In 6 stappen naar een nieuwe entree | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

In 6 stappen naar een nieuwe entree

larapappers larapappers
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

De entree van een woning zegt vaak veel over de bewoners; een onverlichte, saaie entree geeft al snel de indruk dat gasten ongewenst zijn en een kleurrijke entree met bloemen werkt uitnodigend. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de voorgevel van jouw woning, een eerste indruk maak je immers maar een keer!

Om de buitenkant van jouw woning op te pimpen heb je geen groot budget nodig, ook met een klein budget kun je een groot verschil maken. Met een aantal simpele stappen zorg je er namelijk voor dat jouw woning de juiste sfeer uitstraalt.

Daarom hebben wij vandaag voor jou 6 voorbeelden op een rijtje gezet, kijk mee en laat je inspireren!

Met een overkapping

Moderne huizen van homify Modern

Een eerste tip om de toegang tot jouw woning op te fleuren is het plaatsen van een overkapping. Een overkapping zorgt er namelijk niet alleen voor dat jouw gasten niet in de regen staan wanneer ze de bel rinkelen, maar dat je ook zelf na het boodschappen doen droog onder de overkapping kunt staat en op je gemak jouw woning kunt betreden. 

Een overkapping kun je ook aankleden met klimplanten of bloembakken, maar denk ook aan de juiste verlichting (het is belangrijk dat je 's avonds in het donker de deur kunt vinden).

Met trappen

Woonhuis Ter Borch, Groningen Moderne balkons, veranda's en terrassen van De Zwarte Hond Modern
De Zwarte Hond

Woonhuis Ter Borch, Groningen

De Zwarte Hond

Het aanleggen van trappen is een geweldige manier om een speels design in jouw interieur aan te brengen. Trappen zorgen namelijk voor meer dynamiek en je kunt ze goed aankleden met verschillende plantsoorten en bloembakken. Trappen genereren verder het gevoel van diepte en zorgen ervoor dat de woning optisch groter lijkt.

Met glas

Een entree met glas zorgt voor een harmonieus gevoel. Je kunt namelijk door het glas naar binnen spieken en je geeft jouw gasten hiermee het gevoel dat je niets te verbergen hebt.

Ook is glas een goed idee als je behoefte hebt aan meer daglicht in huis. Vaak zijn gangen en entrees namelijk aan de donkere kant en met een raam zorg je ervoor dat er voldoende daglicht in huis is. Ook zorgt glas ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie omtrent het onderwerp glas? Bekijk dan deze 11 sensationele huizen met veel glas!

De juiste verlichting

De juiste verlichting is cruciaal. Wil jij dat jouw gasten 's avonds niet in het donker voor de deur staan? Zorg dan voor de juiste verlichting!

Maar ook als het gaat om de uitstraling van jouw woning is het belangrijk dat je aan verlichting denkt. Zoals je bij dit project ziet, zie je dat er aan deze woning niet meer veel hoeft worden toegevoegd; ook in de avonduurtjes licht de woonkamer van deze woning goed op waardoor de woning goed te vinden is. Heeft jouw woning echter niet zoveel ramen? Ga dan voor buitenlampen en zorg dat de entree goed verlicht is.

De beplanting

De makkelijkste manier om jouw gevel tot leven te laten komen is beplanting; met de juiste bloemen en planten zorg je er namelijk voor dat de toegang tot jouw huis een uitnodigende uitstraling heeft.

Je hoeft hiervoor geen groot budget te hebben, met een enkele bloempot (zoals je op de foto ziet) zorg je ook voor een sfeerverandering. Wil jij groter uitpakken? Ga dan gerust voor kleurrijke bloemen die lekker geuren of klimplanten die de gevel sieren.

Zorg voor contrast

De laatste tip om de voorgevel van jouw woning te laten stralen is het kiezen voor kleur. Zoals je bij dit project ziet is er gekozen voor een contrast van witte en grijs/zwarte kleuren. Met kleur maak je namelijk een statement en geef je jouw woning een persoonlijke touch. Verf daarom gerust jouw voordeur in een opvallende kleur. Heb jij hulp nodig bij het maken van de juiste beslissing? Neem dan contact op met een professional.

Welke tip spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!