Bijzonder Design: Lampenkappen met een Verhaal | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzonder Design: Lampenkappen met een Verhaal

Stoa. Stoa.
Onetwentywatts Lampshades van onetwentywatts Klassiek
Loading admin actions …

De lampenkap is een tijdje weggeweest en werd in de  hoek gezet als oubollig en verleden tijd. Maar momenteel is hij bezig aan een comeback en niet op een onopvallende manier! Tegenwoordig hebben ontwerpers de lampenkap opnieuw gedefinieerd en er een totaal nieuw uiterlijk aan gegeven. Ze kijken echter wel met een retrospectief naar deze decoraties, waardoor ook het oude design geëerd wordt. De meest uiteenlopende ontwerpen komen in de designwereld voorbij, en we gaan er vandaag een aantal aan jou laten zien. Kijk mee en laat je inspireren!

Dame in de Sneeuw

Cinderella van onetwentywatts Klassiek
onetwentywatts

Cinderella

onetwentywatts

Iedereen hield vroeger van sprookjes. Ze werden ons voorgelezen en later lazen we ze zelf. Sommige muziek, en andere culturele uitingen van tegenwoordig, draagt nog steeds te sporen van sprookjes, waardoor deze oude verhalen in feite nieuw leven in geblazen wordt. We hoeven alleen maar te denken aan de gothicrock, en we hebben een treffend voorbeeld van hedendaagse sprookjes te pakken. De beeldcultuur, die rond deze muziek ontstaan is, beïnvloed ook ontwerpers in andere culturele stromingen, zoals binnenhuisarchitecten en ontwerpers. Deze kap is bijvoorbeeld erg gothic, vooral door de sneeuw en de mysterieuze sfeer van de afbeelding. Ook het gebruik van de kleuren grijs en rood zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. Het is een mooie lampenkap voor een mysterieus interieur. 

ALice in Wonderland

CardConfusion van onetwentywatts Eclectisch
onetwentywatts

CardConfusion

onetwentywatts

Het bekende sprookje wordt hier op een sfeervolle wijze deel van je moderne interieur. De traditionele tekeningen van Alice zijn op deze lampenkap gebruikt om een authentieke sfeer te generen. Het kleurenschema van deze lamp is echter modern en zorgt er voor dat deze lamp in elk modern interieur past. Links zie je Alice terwijl ze wordt overspoeld door de speelkaarten, rechts zie je de slechte koningin, die in een gothic-stijl geportretteerd is. Dit portret lijkt wel een foto. Hoe dan ook, deze lampenkap zorgt voor een bijzondere sfeer in huis.

Moulin Rouge

FreeYourMind van onetwentywatts Eclectisch
onetwentywatts

FreeYourMind

onetwentywatts

Met deze decoratieve kap belanden we in Parijs, om precies te zijn bij de Moulin Rouge, waar het Variété naar al die jaren nog hoogtij viert. Vroeger was het een plek waar relatief goedkoop een show bij kon wonen, maar tegenwoordig kost het een lieve duit. Hoewel de prijs relatief hoog is, krijg je ook echt een authentieke show, waarin je jezelf in het oude Parijs waant. Voor iedereen die van het Parijse nachtleven houdt, is deze lampenkap een topper! 

De Andere Zijde

FreeYourMind van onetwentywatts Eclectisch
onetwentywatts

FreeYourMind

onetwentywatts

De afbeelding van de vrouw op de vorige foto, zagen we vanaf een afstand, maar deze zijde van de lampenkap is in close-up. De decratieve kap lijkt wel een portert van Marilyn Monroe!

Free Your Mind

FreeYourMind van onetwentywatts Klassiek
onetwentywatts

FreeYourMind

onetwentywatts

Soms heb je behoefte aan een steuntje in de rug. Om jezelf even ergens toe te zetten of om je mijmerijen los te laten. Deze mooie lampenkap draagt daar een steentje aan bij. 'Free Your Mind', dan komt de rest vanzelf!

Absint

Absynthe van onetwentywatts Klassiek

Parijs in de negentiende eeuw was de plek voor kunstenaars van die tijd. De kunstenaarsmilieus waren broedplaatsen, waarin het vrij leven gevierd werd en waarin druk geëxperimenteerd werd met diverse stimulerende middelen, waaronder absint. Er deden allerlei geruchten over dit groene drankje de ronde: zo zou het allerlei hallucinaties veroorzaken en mensen visioenen geven. Het is een mooie mythe die de negentiende eeuw siert. Wat er van waar is doet niet ter zake, want het is een mooi verhaal en dat is soms genoeg. Het verhaal over absint inspireerde de ontwerper van deze lampenkap. Deze wordt versiert met prachtige afbeeldingen die je huis omtoveren tot een waar kunstenaars vertrek.

Oude Tijden Gerleven

Onetwentywatts Lampshades van onetwentywatts Klassiek
onetwentywatts

Onetwentywatts Lampshades

onetwentywatts

De groene fee:  absint,  verschijnt op deze mooie lampenkap. Ze brengt de kunstenaar het hoofd op hol en schenkt hem visioenen van ongekende rijkdom. Het verhaal van de groene fee sluimert in de geschiedenis en duikt zo nu en dan weer in de populaire cultuur van het heden op. Deze lampenkap vertelt opnieuw haar verhaal. De afbeeldingen die je ziet zijn afkomstig uit de negentiende eeuw, dus super authentiek!

La Fee Verte

Absynthe van onetwentywatts Klassiek

Sfeervol en modern. Ook op deze lampenkap krijgt de groene fee de aandacht die ze graag heeft, alleen komt ze hier in een moderne 'rock & roll'-stijl naar voren. Het ontwerp verwacht je eerder op affiches van een rockband dan op een lampenkap, maar het geeft deze lamp wel een moderne sfeer. Dus als je van stoer design houdt, is deze kap voor jou het einde!

Reclame

TNTsJUMBOCIRCUS van onetwentywatts Klassiek
onetwentywatts

TNTsJUMBOCIRCUS

onetwentywatts

In onze tijd zien we meer reclame dan ooit. Het lijkt wel of reclame echt iets van de vorige- en de huidige eeuw is. Maar niet is minder waar. Ook in de negentiende eeuw was er al reclame. Deze werd gemaakt met behulp van de voor die tijd nieuwe lithografiettechniek, waardoor je opeens snel en veel afdrukken kon maken. Het maken van litho's ging veel sneller dan het met de hand schilderen van aanplakbiljetten. Als er een circus in de stad was, of een show in Chat Noir, dan werd er een aanplakbiljet gemaakt, wat vervolgens in de straten van de stad werd gehangen. Deze lampenkamp trekt die oude reclame uit het verleden in het heden, en brengt veel nostalgische sfeer in je interieur!

Tot zover de bijzondere lampenkampen. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij! 

Elke dag mag een feest zijn, lees daarom dit artikel over bijzonder feestelijke kopjes, schoteltjes en kannetjes. 

Voor tips bezoek ons handige forum!

Heb jij design dat een verhaal vertelt? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!