Interieur van de Toekomst: Minimalistisch Design in een Science Fictionhuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Interieur van de Toekomst: Minimalistisch Design in een Science Fictionhuis

Stoa. Stoa.
van 3rdskin architecture gmbh Eclectisch
Loading admin actions …

Science fiction films zijn mateloos populair en lopen vaak vooruit op de werkelijke technologische vooruitgang. Het leuke is dat sommige technologie in science fiction jaren later werkelijkheid wordt. Het genre is in essentie geen losse greep in de toekomst, maar er zit daadwerkelijk een wetenschappelijke filosofie achter, die vaak oprecht geïnteresseerd is in de mogelijkheden van mens en wetenschap. De ontwerpers van 3rdskin lijken door het genre beïnvloed, omdat hun architectuur sporen draagt van herkenbare science ficion thema's: bekijk een aflevering van Star Trek en je weet direct waar we het over hebben. In dit artikel gaan we je laten zien hoe de ontwerpen van 3rdskin hun uitwerking hebben in de werkelijkheid, in de 3d omgeving van een fysiek huis, waarin gewoond, gewerkt, genoten en dus geleefd kan worden! We teleporteren je naar de 21ste eeuw, voor een tour door het science fiction huis.  

Aankomst

We zijn nu geteleporteerd in het minimalistische huis. De monochrome rustgevende groene kleur op de wanden is direct al een bijzondere binnenkomer. Het is een uniek ontwerp, dat je eerder in een ruimteschip verwacht, dan in een gezinswoning. We lopen langzaam door de gang om goed te kunnen genieten van deze bijzondere vormgeving. 

De Keuken

We komen de minimalistische- en heldere keuken binnen, die een sfeer van hygiëne en orde uitstraalt. Dit is een keuken voor een top kok. Let even op het granieten aanrechtblad en de grijze monochrome vloer, daar blijft geen vuiltje ongemerkt op achter. De vormgeving van deze keuken contrasteert met die van de gang, omdat de eerste nogal rechthoekig is en de laatste juist opvalt door zijn rondingen. Het meubilair bestaat uit blokken, waardoor er een geometrisch-abstracte sfeer ontstaat. Het is een ware high tech keuken.

Muziek

In elke tijd is muziek belangrijk, daarom is deze muziekkamer gerealiseerd. De kamer steekt erg af bij de rest van het huis, want dat was abstract, deze kamer is rustiek. Het is zo gezegd een anachronisme, het staat haaks op de tijdssfeer die er in de rest van het huis hangt, namelijk die van de toekomst, deze kamer lijkt eerder- met wat fantasie- uit de 19e eeuw afkomstig. Natuurlijk heeft het hout en de piano daar een groot aandeel in. Toch zien we ook strakke elementen in deze kamer terug, zoals de lamp boven de piano. Ook de vloer is strak en modern, deze is gelijk aan de vloer in de keuken.

Slaapkamer

Dit is de master bed room, die bevindt zich op het tweede niveau. Je kunt vanaf je bed zo de kamer in kijken, dat is handig als je kinderen hebt die nog wel eens kattenkwaad uit halen. De openingen in het plafond zijn mooi rond vormgeven en zorgen voor een fijne sfeer in het slaapvertrek. Het blauw zorgt voor een rustgevende sfeer in dit basic ingericht slaapgedeelte.

Kinderkamer

De kinderkamer is ook erg sfeervol ingericht, maar wel op een eenvoudige minimalistische wijze. De kleur blauw is ook hier weer belangrijk en heeft een fijne invloed op de sfeer in de kamer. Kinderen vinden de trapjes leuk en voelen zich veilig in hun slaapvertrek, dat zich op een verhoging bevindt.

Logeerkamer

Als je gasten hebt, dan is het fijn als ze kunnen blijven slapen. De avonden kunnen lang duren en misschien is het zo gezellig geweest dat naar huis rijden geen optie meer is. In deze kamer kunnen ze dan even uitbruisen, maar de vormgeving verliest zijn bubbels niet, want door de decoraties boven de deur ontstaat die frisse vrolijke sfeer, waarin je heerlijk kunt slapen en 's ochtends verkwikt weer wakker wordt.

Op de Uitkijk

We besluiten onze tour onder het toeziend oog van de jongste bewoner van het huis. In de kinderkamer is een nisje gemaakt, waarin de kleintjes zitten om de zaken goed in de gaten te kunnen houden. Dit vinden ze avontuurlijk en leuk. Het is een uniek architectonisch concept, dat natuurlijk bijzonder fraai staat in deze mooie overloop. De wand links heeft eveneens een bijzondere invloed op de sfeer in de hal. De combinatie van de nis en de wand zorgt voor een futuristische sfeer die ook erg grappig aandoet. Als we ons de verschillende kamers herinneren, dan komt de gedachte op, dat de toekomst er nu al een beetje is, en dit huis weerspiegelt die gedachte. 

Tot zover de tour door het science fiction huis, hopelijk vond je het bijzonder en ben je geïnspireerd.  

Bakstenen huizen hoeven niet oubollig te zijn: lees dit artikel over een jong en lang bakstenen huis. 

De trap is lange tijd een ondergeschoven kindje geweest in het normale interieur, maar deze kunstige ontwerpen zetten de trap helemaal op de kaart.

Wat is er minimalistisch aan jouw interieur? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!