De Landelijke Stijl: voor een Eigentijds Interieur!

Stoa. Stoa.
1-Einfamilienhaus, vollmilch. Das Architekturbüro. vollmilch. Das Architekturbüro. Rustieke badkamers
Loading admin actions …

Wat typeert de populaire landelijke designstijl? Om dit te illustreren brengen laten we je een aantal bijzondere projecten zien, die door onze experts gecreëerd zijn, deze ontwerpen brengen het landelijke gevoel bij je thuis. Je vindt in dit artikel allerlei meubilair dat gewoon weg niet mag ontbreken in je interieur. Ook ga je er achter komen hoe je jouw muren en vloer compleet landelijk kunt maken. Als je dol bent op hout en een eigentijds, rustiek interieur, dan moet je nu goed opletten, want er komen prachtige & natuurlijke ontwerpen in dit artikel aan de orde. De landelijke stijl is populair, super sfeervol en helemaal geschikt voor mensen die houden van een gezellig en sfeervol huis! Kijk snel met ons mee.

Woonkamer

De landelijke stijl heeft een nauwe relatie met de natuur, dus is het niet verwonderlijk dat hout een materiaal is dat veel gebruikt wordt voor ontwerpen binnen deze stijl. Het is een zeer populair materiaal is, dat milieu spaart als we ecologisch hout gebruiken! Op de afbeelding zien we de charmante woonkamer, die uitgerust is met landelijke meubels. Let ook op de grijze wanden van natuurlijke steen. Deze combinatie zorgt voor een sfeer die helemaal in tune is met de natuur. De verschillende accessoires in de kamer, zoals de kussens en de planten doen ook een duit in het zakje. Als het aankomt op het creëren van een natuurlijke ambiance, dan zijn natuurlijk hout en mooie planten een gouden combinatie.

Keuken met Bar

Op de afbeelding zie je een voorbeeld van een landelijke keuken. Deze heeft een bijzonder gezellige bar, die de eetkamer een rustiek charme geeft. Over het algemeen wordt hout gezien als uitnodigend en warm van toon. Daarom wordt het materiaal vaak gebruikt voor de bekleding van wanden en vloeren. Het is mooi om te zien dat de architecten verschillende kleuren gebruikt hebben, die contrasteren met met de stalen elementen in deze keuken. De kleuren geven de ruimte een hedendaagse uitstraling. Let ook even op de grappig barkrukken!

Een houten vloer is een van de must-haves voor een appartement in de landelijke stijl. Het maakt dan niet uit of een vloer gemaakt is van hardhout of laminaat, want het effect blijft hetzelfde. Vloeren die gemaakt zijn van echt hout, kunnen zelfs een invloed op de geur in de kamer hebben. Houten vloeren zijn over het algemeen duurzamer dan laminaatvloeren, maar kosten ook meer. Beide opties leiden overigens tot prachtige resultaten.

Badkamer

Deze prachtige badkamer laat zien, dat natuurlijk hout en eclectisch design prachtig samen kunnen gaan. De wastafel is op een minimalistische wijze vormgeven en lijkt wel een grote witte kom die op de kast staat. Het donkere rekje geeft je de mogelijkheid om handdoeken aan op te hangen en de spiegel schenkt ruimtelijkheid aan deze kamer. De hertengeweien, tegenwoordig heel populair, doen denken aan de donkere jachttrofeeën van weleer, maar deze nieuwe geweien zijn super licht en conceptueel sterk.  

Bondkruk

Rustiek hout hoort bij de landelijke stijl. Stoelen of krukken lenen zich natuurlijk goed voor een houten constructie, en krijgen daardoor veel draagkracht en sfeer. Hout is eenvoudig te bewerken, waardoor je uiteenlopende ontwerpen kunt realiseren. Ook qua kleur kun je met hout alle kanten op: verf je stoelen of krukken gewoon in trendy kleuren, zoals grijs, beige of bruin, want deze kleuren passen perfect bij de rustiek of landelijk interieur. Met bonten decoraties creëer je prachtige accenten die een sfeer van luxe uitstralen.

Bijzondere Tafel

Er zijn ook bijzondere rustieke decoraties die direct uit de natuur geplukt lijken te zijn, zoals deze prachtige salontafel. Het is echter een replica van een boomwortel, die vooral in India populair is. Het is een uniek stuk meubilair geworden dat gegarandeerd een prachtige sfeer in je interieur brengt. En zeg nou zelf: dit is toch waanzinnig mooi authentiek vakwerk!

Plantenbak

Planten rond je huis zorgen voor een perfect charme: je ziet op de afbeelding een prachtige mix van hout en groen, waardoor er veel natuurlijke levendigheid ontstaat. Planten in je interieur hebben een gunstige invloed op de luchtkwaliteit in de ruimte. Deze plantenbak is een typisch voorbeeld van de rustieke stijl. De experts van edictum hebben voor de vervaardiging van deze unieke plantenbak het hout van oude steigers gebruikt, waardoor ze een prachtig werk wisten te realiseren. De geschiedenis van het hout is er duidelijk in te zien, het is dus hout dat geleefd heeft! Als decoratief element slaat deze plantenbak de spijker op z'n kop.

Dierenprints

Wat ook über landelijk is, zijn dierenprints of dierenhuiden, die de kersen op de spreekwoordelijke, rustieke taart zijn. Het is gewoon fijn om een kleed op de grond te hebben, waardoor je geen koude voeten krijgt als je 's ochtends op de bank zit. Daarnaast ziet het kleed er natuurlijk ontzettend mooi uit. Je kunt er ook voor kiezen om kunstmatige dierenhuiden als decoratie te gebruiken.

Prachtig Design Kasje

homify Industriële woonkamers Salon- & bijzettafels

Deze kist is van een Nederlandse snit en trek zeker de aandacht. Het object kan mooi gebruikt worden als nachtkastje, bijzettafeltje of krukje. Daarnaast is het zeer milieuvriendelijk. Ook deze kist is uitgevoerd in de landelijke stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door een rustiek charme dat zelden wordt bereikt met gloednieuwe moderne meubels. Oude houten meubels, die al generaties in de familie zijn, zorgen meestal voor een authentiek en landelijk karakter. Door de jaren heen hebben deze meubelstukken lichte tekenen van slijtage en patina gekregen, waardoor ze nu natuurlijk een sterke bijdrage leveren aan de rustieke uitstraling van je interieur.

Tot zover de landelijke stijl. Hopelijk ben je op creatieve ideeën gekomen. Veel succes met het inrichting van je interieur!

Ervoor en erna: lees in dit artikel alles over de transformatie van een oud huis tot woonpaleis.

Voor tips en advies: raadpleeg onze experts op het forum!

Hoe rustiek is jouw interieur? Vertel erover bij de comments hieronder...

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine