Geloof je in Feng Shui? 7 tips om welvaart aan te trekken in huis! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Geloof je in Feng Shui? 7 tips om welvaart aan te trekken in huis!

Stoa. Stoa.
Moderne keukens van ZERO9 Modern
Loading admin actions …

Feng Shui is een oude Chinese filosofie die ervan uitgaat dat de mens bewust en harmonieus kan leven als zijn omgeving op een goede manier is ingericht. Veel mensen gebruiken deze manier van leven om een positieve invloed op hun eigen leven te bewerkstelligen. In dit ideabook laten we je 7 trucs zien die je huis een goede sfeer kunnen bezorgen. Benieuwd hoe jij een positieve energie in je woning kan brengen? Check dan snel deze voorbeelden!

1. Weg met de spullen die je niet gebruikt

Het is belangrijk dat je om de zoveel tijd spullen wegdoet die je niet meer gebruikt. Waarom dat zo is? Op die manier hernieuw je volgens de filosofie van Feng Shui de energie in je woning. Dan is je humeur ook beter! We weten toch allemaal hoe goed het voelt om schoonschip te maken (om maar eens een Nederlandse uitdrukking te gebruiken). Je voelt je daarna helemaal goed! Trouwens, Feng Shui is meer dan het befaamde kleurenschema zwart, wit en rood, dat is slechts een deel van de filosofie, want deze is breder en dieper. Samen met een expert kom je snel uit op een topontwerp!

2. Welvaart en roem

Dhiren Tharnani Moderne ramen & deuren van IMAGE N SHAPE Modern
IMAGE N SHAPE

Dhiren Tharnani

IMAGE N SHAPE

In China geloven ze vrij sterk in de Feng Shui, daar gaat men ervan uit dat je door bepaalde de kleuren op de muur, meubels of kussens, welvaart aan kan trekken. Daarbij staat wit voor zuiverheid en rood voor activiteit, voor stamina. Combineer je de twee, dan heb je een uitstekende combinatie. In dit voorbeeld zien we rood, geel en wit, maar ook oranje terugkomen. Oranje krijgen we door rood en geel te mensen. In de Feng Shui staat geel voor de aarde en gunstige relaties, terwijl orange voor roem staat. Dus zuiverheid, stamina, gunstige relaties en roem komen naar je toe als je kiest voor de kleuren die in dit voorbeeld te zien zijn. Laat je verrassen door meer mooie voorbeelden!

3. Gastvrijheid

Landelijke woonkamers van ZERO9 Landelijk

Vanzelfsprekend is het belangrijk om gastvrij te zijn. In deze woning wordt daar uitdrukking aan gegeven door middel van een mooie, nette inrichting. Binnen de Feng Shui is het belangrijk dat de toegang tot je woning aantrekkelijk, harmonieus en schoon is. Overweeg eens planten, staande lampen en een mooie deur voor het design van je hal. Deze zaken zorgen ervoor dat welvaart en goede energie naar je toekomen. Hoe dat kan? Als mensen positief zijn over je woning, hebben ze ook eerder een goed beeld van jou als persoon. Dat is een positief gegeven waar je veel aan kunt hebben, zeker als een collega langskomt, of zelfs je baas. Dan wordt het in eens een stuk makkelijk om die promotie op je werk te krijgen! Feng Shui is dus vrij concreet. 

4. Keuken met stijl

Moderne keukens van ZERO9 Modern

Wat voor de hal geldt past ook bij de keuken: een vlekkeloze culinaire ruimte zorgt voor een goede indruk. Vanzelfsprekend is een hygiënische keuken een must om gezond te blijven. Deze keuken heeft een symmetrische look en glimt ons te gemoed. Dit is nu echt zo'n sfeer waarin je graag met je vrienden wilt koken. Voor extra welvaart zet je een fruitmand neer. Het is natuurlijk ook erg gezond om fruit te eten!

5. Ruim op

Goede energie komt niet uit de lucht vallen, daar moet je toch echt iets voor doen. De oude wijzen binnen de Feng Shui raden je aan om je woning op te ruimen. Dit zorgt voor een boost aan positieve energie. Een andere bron van kracht op dit gebied zijn de planten en bloemen die moedernatuur ons biedt. Welvaart en energie stromen dan naar je toe. Daarbij filteren planten de lucht en dat merk je direct!

6. Slaapkamer

Het gaat in de slaapkamer natuurlijk om een heerlijke, diepe slaap van waaruit je weer verkwikt ontwaakt. Een spiegel gaat volgens de Feng Shui niet samen met dit ideaal. De spiegel staat namelijk voor het element water en een teveel aan dit vermindert de positieve energie. Kies voor warme kleuren en een geriefelijk bed, dan zit je helemaal goed Feng Shui wise.  

7. Geen water laten lekken

Als je merkt dat de kraan lekt, fix dit direct. Natuurlijk is dat belangrijk om waterschade te voorkomen, maar ook op het vlak van de energie speelt het een belangrijke rol, omdat je op deze manier voorkomt dat positieve energie wegsijpelt. In dit voorbeeld zien we een schitterende badkamer met een luxe wastafel. De looks van deze waskom spreken tot de verbeelding, dit oosterse design past precies bij het thema van de Feng Shui, de witte tint staat ook hier voor zuiverheid. Laat je vooral inspireren door deze voorbeelden, want Feng Shui is concreet en gewoon heel erg fun!

Ben je nog niet uitgekeken? Check dan deze mooie voorbeelden! 

We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën en woontrends!

Welke van deze tips ga je toepassen? Laat weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!