Een exclusieve meergezinswoning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een exclusieve meergezinswoning

Stoa. Stoa.
van Fachwerk4 | Architekten BDA Modern
Loading admin actions …

Binnen de architectuur zijn communiteit en sociale cohesie tegenwoordig belangrijke begrippen. Na een periode van een steeds hogere graad van individualisme in onze cultuur, streven architecten erna om groepen mensen via de architectuur bijeen te brengen. De architecten van Fachwerk4 bewijzen dat architectuur verschillende families samen kan brengen. Zij ontwierpen in de woonwijk Montabaur een exclusieve gezinswoning voor meerdere gezinnen. In feit is het een complex van 450 vierkante meter, dat uit meerdere luxe en moderne appartementen bestaat. Vandaag willen we je meenemen voor een tour door het complex, om je deze prachtige bouwkunst te laten zien. Kijk gewoon even met ons mee en laat je verbazen door de innovatie architectuur van Fachwerk4.

Eerste Aanblik

Op het eerste gezicht lijkt het moderne gebouw niet op een complex van meerdere gezinswoningen. Je zou eerder denken dat het een moderne luxe villa is. Het sculpturale gebouw is opgetrokken in de Bauhaus-stijl en fungeert als een compacte eenheid. De buitenkant van het gebouw is minimalistisch van vorm en krijgt door de eenvoudige lijnen een abstract aura. Het gebouw is gemaakt van hoogwaardige materialen en herbergt state of the art technologie. Als je aan de straatkant staat, dan kijk je op een gebouw dat sfeervol verlicht is en daarom zeer vriendelijk en uitnodigend oogt.

De Tuin en de Achterzijde

We nemen een kijkje vanuit de tuin. De privacy van de bewoners wordt gewaarborgd door de buitenruimtes, die te zien zijn aan de linkerkant van de afbeelding, en een slimme plaatsing hiervan. Het gebouw heeft drie verdiepingen waarop gewoon, geleefd en gewerkt kan worden. Als we zo vanuit de tuin op de achterkant van het gebouw kijken, dan valt het op, dat de structuur van het gebouw nogal complex is, een rijke variatie heeft, maar toch ook gekenmerkt wordt door een zekere eenvoud. 

Het appartement één is verdeeld in twee verdiepingen en heeft zowel een ruim terras, als een directe toegang tot de tuin. Het tweede appartement is uitgerust met een groot balkon en het derde appartement, het penthouse op de bovenste verdieping, is voorzien van een groot dakterras.

Ingang

De woningen hebben drie aparte ingangen, waardoor iedere bewoner een zekere privacy geniet. De ingang is minimalistisch van vormgeving en door de roodbruine kleur krijgt deze een gastvrije en warme uitstraling

Mooi Appartement

Op deze afbeelding krijgen we een blik in het twee verdiepingen tellende huis. Ook in het huis is de populaire minimalistische stijl gehanteerd. Daarnaast zien we veel wit in de open ruimte. De lichte houten vloeren zorgen voor een ontspannen sfeer in dit mooie appartement. Transparantie is een belangrijk concept in de hedendaagse architectuur en dit concept zien we dan ook uitgewerkt in dit interieur. Van boven is goed te volgen wat er beneden gebeurd. Dit laatste is natuurlijk handig als je kinderen in huis hebt.

Moderne Keuken

Op deze foto zien we de moderne keuken die dit appartement rijk is. De keuken is niet alleen hyper modern op het gebied van de keukentechnologie, maar sluit qua stijl perfect aan bij de rest van het huis. Wit is ook hier de dominante kleur, waardoor er in dit vertrek een lichte en heldere sfeer ontstaat. In deze keuken kan elke amateur kok zijn of haar favoriete gerechten bereiden.

Badkamer

De badkamer is dikwijls de parel van het huis. Dat is in dit appartement niet anders.  Het ontwerp van deze badkamer komt niet als een verassing, net als in de rest van het huis zijn in deze kamer hoogwaardige materialen, heldere vormen, rechte lijnen en veel wit gebruikt. In deze ruimte worden deze zaken gecombineerd met donker houten een grijze vloer, waardoor spannende contrasten ontstaan die de kamer domineren.

Dakterras

We naderen het einde van onze tour. Tot slot willen we je graag meenemen naar het ruime dakterras dat bij het penthouse hoort. Vanaf hier heb je een adembenemend panoramisch uitzicht over de omgeving. Op dit terras vind je alle materialen die ook in de woning gebruikt zijn, zoals het zichtbare beton en het warme hout. Het prachtige waterbassin zorg voor een paradijselijke sfeer in deze privé oase van rust. Stel je voor, dat je op een mooie zomeravond heerlijk aan het genieten bent van de sterrenhemel, met een goed glas wijn in je hand. Laat de zomerzon maar komen!

Tot zover de rondleiding door het complex met meerdere appartementen. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. 

Multicultureel Rotterdam heeft er een architectonische parel bij: Turkse architectuur door Steenhuis Bukman Architecten. Lees er alles over in dit artikel. 

Hoe "minimal" is jouw interieur? Vertel erover bij de comments hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!