De verbouwing van een oude stal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De verbouwing van een oude stal

Stoa. Stoa.
Verbouw stal bij boerderij Moderne serres van Architectenbureau Jules Zwijsen Modern
Loading admin actions …

In Muiden vinden we een woning met een typisch Hollandse look. Dit was ooit een oude stal, maar nu is het een geweldig huis geworden. Het originele huis is deels bewaard gebleven, maar er is wel het een en ander veranderd: het klassieke pand heeft nu een grote woonkeuken, een serre en meerdere slaapkamers bij. Weet je dat deze gave woning heel dicht bij het Muiderslot ligt? 

Een uitstekende plek voor een uitje, maar dat terzijde. Laten we het mooie huis gaan bekijken. We kunnen niet wachten!

Nieuwe looks voor de oude stal

Een nieuwe look voor een oude stal is geen gemakkelijke opgave, maar het is wel een heel uitdagende! We troffen iets op locatie aan dat we niet direct verwacht hadden. Sterker nog, het heeft onze verwachtingen overtroffen: de oude stal heeft een schitterende uitbouw gekregen! Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat het gebouw nu een volkomen nieuw gezicht heeft. Mooi om te zien hoe het blanke hout gecombineerd is met de zwarte kozijnen en de bakstenen van de bestaande schuur. 

Rondom de woning is nog geen gazon gelegd, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Deze ideeën moet je zien!

Zijkant

We treffen hier de uitbouw van de zijkant. Het valt nu goed op hoe groot de raampartijen zijn. De doorkijk is hier fantastisch. Voor de woning is er voldoende ruimte om de bolide te stallen. Een woning waar je direct enthousiast van wordt! Zo is de oude stal een stuk dichterbij het einddoel, namelijk dat het gebouw een modern huis moet worden waarin gewoond kan worden volgens de moderne wooneisen. We kijken even verder.

Authentieke details

Het was belangrijk dat de authentieke details zoveel mogelijk bewaard zouden blijven, want daarvoor restaureer je immers een oude stal, zodat je dat unieke gevoel kunt bewaren. De moderne architectuur, het dak en de bakstenen onder het raam, het past allemaal erg mooi bij de oude kozijnen. Het een vult het ander aan zou je kunnen zeggen.

De droomkeuken

Eenmaal binnen gekomen zijn we blij verrast als onze blik valt op de keuken. Dit is de ultieme plek in het huis waar oud en nieuw samenkomen. Het diepzwarte aanrechtblad contrasteert geweldig met de authentieke houten balken en de zuiver witte wanden. Reken maar dat je hier lekker kunt koken. Soep van de streek zit er zeker wel in! Het uitzicht inspireert behoorlijk, zeker als het om het smaakpalet gaat. Wij tekenen voor deze keuken, direct!

Tijdloos

Een van de belangrijkste veranderingen in deze voormalige stal is zonder twijfel de opening van de gevel. Zonder deze ramen was het niet mogelijk om de sfeer te creëren die we nu ervaren als we in de woning rondlopen. Het mooie van deze woning is dat de authentieke elementen zo schitterend samengaan met de nieuwe. De balken mogen dan oud zijn en de wanden nieuw, het daglicht dat naar binnenvalt is tijdloos.

Mooie verschijning

Het huist valt op in de omgeving, maar zeker niet op een hinderlijke manier. Eerder is het te zien als een inspirerend stukje bouwkunst. Als je goed kijkt past het nieuwe gebouw zelfs nog iets beter in de omgeving dan de oude woning die ernaast staat. Dat ligt aan de ingetogen tinten in de gevel van het nieuwe huis.

Laatste kiekje

Tot slot laten we je ook nog even de woning van deze kant zien. Hier is goed te zien hoe de oude architectuur aansluit op de nieuwe. Even verderop zien we de uitgestrekte graslanden die de Oud-Hollandse sfeer oproepen waar zoveel mensen van houden. Je zou er nostalgisch van worden, als we niet zo sterk gericht waren op innovatie. Erg mooi ook hoe die boom naast de oude woning staat. Alles klopt hier, vormt een eenheid. 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën!

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!