homify 360°: Rieten huisje in Mecklenburg-Vorpommern | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Rieten huisje in Mecklenburg-Vorpommern

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Möhring Architekten Modern
Loading admin actions …

Het architectenbureau Mörhing realiseert gebouwen in een regionale stijl, maar met zeer moderne voorzieningen en volgens de nieuwste architectonische principes. Dit bureau is vooral actief in Berlijn, Brandenbrug en heeft zijn hoofdkantoor in Meckelenbrug-Vorpommern. Ze hebben een onmiskenbare eigen stijl, die als een rode draad door hun gebouwen loopt. Laten we snel naar hun innovatieve bouwkunst gaan kijken.

Stijlvol Rustiek

In het ontwerp van dit huis zien we een traditionele bouwkunst en de moderniteit hand in hand gaan, en zo tot een prachtige symbiose komen. Er zijn twee factoren aan het gevelontwerp die bijzonder opvallend zijn: aan de ene kant zien we de zwarte afwerking die dominant is, en aan de andere kant zien we het gebruik van het licht riet, waardoor een mooi kleurcontrast ontstaat. Een ander opvallende factor is het gebruik van zowel licht gekleurd lood als prachtige wand- en dakpanelen die naadloos in elkaar over gaan.

Bijzonder Dak

Het architectenbureau koos ervoor om de dakoverstekken weg te laten, waardoor een huis met een slanke lijn ontstond, dit wijkt natuurlijk af de traditionele rietendaken. Het riet loopt vanaf de top van het huis helemaal door naar beneden, en dit heeft een grote invloed op de uitstraling van het huis in zijn omgeving. Het zijn de afsluitbare rolluiken die de bewoners beschermen tegen de zon of insecten, waardoor het woongenot bevorderd wordt.

Drie Huizen

Zoals je ziet is het stiekem een groep huizen die door onze architecten gemaakt is, maar de huizen zijn identiek. Het is wel leuk om hier met drie gezinnen, of een hele familie, te wonen, waardoor er een ouderwetse familiestructuur ontstaat. De percelen waren vrij lang, daarmee moest rekening gehouden worden in het bouwplan,  daarom vind je binnen in het huis lange zijmuren en relatief korte muren overdwars.  

Tuin

Het absolute hoogtepunt van het gebouw is het royale gebruik van glas. De belangrijkste openingen van het gebouw zijn de grote ramen op het Oosten en het Westen. Het grote formaat zorgt voor veel daglicht in het interieur, waardoor een fijne woonsfeer ontstaat, want we voelen ons goed in een ruimte met veel daglicht. Ook de schuifdeuren zorgen voor een natuurlijke sfeer in huis, zo kan er veel frisse lucht naar binnen waaien en beneden is er zo voldoende daglicht. In de zomer zet je die deuren lekker open, waardoor binnen ineens buiten wordt, en andersom! Het terras biedt jou eveneens veel natuurlijk genot, dat vooral in de warme periode van het jaar een uitkomst is. Links en recht op de afbeelding zie je de zware tuinhuisjes, deze corresponderen erg mooi met de grote luiken van het huis.

Galerij en Eetzone

Het centrum van het huis is de open galerij. Deze ruimte omvat de trap, de eetkamer en de woonkamer. Het eetgedeelte is het centrale punt van het huis. Deze wordt aangeduid door twee witte slanke pilaren, en is daarmee een open ruimte tussen de gesloten ruimtes er rondom heen. De trapleuning ziet er uit als een lineaire sculptuur, waardoor de ruimte een moderne sfeer krijgt. Het natuurlijke houten materiaal, dat de begane grond domineert, zorgt voor een levendige ambiance. Daarnaast is het wit een rustgevende kleur, die een zekere rust brengt in het interieur. Deze twee elementen: natuurlijk hout en wit, lopen als een rode draad door het hele ontwerp van het gebouw.

Badkamer

Veel van de luxe voor de bewoners vinden we op de eerste verdieping. Elke slaapkamer heeft, net als in een hotel, een eigen badkamer en een bijpassende kleedkamer. De slaapkamers op de bovenverdieping zijn gesloten, dit in contrast met het open karakter van de begane grond. Het sanitair heeft die prachtige minimalistische vormgeving en is erg puristisch door zijn witte kleur. De combinatie tussen wit en hout vinden we ook in deze ruimte, waardoor er een continuiteit in het gebouw ontstaat.

Boven

Hier zijn we op de derde en bovenste verdieping van het huis. De twee kamers zijn verboden door een loopbrug. Het schuine plafond zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer, waarin je graag verblijft. Boven is de ruimte gesloten en beneden is deze open, dit is het evenwicht dat in het huis merkbaar is. De architectonische elementen hebben een houtkleur of zijn helder wit, dit zorgt voor een bepaalde uniciteit en helderheid in dit prachtige gebouw. Transparantie, geslotenheid en huiselijkheid: het zijn allemaal termen die bij ons opkomen als we door dit huis wandelen. Het huis is een voorbeeld van moderne bouwkunst, die op een innovatieve manier teruggrijpt op de traditionele bouwstijl van vroeger, daarmee is het huis een voorbeeld voor de bouwkunst van de toekomst.

Het nieuwe jaar is daar, dus het is tijd voor bijzondere decoraties!

Als de zomer straks losbarst, heb je bijzondere schaduwdoeken nodig!

Waar staat jouw innovatieve droomhuis? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!