Moderne villa met uitzicht over het meer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne villa met uitzicht over het meer

Stoa. Stoa.
Villa Lutkemeer Moderne huizen van MAS architectuur Modern
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een villa die uitkijkt over het lutkemeer. Het is een wonning aan de rand van een polder. Natuurlijk is de woning gebouwd op de dijk die het land er achter droog hout. Door de spectaculaire vormgeving heb je vanuit de woning een panoramisch uitzicht over het Nederlandse landschap. Er is in de woning aandacht besteed aan een goede verdeling tussen de vertrekken waarin de privacy centraal stond en vertrekken die juist open zijn waardoor een magistraal uitzicht wordt gegarandeerd. Diverse uitsneden in de woning reduceren de massiviteit van het huis en geven het daglicht de ruimte om het interieur binnen te dringen. Vandaag nemen we je mee voor een inspirerende wandeling. Kijk snel met ons mee!

Uitzicht

Villa Lutkemeer Moderne huizen van MAS architectuur Modern
MAS architectuur

Villa Lutkemeer

MAS architectuur

Vanaf de dijk kijken we over de polder en het water. Een mooier uitzicht kun je je bijna niet voorstellen. De plattegrond van het huis is helemaal gericht op het maximale genieten van de omgeving. Een wandeling door het huis brengt je van de hal naar de woonkamers, slaapvertrekken en uiteindelijk het riante dakterras. Als we naar de buitenkant van de villa kijken valt het direct op dat het gekozen kleurenschema precies past binnen de trends van dit moment, maar toch heeft de woning die tijdloze, minimalistische uitstraling. De gevel is bekleed met natuurlijk materialen (vooral hout) waardoor deze woning geruisloos opgaat in de vlakke omgeving. Maar natuurlijk laat de villa wel zijn eigen karakter zien, daarmee is het een opvallendheid in de omgeving.

Interieur

Villa Lutkemeer Moderne woonkamers van MAS architectuur Modern
MAS architectuur

Villa Lutkemeer

MAS architectuur

We werpen een blik in het interieur. De begane grond geeft direct een goede indruk van de sfeer in het huis. De warme houtvloer contrasteert mooi met de witte wanden en voegt een huiselijke ambiance toe aan de woonkamer. In deze kamer zien we comfortabele luxe meubels die je als bezoeker/bewoner gewoon uitnodigen om te relaxen. Ook hier hebben de gekozen materialen een connectie met de omgeving, de tinten en de vormgeving haken aan bij het natuurlijke landschap. De trap brengt ons naar de twee verdieping. Meer mooie ideeën voor je trappenhuis vind je hier.

Uitzicht

Villa Lutkemeer Moderne woonkamers van MAS architectuur Modern
MAS architectuur

Villa Lutkemeer

MAS architectuur

Natuurlijk hebben we overal in het huis een wijsuitzicht. Boven dit trappenhuis zien we een bijzonder grote raampartij die ons een uitkijk op de omgeving en het terras geeft. Over transparantie gesproken, dit is toch het ultieme voorbeeld van een open architectuur! Ook op deze verdieping vinden we de inmiddels vertrouwde houtvloer met de warme uitstraling. De planten in de moderne plantenbak voegen een extra sfeertje toe aan deze verdieping. Let ook over de reeds besproken uitsneden, dicht bij het plafond laten ze het daglicht ruimschoots binnenstromen.

Andere hoek

Villa Lutkemeer Moderne woonkamers van MAS architectuur Modern
MAS architectuur

Villa Lutkemeer

MAS architectuur

Vanuit een andere hoek krijgen we een mooi inzicht in de dimensie van de woning. Het betreft hier een diepe ruimte waarin geleefd en gerecreëerd kan worden. Er is een immense bewegingsvrijheid en veel ruimte om allerlei sociale activiteiten te ontplooien. De eettafel is een geliefde werkplek, maar ook een sociale hotspot als het tijd is voor het diner. Links op de achtergrond zien we een zitgedeelte waar gelezen en geconverseerd kan worden. Soms kijk je dan even op van je boek, zodat je de polder kunt zien. Raadpleeg een expert bij het realiseren van je droominterieur.

Bijzonder

Villa Lutkemeer Moderne huizen van MAS architectuur Modern
MAS architectuur

Villa Lutkemeer

MAS architectuur

De villa heeft een exterieur met een bijzondere vormgeving. Deze laat een spel zien tussen open en gesloten vlakken, tussen dragende vlakken en open overkappingen. Brede en smalle raampartijen wisselen elkaar af waardoor een gevarieerde visualiteit ontstaat. Het dakterras is hoogverheven boven de omgeving en biedt de liefhebber van het Nederlandse polderlandschap een unieke kijk op deze kenmerkende omgeving. Een schilderachtige setting die voor veel inspiratie zorgt. 

Zoek je diepgang? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!