Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Vintage design: maak geschiedenis met je interieur

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Vintage design is al een aantal decennia een vaste trend: een bewezen stijl in mode, design en interieur. Veelal geïnspireerd door de stijl in de jaren na de tweede wereldoorlog, dat in reactie op de schaarse tijden een elegant en warm karakter vertoonde, is nostalgie de kern van vintage ontwerp. Deze stijl beperkt zich daarbij niet tot de jaren '50 maar leent ook barokke elementen, voegt een snufje retro uit de jaren '70 toe en laat zich in het algemeen inspireren door verschillende perioden uit de design geschiedenis. “Mooi” is er maar één woord voor, en vandaag willen we je dan ook laten zien hoe vintage interieur ontwerp en product design er in eigentijdse context spectaculair kunnen uitzien.

Elegantie

Waan je in het verleden, maar met alle gemakken van nu, in deze compleet vintage ingerichte werkplek. Op kantoor of thuis: met dit interieur maak je indruk en voel je je belangrijk. En dat mag ook best vinden wij: neem jezelf en je werk serieus en kies voor prachtig meubilair dat je status bevestigt. Zet deze ook gerust centraal in de ruimte, want vintage meubilair mag er zijn. Dit donker glanzende bureau is de blikvanger van de kamer, subtiel ondersteund door de licht houten lambrisering en het elegante tapijt op de vloer. Met behulp van kleine vintage details zoals de gedetailleerde wandlampen, de unieke kroonluchter en het elegante houtwerk, heeft ontwerpbureau Alewaters & Zonen een consistent maar ook bijzonder geheel gecreëerd dat nostalgie en elegantie bij elkaar brengt.

Nieuw oud

Klassieke shutters:  Badkamer door Inhuisplaza b.v.
Inhuisplaza b.v.

Klassieke shutters

Inhuisplaza b.v.

van deze stijl wordt bevestigd door veel interieurwinkels en product ontwerpers die met nieuwe materialen en productieprocessen nostalgie met hoge kwaliteit produceren. Hier zien we echte “old style” shutters ontworpen door Inhuisplaza voor het raam die de klassieke vintage stijl van deze badkamer perfect complementeren. Met behulp van details als deze spiegel, de elegante lampen en de in oude stijl ontworpen shutters kun je de luxe en sierlijkheid van vintage in een mum van tijd in huis halen.

Detail

Interieur boven:  Huizen door Naked Architecture
Naked Architecture

Interieur boven

Naked Architecture

In deze afbeelding van een renovatie door Naked Architecture zien we hoe vintage details zoals deze ouderwetse rode chaise longue prachtig in een modern interieur met de ruimte kan harmoniëren. Naast de rijke kleur vormt ook het design een evenwichtige tegenhanger met de verder eenvoudig en landelijk ingerichte zolderruimte. Deze rode blikvanger voeg elegantie en luxe toe aan wat anders een bijna spartaanse omgeving zou lijken. Daarnaast is juist dit natuurlijke, neutrale interieur het perfecte toneel waarop een uitverkoren vintage object of antieken vondst kan stralen.

Luxe

Hollywood kroonluchter kegel:  Kantoren & winkels door BRAND VAN EGMOND
BRAND VAN EGMOND

Hollywood kroonluchter kegel

BRAND VAN EGMOND

Een vintage interieur betekent vaak een uitstraling van luxe en extravagantie geassocieerd met vroegere welstand dat modern, eigentijds design vaak mist. Zonder in het grijze gebied van “kitsch” te vallen kun je met vintage design de glamour van nostalgie in huis halen. Een goed voorbeeld hiervan is de Hollywood kroonluchter door Brand van Egmond, die de glamoureuze vintage stijl van de Chopard boutique in New York afmaakt door de elegante schittering van vorm, licht en materiaal.

Industrieel

Stalen deurklink:  Ramen & deuren door Exclusive Steel
Exclusive Steel

Stalen deurklink

Exclusive Steel

Exclusive Steel is de toepasselijke naam van de producent van nostalgische staalproducten waar we hier in detail een blik op mogen werpen. Vintage stalen kozijnen zijn een specialiteit van Exclusive Steel waarmee unieke glazen deuren en ramen gecreëerd worden. Door het nostalgische slanke design van deze kozijnen ontstaat een licht, ruimtelijk en elegant eenvoudig effect dat met originele deurklinken als deze de perfecte basis en detail vormen voor een vintage interieur. Dankzij de steeds meer toegepaste enkel-glas isolatieramen kun je dit luchtige en licht industriële design niet alleen in de vorm van een elegante binnendeur plaatsen maar ook in de buitenmuren toepassen.

Van detail via constructiewerk tot compleet interieur hebben we je willen laten zien hoe vintage ontwerp in hedendaagse context een prachtige toevoeging kan zijn voor een elegant, trendy en nu en dan zelfs stoer effect. Of je dit nu in een antiekwinkel, op de rommelmarkt of in de vorm van een nieuw geproduceerd product vindt is een kwestie van voorkeur – nostalgie en historie blijft in de stijl behouden.

Voor meer inspiratie kun je hier verder kijken naar mooie vintage meubels van de hand van onze experts.

Wat vind jij van deze voorbeelden van vintage design? Deel je mening bij de reacties hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!