 3dprinter afkomstig is, hoewel je dan natuurlijk de kenmerkende laagjes zou moeten zien, want zo'n printer bouwt objecten laagje voor laagje op. Maar dat terzijde. Door zijn felle kleuren zorgt hij voor een prachtige kleurintensiteit in je interieur. Heb je een interieur dat vrij monochroom is? Plaats dan deze sculptuur in je huis en je weet niet wat je ziet!

Leeuw

Echte mannen schieten een leeuw, zo denken sommigen, maar daar dacht de ontwerper anders over, want hij doodde geen leeuw, maar schiep er één.

Gorilla Gorilla

Deze mannetjes-gorilla is je beste vriend en beschermt je huis tegen indringers. Geen mens durft ongevraagd zijn of haar voet over de drempel heen te zetten. Wat een bijzondere vormgeving, en dat je dit resultaat überhaubt kunt bereiken met papier!

Aap en Mens

De ontwerper poseert met zijn creatie. Zo krijgen we een goed beeld hoe groot de sculptuur is. Ook op dit beest wordt dikwijls om allerlei redenen gejaagd, maar deze gorilla is zeer levendig en zorgt voor een krachtige, kunstzinnig uitwerking in je interieur.

Het Hert

Hier zien we tot slot de hertenkop naast een hypermoderne design klok. Beide designobjecten hebben natuurlijk hun ouderwetse voorlopers, die we tegenwoordig weer terugzien in de zogenaamde rustieke interieurs, vaak met patina en sporen van gebruik. Het is mooi om te zien hoeveel variatie we tegenkomen in de wereld van de beeldende kunst en het design, waarin het oude transformeert tot nieuw design. Dat laatste lijkt een rode draad door deze bijzondere collectie te zijn. Daarnaast zien we in de collectie een aantal werken die een kritiek vormen op de starre gedachten over masculiniteit, ook hekelt de collectie als geheel de jacht op onschuldige dieren. Kortom, de collectie heeft meerdere conceptuele lagen!

Tot zover onze tour langs de kunstzinnig papieren sculpturen. Hopelijk ben je enthousiast. Veel creatief plezier! 

Ben je opzoek naar een moderne lampenkap die een verhaal vertelt? Lees dan dit artikel!

Vuurdecoratie is helemaal in: lees er alles over in dit artikel!

Heb jij al 3d kunst in je interieur? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!