Uitbreiding van een villa uit de jaren' 30

Stoa. Stoa.
Uitbreiding villa te Sneek, AV Architectuur AV Architectuur Moderne huizen
Loading admin actions …

Ook een villa is soms aan een uitbreiding toe. Zeker als deze uit de jaren ’30 stamt. In die tijd konden de mensen toch met wat minder ruimte uit de voeten. Het was wel belangrijk dat het karakteristieke pand zijn identiteit behouden zou, daarom moest de uitbreiding passen bij de villa. Toch is de uitbreiding modern te noemen. Het een sluit het ander niet uit. Vroeger zou men deze uitbouw in exact dezelfde stijl hebben uitgevoerd, nu kiest men voor de zogenaamde hybride look: twee op het eerste gezicht losstaande zaken vormen een eenheid. Kijk met ons mee naar deze schitterende villa en de nieuwe uitbreiding daarvan.

Verbinding

Hier hebben we extra goed zicht op de aansluiting tussen de twee gebouwen, dit is ook een ontmoeting tussen twee periodes in de architectuur en twee verschillende manieren van denken. Hoe men dacht in de jaren’ 30 en hoe er nu gedacht wordt spreekt letterlijk en concreet uit de architectuur. De bouwkunst is in wezen nooit neutraal, er spreekt altijd een politieke gedachtegang of tijdgeest uit de stenen. Hier lezen wij: verbinding! Laat je inspireren door meer mooie ideeën

Strakke looks

Hier zien we de ruime uitbreiding in zijn volle glorie. Mooi om te zien hoe de nieuwe constructie via het trapje de dialoog met de omgeving zoekt. Het bouwwerk gaat goed op in de natuurlijke setting. De vele raampartijen zorgen binnen voor een lichte look, dat is nu precies waar de bewoners op gemikt hebben, dat is een eigenschap van de bouwkunst van onze tijd. Het is toch wel wonderlijk om te zien hoe een modern bouwwerk als deze uitbouw toch heel goed kan passen bij een villa uit de jaren’ 30. Dat de twee zo goed samengaan hangt sterk af van de ingetogen, industriële looks van het nieuwe gebouw. Samen met een gedreven expert ontwerp je snel je droomwoning.

Details

We zoomen hier even in op de overkapping en het terras van de uitbouw. Wat een leuke plek om lekker te chillen als het mooi weer is. Via het trapje stap je zo het terras op en af. Let eens op die zwarte lijst om de uitbouw, die zorgt voor de moderne look. Een eenvoudige, maar gezellige tuinset biedt aan de bewoners de zitplaats die ze zoeken. Echt een geweldige uitbreiding van deze woning.

Openheid

Helderheid en transparantie zijn belangrijke eigenschappen in onze cultuur, ook in de architectuur zien we dit terug. Via deze foto krijgen we een mooie indruk van de sfeer in de uitbouw. Wit is hier duidelijk dominant, maar wat dacht je van die zwarte kozijnen?! Subtiel en goedgevonden noemen wij dit!

Binnen en buiten

Uitzicht is een groot goed. Hier heb je een kamer waarin je zeker tot rust komt door het mooie uitzicht! De schuifpui is eenvoudig te verplaatsen, dan lopen binnen en buiten echt in elkaar over! Een prima plek om je eettafel neer te zetten. En als er een feestje gevierd moet worden weten wij wel waar de receptie is. Niet alleen de schuifpui, maar ook het dak heeft een schitterende lichtopening. In de avond kijk je erdoor naar de sterren. Laat je inspireren door gave woonideeën.

Lichtopening

Niet alleen de schuifpui, maar ook het dak heeft een schitterende lichtopening. In de avond kijk je erdoor naar de sterren. Wat een sfeer! Laat je inspireren door gave woonideeën.

Privacy

Vanaf de openbare weg zie de uitbouw eruit als een onneembare vesting. Natuurlijk hechten de bewoners aan hun privacy, deze muur waarborgt die. Het schitterende gazon hoort ook bij de woning en zorgt voor een ideale omlijsting. We vinden het contrast tussen de bakstenen en de metalen kozijnen erg mooi. Een geslaagde mix die voor een moderne look zorgt. De bewoners hebben nu hun extra woonruimte en zijn er erg blij mee. We nemen afscheid van de woning, maar nemen je graag snel mee naar een andere project. 

Wil je meer inspiratie van ons dan moet je echt even deze voorbeelden checken.

Wat vind je van deze uitbouw? Laat weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine