Een huis van 132 m2 met geweldige oplossingen voor het behoud van ruimte | homify

Een huis van 132 m2 met geweldige oplossingen voor het behoud van ruimte

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Het bouwen van een nieuw huis stelt de opdrachtgevers altijd voor heel wat vragen: in welke stijl moet het huis worden gebouwd, hoe wordt het ingedeeld en hoe gaan we het inrichten? Die laatste stap slaan we vandaag even over, want we gaan namelijk kijken bij een project van de Franse architecten van Atelier Potentiel waarbij de bewoners net de sleutel van het huis hebben gekregen. 

Je mag dan ook zeker zelf mee gaan denken over het toekomstige interieur. Bovendien is dit een heerlijke inspiratiebron als je zelf van plan bent om een nieuw huis te gaan bouwen. Vooral de plattegrond die we jou aan het einde laten zien kun je dan vast goed gebruiken.

Mooi wit

In een leuke wijk vind je dit huis. De woning valt gelijk op door de mooie witte kleur. We hebben hier te maken met een bungalow, maar door een paar schuine daken wekt het huis niet de indruk een bungalow te zijn. Zoals gezegd hebben de bewoners de sleutels nog maar net in handen en is er dus aan de tuin ook nog geen aandacht besteed. Ruimte is er rond het huis in ieder geval meer dan genoeg, dus de aanleg van de tuin moet helemaal goed gaan komen.

Fraaie materialen

Er is gekozen voor zeer fraaie materialen bij de bouw van het huis. Neem nou bijvoorbeeld de mooie zinken dakgoten. Die geven gelijk heel veel extra uitstraling. Maar ook aan andere details is veel aandacht besteed. Het luifeltje boven de voordeur is daar een goed voorbeeld van. Handig is ook dat daarnaast ook gelijk een deur naar de garage is aangebracht. Je hoeft dan niet elke keer de grote garagedeur te openen als je daar even iets moet halen. En verder zijn ook alle vormen zo ontzettend mooi!

De (toekomstige) achtertuin

De achtertuin moet ook nog worden aangelegd, maar wat we hier zien geeft al een fantastisch beeld. Het huis ziet er aan de achterkant haast nog mooier uit dan als je op straat staat. Vooral het schuine dak zorgt hier voor een prachtig dynamisch beeld. Erg handig zijn de schuifdeuren die naar het terras leiden. In de zomer is het heerlijk dat je op die manier een mooie eenheid kunt maken van huis en tuin. En aangezien het hier een gezinswoning betreft, biedt zo’n grote tuin als deze ook de gelegenheid voor kinderen om lekker in een vertrouwde en beschermde omgeving buiten te kunnen spelen.

Fantastische woonkamer

Zoals gezegd is er aan de inrichting nog geen aandacht besteed, maar in deze fantastische woonkamer heb je in ieder geval mogelijkheden genoeg. De fraaie lichtinval maakt een zeer inspirerende plek van de ruimte. Dat komt natuurlijk vooral door de tuindeuren, maar ook de smalle ramen die in het dak zijn aangebracht zorgen voor een licht en helder gevoel. En ook hier zie je hoe lekker ruim de achtertuin is. Je (groene) vingers beginnen bijna te jeuken om hier lekker aan de slag te gaan!

Een leuk schema

Op deze leuke schematische voorstelling kun je heel goed zien hoe praktisch het huis is ingedeeld. Vanuit de entree kom je gelijk in de woonkamer, die het hart van het huis vormt. De keuken ligt vanzelfsprekend dicht in de buurt. Het bijzondere is vooral dat de slaapgedeeltes aan weerszijden van de woonkamer zijn aangebracht. Aan de ene kant voor de ouders (inclusief eigen toilet, badkamer en kantoor!) en aan de andere kant hebben de kinderen hun domein. En daarbij hebben de jongsten ook hun eigen sanitair. Een prachtige oplossing! En vergeet ook de garage natuurlijk niet, ook fijn om te hebben.

Ben je lekker geïnspireerd geraakt en wil je nog meer zien? Kijk dan ook even bij dit interessante project.

Wat vind jij van de indeling van het huis? We horen je mening graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!