Wonen op Vlieland | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen op Vlieland

Stoa. Stoa.
Recreatiewoning Vlieland Moderne huizen van Kat Koree Architecten Modern
Loading admin actions …

We genieten van de frisse lucht, het landschap en de zee. Daarbij komen we helemaal tot ons zelf, gewoon in Nederland. Het voelt echter alsof we ons in een totaal andere wereld bevinden die ver verwijderd is van de hectiek van het vaste land. Vandaag nemen we je mee naar een plek op Vlieland, waar we een huis aantroffen dat er helemaal op gericht is om je ontspannen te laten recreëren. De look van de woning is basis, donker en past daarmee perfect bij de natuurlijk omgeving. Een woonhuis om als bewoner helemaal in op te gaan. Natuurlijk nemen we je mee voor een tour in en om het huis. Er is genoeg te zien waardoor wij als bewoners van het vaste land onze creatieve dorst kunnen lessen. Kijk met ons mee en doe de nodige inspiratie op!

Typisch Nederlands

Recreatiewoning Vlieland Moderne huizen van Kat Koree Architecten Modern
Kat Koree Architecten

Recreatiewoning Vlieland

Kat Koree Architecten

We werpen een blik op het huis en zijn omgeving. Het is een typisch Nederlands tafereel dat ons in gedachten mee terugneemt naar de tijden van weleer. Vele kustgebieden in Nederland zagen er zo uit, voor dat het toerisme zijn intrede deed. We kunnen hier nog genieten van de min of meer ongerepte natuur. De duinen zijne en prachtig schouwspel van land tegenover zee. De lange strandwandelingen die je kunt maken geven een goede indruk van het eiland. Echt een gebied waar de liefhebbers uren over door kunnen praten. Te midden van al deze natuurlijke schoonheid vinden we dit prachtige houten huis. De ideale plek voor een gezin om te recreeren, want je hebt er wel uit, maar toch dicht bij huis.

Hout

Recreatiewoning Vlieland Moderne huizen van Kat Koree Architecten Modern
Kat Koree Architecten

Recreatiewoning Vlieland

Kat Koree Architecten

Het belangrijkste materiaal tijdens de bouw van deze woning op Vlieland was overduidelijk hout. De gehele gevel is er mee bekleed en dit maakt dat deze woning opgaat in zijn natuurlijk habitat. Natuurlijk mag de woning best en beetje opvallen, daarom is er gekozen voor een mooie zwarte look. Het is een gebied waar op kleine schaal bouwactiviteiten mogelijk zijn, maar vanwege het gebied is dit bijzonder beperkt. Laat je informeren door een expert hoe jij je woning een excellente look kunt geven.

Close-up

Recreatiewoning Vlieland Moderne huizen van Kat Koree Architecten Modern
Kat Koree Architecten

Recreatiewoning Vlieland

Kat Koree Architecten

Een close-up van de gevel laat ons de natuurlijk details zien. Het is hout dat door zijn puurheid precies past bij de ongerepte natuurlijke omgeving van het eiland. Er is ook ruimte voor contrast in het design van de gevel: zo zien we strakke witte kozijnen, deze steken dor hun afgewerkte, strakke look bijzonder fraai af bij de natuurlijk ietwat ruwe look van het zwarte hout. Het is een gevel met een uitgebalanceerde visualiteit waardoor je direct aangesproken wordt.

Sfeervol

Recreatiewoning Vlieland Moderne woonkamers van Kat Koree Architecten Modern
Kat Koree Architecten

Recreatiewoning Vlieland

Kat Koree Architecten

Bij het zien van het interieur gaan we in gedachten terug in de tijd. Vooral de prachtige houtkachel doet ons denken aan honderden jaren terug. De wand is bekleed met verticaal geplaatste houten planken die door hun basic look een rustgevende uitstraling hebben; echt een woning waarin je je als schrijver terug kunt trekken om aan een boek te werken. Natuurlijk is er ook ruimte voor modern comfort, dit vinden we in de vorm van de grote sofa´s, deze bieden aan veel mensen een zitplek. De meubels zijn relatief laag en sluiten daarmee aan bij de hoogte van de vensterbank. Basic genieten is hier de norm! Meer sfeervolle ideeën voor je woonkamer vind je hier.

Licht

Recreatiewoning Vlieland Moderne eetkamers van Kat Koree Architecten Modern
Kat Koree Architecten

Recreatiewoning Vlieland

Kat Koree Architecten

Het is een lichte woning met een eenvoudig indeling. Precies het soort dat je verwacht aan te treffen in een basic woning. De eettafel heeft een moderne vormgeving en is vrij groot, waardoor je met meerder gezinnen kunt genieten van een gezamenlijke maaltijd. Na het diner maak je met z´n allen een strandwandeling. Precies wat je nodig hebt na een aantal uurtjes tafelen. Het daglicht is een groot deel van de dag een veel geziene gast in deze woon-/ eetruimte. Zo voel je je als bewoner helemaal op je gemak, want een juiste woonsfeer begint natuurlijk bij een fijne lichtsfeer. Een woning om helemaal verlieft op te worden!

Lees ook eens over deze zwevende glazen planken.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!