Poëtische Trappen: Een Sierlijke Beweging in je Interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Poëtische Trappen: Een Sierlijke Beweging in je Interieur

Stoa. Stoa.
van La Stylique Eclectisch
Loading admin actions …

Je hebt trappen en je hebt trappen. In veel huizen bevindt de trap zich in de gang en is hij niet meer dan een overgang van de begane grond naar de eerste verdieping. In Nederland zien we in oudere huizen die oeroude trap, waarop veelal, al dan niet afgesleten vloerbedekking gelegd is, vaak in de kleuren bruin of grijs. Tegenwoordig is een trap veel meer dan dat, hij is tot kunstwerk verheven, en bevindt zich vaak in de woonkamer, waar hij een bijzondere plek in het interieur heeft, en de sfeer in de kamer voor een groot deel bepaald. In dit artikel gaan we je een aantal bijzondere ontwerpen laten zien, die je zullen verbazen. Is jouw trap aan vervanging toe, laat je dan door deze prachtige voorbeelden inspireren!

Zwierig

Trappen hebben tegenwoordig dikwijls een functioneel uiterlijk: ze hebben vaak sterke strakke vormen, die vooral de horizontale en verticale lijn volgen, waardoor ze er erg zakelijk uitzien. Dit is niet altijd zo geweest. Als je in de beroemde oude gebouwen uit de 18e- en 19e eeuw bent, dan zie je dat de trappen erg zwierig en luxe zijn. Gelukkig zijn er nu ontwerpers die de oude sierlijkheid als bouwconcept ter hand nemen en dit in hun ontwerpen tot uitdrukking brengen. De trap op de afbeelding is een goed voorbeeld van kunstzinnige zwierigheid die gevat is in een prachtig ontwerp. De verfijndheid spat er vanaf! Het donkere hout heeft een prachtige uitwerking op het witte interieur. Met een trap als deze heb je geen sculptuur in je huis meer nodig.

Onderkant

Wat een mooi contrast tussen de witte treden en het donkere hout. Het lijkt wel alsof we naar de witte toetsen van een piano kijken. De fijne verlichting zet deze trap in het juiste licht, waarin we hem goed kunnen bewonderen.

Art Deco Trap

Deze trap lijkt zeer veel op de vorige, alleen deze lijk specifiek voor voor deze hal gebouwd. De ontwerper houdt dus rekening met de wensen van de specifieke klant, en zo hoort het ook te gaan. Deze trap is dus authentiek vakwerk, en heeft die prachtige art deco vormen. Art deco is een stijl die in de periode 1920-1940 in zwang was, daarbij was ze een reactie op de overdadigheid van de Art Nouveau, een stijl die in de periode 1890-1910 ontstond. Deze trap heeft met zijn ´art deco´-vormgeving een mooie invloed op het eenvoudige, minimalistische interieur. De ontwerper moet gedacht hebben:minimalisme + art deco = een hedendaags top interieur!

Close-Up

Zwart-wit was het kleurenschema van de vroege twintigste eeuw: de fotografie, film en televisie begonnen allemaal in zwart-wit. Deze trap is ook uitgevoerd in dit tijdloze kleurenschema, want het is nog steeds geliefd om zijn authentieke, diep psychologische lading, en heeft zodoende ook in het hedendaagse interieur een plaats.

High Tech

Deze trap is high tech en lijkt zo uit een ufo afkomstig. Dit komt door het kleurenschema en de licht stalen leuningen die een ongewone vorm hebben. De treden lijken uitgeklapt, zodat we op kunnen klimmen om ons toegang te verschaffen tot het ruimteschip, dat ons brengen zal naar de discoplaneet. Bij wijze van spreken. Het lichte groen zorgt voor die buitenaardse sfeer, die natuurlijk een zeer frisse en heldere uitstraling op je interieur en humeur heeft. Deze strakke trap past bij mensen die houden van een spannend interieur, waarin hedendaagse vormgeving een must  is.

Vlindertrap

Sprookjes en verhalen zijn vol met verschijningen van feeën en elven. Zouden deze wezens werkelijk bestaan, of zouden ze gebaseerd zijn op werkelijk bestaande wezens: de vlinders? Deze trap is het moderne sprookje voor iedereen die veel van vlinders en hun delicate aura houdt. Het is een buitenissig trap die het predicaat kunstwerk zeker mag dragen. Het heeft een ontwerp dat niet bij ieder interieur past, maar welzeker bij die interieurs, waarin de focus ligt op vooruitstrevendheid.

Constast

De trap belichaamt een mooi contrast, want hoewel de vinder delicaat en teer is, is de trap die haar uitbeeld uit massief staal gevormd. Het licht reflecteert op de muur en de vleugels van de vlinder zijn er op te zien. Dit zorg dus voor een prachtige verdubbeling. Verlichting is een krachtig wapen om je interieur bijzonder sfeervol en ruimtelijk te maken.

Tot zover de bijzondere trappen. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Veel creatief plezier bij het inrichten van je interieur. 

Wil je weten hoe je een huis kindvriendelijk inricht: lees dan dit artikel!

Een vintage design is momenteel erg populair: hier vind je alle design tips waarmee jij je interieur super vintage kunt maken!

In welke stijl wil jij je trap het liefst? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!