klasieke Tuin door neuegaerten-gartenkunst

Oude glorie hersteld: de metamorfose van een villatuin

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

In Berlijn hebben we een geweldig project voor je gevonden. We kunnen misschien beter zeggen een wonderlijk project, waarbij een verwaarloosde tuin weer tot een paradijselijke geheel geworden is. De tuin is te vinden achter een prachtige oude villa en moest uiteindelijk weer de aantrekkelijke buitenruimte voor de bewoners worden die deze ooit was. 

We laten je hieronder de schitterende foto's zien, om je maximaal te inspireren! Kijk snel met ons mee.

Werk aan de winkel

Als eerste werd het oude terras (of wat daar nog van over was) en het bestaande metselwerk opgeruimd. De meeste stenen konden de bewoners echter wel hergebruiken, een milieuvriendelijke optie die eveneens recht doet aan de historie van de villa en de tuin. Het was al snel duidelijk dat veel van de oude tuin mooi gereconstrueerd kon worden, de oude bomen moesten noodzakelijkerwijs worden gehandhaafd. Het streven was de tuin weer een harmonie te geven. Samen met een expert kun jij ook eenvoudig een unieke look geven aan je tuin. 

Na die tijd

De tuin en de woning sluiten prachtig op elkaar aan. Je gelooft je ogen niet, is dit werkelijk dezelfde tuin? Een tuin die de villa echt waardig is. De modderige heuvel is veranderd in een statige trap die ons naar de villa voert. Nu de tuin strak en netjes oogt komt de vegetatie erg mooi naar voren, dat komt door het contrast tussen het strakke gazon, de trap en de organische looks van de bomen en de struiken. Zeg nou zelf: dit is toch een plaatje! Als je inspiratie zoekt voor je nieuw tuin dan kun je die hier zeker vinden. 

Zoom-in

Het lijkt moeilijk, maar een trap als deze was heel goed te realiseren. Er is maximaal gebruik gemaakt van het bestaande hoogteverschil. De heuvel bood die tuinarchitecten de ideale omstandigheden om de trap en de terrassen te maken. De stenen structuur, die de scherpe hoogteverschillen duidelijk laat zien, zorgt voor een mooi effect. Omdat de stenen een tijdloos uiterlijk hebben kun je heel lang met deze tuininrichting doen. Het terras boven is ideaal om op te zonnen en te ontspannen, daarbij heb je vanaf daar ook een prachtig uitzicht over de tuin! 

Blending

De natuur gaat haar gang wel. Je hoeft niet perse de ruimte rond de bomen open te laten, je kunt deze gewoon dichtstraten. De wortels vinden onder de tegels hun weg naar het water wel. Door deze tegels te gebruiken creëer je een unieke, authentieke look, het is net alsof de tuin er al honderd jaar ligt. Een leuke plek om nog even een luchtje te scheppen tijdens een wandeling. Geen wonder dat de bewoners hier in de avond helemaal happy zijn met hun nieuwe tuin! 

Voorzijde

De woning komt als een mooie eenheid over en overtuigt direct. In de tuin achter zagen we een schitterende combinatie tussen de bestaande bomen en struiken en een nieuw tuinontwerp waarbij de oude stenen uit de tuin hergebruikt zijn. Hiervoor zien we deze grote stenen terugkomen als sierrand voor bij de voortuin. Daarnaast zien we de reeds bekende tegels en verderop stuiten we op een hek. Dit laatste zorgt voor de nodige privacy. De bomen, opvallend veel in aantal, creëren voor en achter in de buitenruimte een vriendelijke en gastvrij sfeer: echt een plek waar je gezellig met vrienden en familie kunt vertoeven! Het huis heeft zelf ook iets dat heel benaderbaar overkomt. Het is daarom niet zo gek dat we dol zijn op het huis en zijn schitterende tuinen!

Met deze laatste foto nemen we afscheid van je, maar niet getreurd, want we nemen je snel mee naar een ander mooi project: een wildernis die weer een prachtige droomtuin werd. 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën en trends. Stay inspired! 

Wat vind je van deze verandering? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!