Minimalistische woning in een doorsnee straat

Stoa. Stoa.
Woonhuis Wijnhoven - Beijnsberger, bv Mathieu Bruls architect bv Mathieu Bruls architect Moderne huizen
Loading admin actions …

Vandaag laten we je een metamorfose zien die zijn weerga niet kent. We nemen je mee naar Maastricht, waar een woning een volkomen nieuwe look kreeg. Zowel binnen als buiten is er veel veranderd. Dat kun je goed zien als je de woning van vandaag vergelijk met de huizen ernaast. Het bestaande gebouw had al een aantal verbouwing gehad, maar was door de jaren heen een samenraapsel van stijlen geworden waardoor de eenheid miste. De nieuwe, eigenzinnige looks zijn onder andere de reden dat deze woning de Victor Stuersprijs 2013 gewonnen heeft. We hebben hier dus met een heel bijzondere woning te maken!

Het is mooi dat dit huis zo modern oogt, dat staat mooi naast de vroeg twintigste-eeuwse bouwstijl. Laten we deze woning van dichterbij gaan bekijken. Laat je vooral inspireren!

Opvallende gevel

Het contrast kan niet groter zijn: deze zuivere gevel met unieke ingang naar de woning spreekt boekdelen, we hoeven geen conventionele zaken te verwachten, zoveel is duidelijk. Alles aan dit huis communiceert op een eigenzinnige wijze, en daar houden we van! De open looks van het pand komt helder en direct over. We zijn onder de indruk van de rijkdom aan oppervlakken, contrasten en de geweldige raampartij die voor een benaderbare look zorgt. Het is een hoog huis met een massieve look, maar dat laatste wordt verminderd door de uitsneden in de gevel: de plekken waar de ramen en de deuren communicatie tussen binnen en buiten mogelijk maken. 

Binnen en buiten lopen in elkaar over! Laat je inspireren door een expert als je je droomhuis gaat bouwen. 

Mooie woonkamer

Strak modern design, een heldere look door een excellente lichtval en vooral heel veel passie, dat zien we allemaal duidelijk naar voren komen in dit interieur. De witte tv op de poot vinden we geniaal! Ook de open haard valt bijzonder in de smaak bij ons. Juist in het beperkte kleurenschema schuilt de schoonheid. En dat deze kamer mooi is staat buiten kijf. Imposant zijn de hoge ramen met daarnaast de gordijnen, samen zorgen ze voor een statige look zorgen. 

Het is een woonkamer waarin een zuivere lichtheid de boventoon voert. TV kijken, in het vuur staren of lekker lezen op de bank, dat zijn erg ontspannende activiteiten om hier te ondernemen. Laat je inspireren door mooie ideeën!

Bijzondere details

In een designhuis lees je de kwaliteit vaak af aan de bijzondere details, aan de zaken die je gewoon niet zo vaak tegenkomt. Hier hebben we zo’n mooi element te pakken: deze schitterende luikjes doen ons denken aan de oude luiken die vroeger voor de ramen hingen. In dit geval hebben we te maken met een houten vitrage die open en dicht kan door middel van kleine kijkluikjes. Dit schept precies de sfeer waar we van houden!

Eetkamer met uitzicht

Vanuit de eetkamer werp je een grandioze blik op de tuin. Dat eet toch heerlijk. De tafel biedt je veel plek en ziet er supertof uit. Let op die stoelen, wat een contrast met de witte kamer! Het lampje dat op de grond staat is een sfeervol object: de oranje gloed is de color boost die mooi past in deze zwart-wit kamer. Via de trap begeef je je eenvoudig naar de eerste verdieping waar de slaapkamers en de badkamer zich bevinden.

Mooie tuin met zwembad

Veel woonruimte, excellent design en een gezellige sfeer in huis, wat wil je nog meer? Een mooie tuin misschien? De tuin is niet alleen mooi, maar ook erg luxe ingericht, want de bewoners hebben de beschikking over een groot zwembad. Dus als het zonnetje in de lente doorbreekt kunnen de bewoners niet wachten om lekker een paar baantjes te trekken. Het is erg fijn om in de avond lekker te zwemmen, want dan slaap je daarna extra lekker. 

We hopen dat je geïnspireerd bent na deze wandeling door het huis en net zo enthousiast als wij.

Deze tips zijn handig als je al je woonruimte maximaal wilt gebruiken!

Wat vind je gaaf aan deze woning? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine