Woonkamer met vide boven de eetkamer: minimalistische Woonkamer door STUDIO = architectuur

Het huis dat je wilt kopiëren… .

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

In de landelijke omgeving rondom Nijverdal is door Studio = deze energiezuinige moderne schuurwoning gerealiseerd. De gevels zijn van onbehandeld western red cedar, die in de loop der jaren op fraaie wijze natuurlijk zullen vergrijzen.

Ramen

Moderne landelijke woning te Nijverdal: scandinavische Huizen door STUDIO = architectuur
STUDIO = architectuur

Moderne landelijke woning te Nijverdal

STUDIO = architectuur

In het ontwerp van dit huis is rekening gehouden met de positie van de woning. De grote ramen aan de zuidzijde bieden zicht op de landelijk ingerichte tuin. Centraal in de woning is een grote vide waardoor je in de keuken en eetkamer de hoogte van de woning optimaal ervaart. De woonkamer heeft een normale plafondhoogte, waardoor hier een intiemere sfeer ontstaat. De hoge isolatiewaarde van de gevels, de aandacht voor de luchtdichte details en de positie van de ramen zorgen voor een energiezuinige basis voor de woning. Daarnaast in het ontwerp rekening gehouden met de toekomstige plaatsing van zonnecollectoren.

Eetkamer

Grote glasvlakken op het zuiden: moderne Keuken door STUDIO = architectuur
STUDIO = architectuur

Grote glasvlakken op het zuiden

STUDIO = architectuur

Vanuit deze positie is de hoogte en de ruimtelijkheid van de ruimte goed te zien. We kijken nu vanuit de keuken naar de eetkamer. Deze staat prachtig in de open ruimte en de vele ramen bieden een fenomenaal uitzicht.

Woonkamer

Woning te Nijverdal: moderne Woonkamer door STUDIO = architectuur
STUDIO = architectuur

Woning te Nijverdal

STUDIO = architectuur

Aan de eetkamer grenst deze gezellige woonkamer. We zien veel grijs, zwart en wit. Maar dankzij de houten balken en de enorme ramen, die een groen uitzicht bieden, is het geheel toch huiselijk en gezellig. Daarnaast zorgt de open haard links in de hoek voor een intieme sfeer. Mits deze wordt aangestoken natuurlijk.

Slaapkamer

Inloopkast in slaapkamer : rustieke & brocante Slaapkamer door STUDIO = architectuur
STUDIO = architectuur

Inloopkast in slaapkamer

STUDIO = architectuur

Deze royale slaapkamer biedt eveneens een fijn uitzicht naar buiten. Het puntdak wordt fraai gedecoreerd met enorme houten balken, die dus sfeer zeker verhogen. Achter de vrijstaande wand, waar een televisie ter ontspanning aan hangt, is een inloopkast gecreëerd. Deze is hiermee handig uit het zicht en je kunt je er ook nog in alle discretie omkleden.

Keuken

Stalen trap in nieuwbouw woning te Nijerdal: minimalistische Eetkamer door STUDIO = architectuur
STUDIO = architectuur

Stalen trap in nieuwbouw woning te Nijerdal

STUDIO = architectuur

Een van de vele pronkstukken in dit huis is de stalen trap die naar de eerste verdieping leidt. Maar niet minder fraai is de keuken die daar onder staat. Omdat er in het huis veel grijs, wit en zwart wordt gebruikt, is een houten keuken eigenlijk heel logisch. Het geeft het geheel een warme en meer huiselijke uitstraling.

Andere fijne keukens kun je overigens hier bekijken. In dit Ideabook lees je meer over het energiezuinig maken van je huis. En ook deze professionals kun je daarbij helpen.

Architect Raalte  STUDIO = architectuur: moderne Huizen door STUDIO = architectuur
STUDIO = architectuur

Architect Raalte STUDIO = architectuur

STUDIO = architectuur
Hoe belangrijk vind jij dat een huis energiezuinig is? Geef je mening in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!