Voor & na: Van tweegezins- naar eengezinswoning in Thüringen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & na: Van tweegezins- naar eengezinswoning in Thüringen

Stoa. Stoa.
van Architekturbüro Ebert
Loading admin actions …

Vandaag laten we je de transformatie van een twee- naar een eengezinswoning in Blecherode zien. Het architectenbureau Ebert is gespecialiseerd in nieuwbouw, maar eveneens in de restauratie van oude gebouwen, zoals kerken. Deze combinatie maak dit bureau de uitgelezen kandidaat om het bewuste gebouw eens goed onderhanden te nemen. Het was een pand dat nodig toe was aan vernieuwing, want het had al enige tijd leeggestaan en de bouwstijl, zoals je zult zien, was ietwat gedateerd. Om het gebouw weer helemaal 2015-proof te krijgen heeft architectenbureau Ebert zijn beste beetje voor gezet. Laten we snel kijken hoe dit architectenbureau een prachtig huis voor de toekomst wist te creëren.

Een Traditioneel Aanzicht

Hier zien we de achterkant van het huis, zoals het was voor de transformatie. De vorm van dit huis is karakteristiek voor de streek waarin het staat; in de buitenwijken van diverse steden vindt men vaak dit stoort huizen. Het aanzicht is vooral eenvoudig en functioneel. Het was de taak van de architect om dit ietwat saaie uiterlijk, een levendige eigentijdse look te geven.

Na de Renovatie

Na de renovatie is duidelijk te zien dat er echt een grote verandering plaats gevonden heeft. Het dak werd vervangen en een glanzend zwarte dakpannen werden aangebracht, waardoor het huis een zeer eigentijdse uitstraling gekregen heeft. Daarnaast kreeg het gebouw een verse laag mintgroene verf, die het een koele frisse toon geeft. De ramen zijn ook vergroot, waardoor het huis van binnen erg helder geworden is. Het grote rolgordijn is ook een opvallend element, en daarnaast is het een fijne  beschutting als de zon flink schijnt. Heb je al zin om op het nieuwe houten terras in de zomer een drankje te doen?

Tekening

Dit is de tekening van de herstructureringsplannen. De zolder moest worden uitgebreid met een ruime dakkapel, deze zorgt nu voor veel licht op de bovenste verdieping. Op deze tekening is te zien dat het idee, en de daadwerkelijke uitvoering daarvan, voor een groot deel overeenkomen. Vroeger maakten de architect een tekening met de hand, maar tegenwoordig is er veel op digitaal gebied mogelijk, ze sturen je nu gewoon een bestand per email, waarna je met de architect er thuis nog eens over spreekt.

Entree

De ingang van de gezinswoning is toegankelijk via een roestvrij stalen trap met zwarte granieten treden. De speciale LED-lampjes, die zijn bevestigd aan de onderkant van de trappen, zorgen ervoor dat je in de avond de trap volkomen veilig kunt gebruiken. Daarnaast zijn ze natuurlijk erg sfeervol.

Mooi Verlicht

'S nachts wordt de gevel van het huis door speciale lampen verlicht. De verlichting is ook aanwezig op de voorzijde van het gebouw. Het interieur van het huis is uitgevoerd in een landelijke stijl, precies zoals de nieuwe bewoner het voor ogen had. Het contrast tussen rustiek en sfeervol LED is opmerkelijk te noemen, maar is zeker een succes. Dit huis is helemaal geschikt als partyzone. De gasten die op jouw feest komen zullen zeker verrast zijn door de prachtige verlichting en de open sfeer.

Tekening II

Wat is er nog meer aan het pand veranderd? Antwoord: het eerste familiehuis werd volledig gestript en verbouw tot een eengezinswoning. Alleen de muren, het plafond en de trap zijn bewaard gebleven. Daarnaast is een zonne-energiesysteem op de zuidkant van het dak geïnstalleerd, waardoor de bewoners op een milieuvriendelijke wijze voorzien worden van electra en warm water. Duurzaamheid en comfort waren de sleutelwoorden bij de renovatie van dit pand. Wat een verschil tussen de oude- en de nieuwe staat! 

Tot zover onze tour. We hopen dat je het inspirerend vond. Veel succes met je eigen creatieve ontwerpen!

Voor advies en tips van experts: bezoek ons forum!

Ontdek ook het artikel over design voor in en om het huis.

Hoe zou jij je huis willen veranderen? Deel je ideeen op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!