18 trappen met binnentuin, steen & natuurlijke elementen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
The Wall House, guedes cruz arquitectos guedes cruz arquitectos Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Een gebied in huis dat veel mogelijkheden voor nieuwe omgevingen biedt, is de ruimte die zich onder de trap bevindt. Om deze ruimte nuttig in te richten en wat levendigheid te geven (in elke zin van het woord), kun je planten, fonteinen, water en stenen toevoegen die zo een volledig natuurlijke uitstraling bieden voor een rustgevend gevoel. Dit kun je al op zeer eenvoudige wijze met weinig elementen bereiken.

Word lid van homify en bekijk de ontwerpen die we in dit Ideabook hebben geselecteerd.

Een spectaculaire binnentuin

Iets verhoogd en ingelijst in hout  bestaat de bodem van deze binnentuin uit een witte stenen rivier met in het midden een majestueuze boom. De constructie is versmolten met de betonnen trap die aan de onderzijde een prachtig verlichtingssysteem heeft waardoor het geheel nog veel aantrekkelijker wordt. Een strak profiel met glazen balustrades maakt deze trap bijna transparant. De trap zelf is bedekt met hout wat meer warmte geeft aan de atmosfeer.

De essentie van de natuur in de gehele ruimte

In een ontwerp waar de aardetinten overheersen verhoogt de aanwezigheid van een schoorsteen de gezellige sfeer. Om de inrichting nog meer onderscheidend te maken is hier een prachtige trap met zuivere lijnen en een combinatie van hout, glas en steentapijt toegevoegd die zorgen voor een verfijnde en natuurlijke sfeer.

Een prachtig uitzicht

Stenen vormen de sleutel in dit volgende ontwerp. We zien we op de muur, op de vloer en in het trappenhuis als een sfeervolle binnentuin. En zo ontstaat een spel van contrasten van zware en lichte tinten en door de integratie van de trapleuning van glas en metaal ontstaat zo een prachtig uitzicht en een sfeer van lichtheid en helderheid.

Rank en verfijnd

De kracht van hout contrasteert hier met de lichtheid van glas en wit. De witte muur kleur en transparantie van het glas creëren de illusie van een grotere ruimte. De ruimte onder de trap met artistieke binnentuin met drie ronde tegels kondigen de weg naar de trap aan met een combinatie van steen en marmer, welke deze trap een uniek tintje geven. Lees ook dit artikel met trappen voor kleine ruimtes.

De elegantie van een boom in huis

Het gat onder de trap is in sommige gevallen bij uitstek geschikt voor een kleine boom. Bomen hebben meestal weinig water nodig en zijn geschikt voor elk klimaat en blijven gedurende vele jaren in prima conditie. Een beetje daglicht is vaal wel belangrijk. En wat een prachtige natuurlijke sfeer ontstaat er met een boom onder de trap!

Subtiel met rustieke elementen

Voor een rustieke stijl met een subtiele touch  is dit de ideale keuze. Het steen geeft een blik van kracht en zorgt voor een omgeving vol texturen met als extra highlight de die een kleine en mooie tuin onder de trap. Een sterke plant die in elk seizoen groen blijft. 

Modern en verfrissend

Voor een modern huis dat graag een elegante en verfijnde stijl wil hebben om naar te kijken, vormt hout altijd een goede keuze. Zeker wanneer deze worden vergezeld door avant-gardistische elementen zoals een glazen balustrade waardoor de trap wint aan lichtheid en persoonlijkheid. De prachtige vijver en het schilderij in aardetinten zorgen voor een prachtige warme en aardse sfeer.

Een spiegel die de schoonheid weerspiegelt

In een elegant interieur en tuinontwerp vinden we deze prachtige fontein die zowel een spiegel van water vormt maar de ruimte ook vult met lichtheid en ruimte. Door het spel van de glazen balustrades en houten trap wordt het water het sieraad en de centrale toonzetter van dit project met het kleine eiland met boom als accent. Een prachtig geheel!

Minimalistische trends

Deze trap lijkt wel een kunstinstallatie in de derde dimensie. Klein, zwevende en etherisch waarbij het hout warmte toevoegt aan de prachtige strakke betonen muur. Opnieuw zien we als kers op de taart een kleine tuin in de ruimte onder de trap. 

Met de charme van traditie

Als je van traditionele ontwerpen houdt dan biedt een smeedijzeren trap allerlei mogelijkheden (zoals bloemen, diamanten of een ander design). Je kunt deze ook uitstekend combineren met elementen als water door middel van een fontein in de ruimte over eronder. Hier zien we daar een prachtig voorbeeld van.

Natuurlijke schoonheid

De zwevende trap kan een goede keuze om je huis mee te verfraaien maar is niet de meest geschikte wanneer er kinderen of ouderen thuiswonen. Dit ontwerp is omwikkeld met alle schoonheid die de natuur te bieden heeft: hout en planten in combinatie met vrolijke kleuren die frisheid toevoegen.

Kunst als onderdeel van de natuurlijke harmonie

Als je in contact met de natuur bent zorgt dit ervoor dat onze gevoeligheid groter wordt waardoor we mooie dingen meer waarderen. Het gevoel van vrede dat wordt overgebracht samen met de koele temperatuur van de stenen en al luisterend naar het rustgevende geluid van water, maakt dat we kunst gemakkelijker kunnen waarderen.

Eenvoud

De stenen muur samen met het bed van vulkanisch gesteente onder de houten trap in een roodachtige tint, tillen dit ontwerp naar een ander niveau van verfijning en moderniteit. Elk item heeft een groot gewicht in de ruimte maar dankzij het glas lijkt licht op een bepaalde manier licht en luchtig.

Monumentaal en spectaculair

Er zijn maar weinig geluiden zo ontspannend als die van een waterval. De voortdurende beweging van water zorgt voor natuurlijke energie en zuivert de omgeving. De robuuste trap met natuurstenen muur zorgt voor een warme, aardse en stoere sfeer.

Prachtige organische natuurlijke vormen

Een wenteltrap is altijd mooi en raadselachtig. De figuur van de slak is gerelateerd aan deze vorm en zien we terug in veel grote kunstwerken. De prachtige organische welvingen met schattige binnentuin eronder maken van deze tuin een lust voor het oog.

Een groene muur

Een zeer originele manier om op spectaculaire wijze een trap te decoreren zien we in dit voorbeeld met een groene wand. Groene muren zijn een geweldige manier om de natuur in huis te brengen, vooral als je niet veel ruimte hebt voor planten. Ze zijn ook een gelegenheid om een originele en elegante versiering van je muren.

De verlichting maakt het verschil

Verlichting is een van de meest bepalende factoren voor het verfraaien van omgevingen die onze stemming en de perceptie van de ruimte beïnvloedt. Bij deze ruwe betonnen trap met tuin van stenen eronder zien we hoe de subtiele verlichting hier warmte toevoegt in de wat kille sfeer.

Een uitnodigende hoek

Een kleine ruimte om te ontspannen in huis is de droom van iedereen. Hoe luxe is het om je gasten te ontvangen in een echt bijzonder ruimte. Zo wordt een bezoek van onze vrienden en familie onvergetelijk. Wanneer de hal van het huis zich naast de trap bevindt dan is dit een geweldige kans om de ruimte te transformeren tot prachtige ontvangstruimte.

Heb je al eens gedacht aan een groene muur onder je trap?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!