Droom weg in de complete woonkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Droom weg in de complete woonkamer

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Chalet Gstaad Rustieke woonkamers van Ardesia Design Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De woonkamer is het centrale punt van ons huis. Het is waar de familie samen komt, waar ontspannen een boekje lezen op de bank of een film kijken op televisie. Het is wellicht de meest veelzijdige ruimte in een huis en juist daarom verdient het de nodige aandacht. Want willen we niet het liefst dat onze woonkamer het beste aansluit bij ons? Het moet in ieder aspect en detail kloppen, alvorens we onszelf er op ons gemak gaan voelen. Een complete woonkamer zou de oplossing kunnen zijn, waar van de vloer tot de kleden op de bank is nagedacht over het geheel.

In dit Ideabook staan tien voorbeelden van de complete woonkamer. Stuk voor stuk uniek, veelzijdig en bijzonder. En wellicht de ideale inspiratiebron voor de meest persoonlijke complete woonkamer. Wat het huis niet enkel vult, maar doet voelen als thuis.

Tot rust

Bruine, diepe kleuren dragen altijd een warmte met zich mee. Hier zien we een complete woonkamer waar men geheel los is gegaan op dit principe. En daar nog erg goed in slaagt ook! Deze complete woonkamer dwingt je geen emoties of gemoedstoestand op, dat gebeurt geheel vanzelf. De houten tussenwand, links in beeld, spreekt met een herfstig karakter waar de luxe stoel goed bij aansluit. In combinatie met het grote, harige en uiterst comfortabele kleed is het alsof we rondlopen in een oud, donker woud. Waar we tot rust komen.

Lekker Hollands

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui Moderne woonkamers van Joep van Os Architectenbureau Modern
Joep van Os Architectenbureau

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui

Joep van Os Architectenbureau

De huiselijke woonkamer van menig Nederlander. Een complete woonkamer omdat het voldoet aan werkelijk ieder onderdeel dat men zoekt in een woonkamer. Er is meer dan voldoende ruimte om te ontspannen en te zitten, een televisie naast een knusse open haard en genoeg raam om de buitenwereld in de gaten te blijven houden. De zachte kleuren, in combinatie met de subtiele vormen geven het een verwelkomend gevoel. Dit is een complete woonkamer zoals we ze graag zien; zonder onnodige poeha.

Luxe blokhut

Chalet Gstaad Rustieke woonkamers van Ardesia Design Rustiek & Brocante
Ardesia Design

Chalet Gstaad

Ardesia Design

Veel hout werkt altijd rustgevend, al kan het voor sommigen ook snel een beetje teveel worden. Deze complete woonkamer geeft het gevoel dat we in een grootse, luxe blokhut verblijven. Hier schuiven we heerlijk aan bij het vuur in de open haard. Waar we uren gesprekken met elkaar kunnen voeren en daar een heerlijk wijntje bij drinken. Deze complete woonkamer belichaamt ontspanning, en men zou wel gek zijn daar niet op in te gaan. De banken sluiten qua kleur perfect aan op het hout, wat voor een uniform gevoel zorgt.

Landelijk thuis

Lucky 4 Ranch Rustieke woonkamers van Uptic Studios Rustiek & Brocante
Uptic Studios

Lucky 4 Ranch

Uptic Studios

Landelijk, alsof we het platteland van de Verenigde Staten zijn gaan bewandelen en deze fantastische complete woonkamer zijn tegen gekomen. Het voldoet in ieder opzicht aan het idee van een complete woonkamer. Er is ruimte voor een grote, brede bank waar men languit op kan ontspannen. De salontafel is breed, groot en geheel volgens de stromingsstijl. De kleden sluiten qua kleur en vormgeving perfect aan bij de verdere ruimte. Een complete woonkamer voor een groot en hecht gezin, met een open keuken in de achtergrond.

Vol stijl

Voor degene onder ons die meer zoeken naar een verfijnde woonkamer zou dit een goed idee kunnen zijn. Strak vormgegeven, diepe kleuren en een subtiel gevoel voor luxe en ruimte. Het grote open raam geeft natuurlijk licht vrij spel, wat deze complete woonkamer oplicht. Hier is met een oog voor stijl naar gekeken, en dermate uitgewerkt. Een complete woonkamer die nergens pretendeert, maar simpelweg stijlvol is. Ook schuilt er een subtiele hint naar minimalisme, die herkenbaar wordt in de symmetrie en strakke lijnen van het interieur.

Beste van beiden

Moderne woonkamers van homify Modern

Grote, open ramen. Ze zijn een waar geschenk van de architectuur aan de bewoner. In deze complete woonkamer wordt men zelfs getrakteerd op een totaal overzicht op een prachtige achtertuin. Het is zo secuur vorm gegeven dat het zelfs lijkt alsof er geen raam in zit. De open haard hangt geheel volgens moderne stijl van het plafond en de bank 'omarmt' het tapijt. Daarmee krijgt men een groot vlak in de ruimte geheel toegewijd aan ontspanning. Deze complete woonkamer neemt het huiselijke van warme kleuren en natuurlijke van buiten, en maakt er een prachtig geheel van.

Samen brengen

Wat is het toch met die grote open ramen dat ze zo ongelooflijk uitnodigend over komen? Deze complete woonkamer is perfect geschikt voor een familie. Er is werkelijk voor iedereen plek. En met de eettafel in de achtergrond sluiten meerdere delen van de ruimte naadloos op elkaar aan. Het brengt een modern gevoel naar de tafel, alsof dit de woonkamers zijn die we tegenwoordig veel zien. Het prettige aan deze complete woonkamer is de betrokkenheid met de rest van het huis. Het brengt alles samen, zoals een woonkamer zou moeten doen.

Onder het oppervlak

Geheel volgens een klassieke, wellicht wat vergeten, traditie. Deze grote vleugel domineert duidelijk deze complete woonkamer. En dat zonder midden in de ruimte te staan. De positionering van al het meubilair geeft een moderne dynamiek aan deze verder klassieke complete woonkamer. Een vleugje rustiek, als je het mij vraagt, schuilt onder het oppervlak van deze ietwat brave woonkamer. Dit is een complete woonkamer voor de liefhebbers van cultuur, ontspanning en literatuur. 

Compleet in het detail

Garage Loft Industriële woonkamers van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Voor de vrije geest gaan we nog wat dieper op het rustieke gevoel in. Deze complete woonkamer lijkt een samenraapsel van stationsvoorwerpen en industriële attributen, maar weet daarmee een prachtig geheel te vormen. Het is modern, gedurfd en stoer zonder enig gevoel voor stijl te verliezen. Deze complete woonkamer brengt invloeden uit allerlei culturen en tijdsperioden samen. De kleine lijstjes aan de muur, de kussens op de bank en stoelen; het zijn de kleine dingen die deze complete woonkamer ook daadwerkelijk compleet maken.

Knus en sfeervol

Living room Moderne woonkamers van BB Interior Modern
BB Interior

Living room

BB Interior

Deze luxe, diepzinnige woonkamer ademt een bijna gothische stijl. Een complete woonkamer voor de stille wateren en diepe gronden. Waar in alle kalmte een film kan worden gekeken, geheel in stijl en sfeer. Deze complete woonkamer voldoet in ieder opzicht aan de term 'sfeermaker'. Van de sierlijke verlichtingen tegen het plafond, tot de uiteenlopende culturen die vertegenwoordigd worden door de attributen in het dressoir. Een woonkamer waar het knusse nooit ver te zoeken valt. En dat mag misschien wel als meest onmisbare worden aangekaart in een woonkamer; het moet er knus en sfeervol zijn, ten alle tijden.

Welke woonkamer zou u graag thuis hebben? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!