Voor en Na: 5 renovaties om te kopiëren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: 5 renovaties om te kopiëren

TILL BEHNE TILL BEHNE
renovatie 60-er jaren villa omgeving Bergen op Zoom: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern
Loading admin actions …

Er zijn een aantal redenen te verzinnen voor een grote ingrijpende renovatie. De gezinssamenstelling kan veranderen waardoor je je huis moet aanpassen, je woonwensen kunnen door de jaren heen veranderen of je kan je droomhuis kopen waar je nog net dat kleine beetje aan moet sleutelen. In alle gevallen is het een klus die je weloverwogen en goed voorbereid moet beginnen. Je moet bedenken wat je precies wil, hoe je het wil en of je er de middelen voor hebt. In dit Ideabook een aantal voorbeelden van renovaties waar je geïnspireerd door kan raken en wellicht nog wat van kan leren.

1. Voor

Bij dit huis zien we een enorme binnenruimte die door middel van het plaatsen van een aantal muren (rode baksteen) opnieuw wordt ingericht. Met het plaatsen van muren kun je een open ruimte volledig naar eigen inzicht inrichten. Dat is wel zo fijn.

Hier zien we de werkzaamheden in een gevorderd stadium. De muren zijn gestuukt en dit begint er al aardig op te lijken.

Na

Ondanks dat er flink wat muren zijn bijgekomen, blijft dit een heerlijke open ruimte. Dat komt ook door het gebruik van lichte kleuren. De ruimtelijkheid wordt tevens bewaard door de schuin aflopende wand in het midden. Deze leidt je organisch naar onder meer de badkamer, maar doordat er geen gebruik gemaakt wordt van een deur, blijft de oorspronkelijke ruimtelijkheid van dit huis bewaard.

2. Voor

We zien hier twee zeer gedateerde en smalle ruimtes die op zichzelf niet heel spannend of veelbelovend zijn. Maar er zit wel potentie in, mits je de juiste beslissing neemt.

Na

En dat is hier duidelijk gebeurd. De muur tussen de twee smalle kamers is opengebroken en zo ontstaat er een groot en heerlijke ruimtelijk geheel. Door de twee openslaande deuren is er een fijne connectie met buiten en voldoende lichtinval.

3. Voor

Dit bouwval heeft duidelijk flink wat aandacht nodig. Voor mensen die door de puinhoop heen kunnen kijken, heeft dit pand toch wel de nodige mogelijkheden. Het schuine dak heeft een speelse karakter en de grote ramen bieden nu al een fijn uitzicht naar buiten.

Na

En zo ziet het bouwval er na een flinke renovatie uit. Een super strakke woonkamer met alle moderne gemakken. Een fijne speelse ruimte met verschil in diepte en natuurlijk nog steeds dat prachtige uitzicht op de groene tuin.

4. Voor

Ook deze gang is helemaal gestript en moet weer van a tot z worden opgebouwd. Voordeel daarvan is dat je de ruimte helemaal naar eigen inzicht kan inrichten en, zoals je ziet op de rechter foto, bijvoorbeeld een hele kastenwand kan plaatsen. Dat is naast mooi ook nog eens heel praktisch.

Na

De lijn van de gang is fraai doorgetrokken naar de rest van het huis. We zien dezelfde mooie houten vloer en ook de strakke witte kastelementen komen terug in de keuken.

5. Voor

We zien hier wederom een behoorlijk bouwval waar veel mensen voor terug zouden deinzen. Maar als er één ding is dat we hebben geleerd van dit Ideabook is dat van zelfs het ergste bouwval iets geweldigs valt te maken.

Na

En dat blijkt ook weer uit dit voorbeeld. We zien een prachtige moderne en ietwat industrieel en robuuste keuken met elementen die herinneren aan de oude staat. Zoals de muur van robuust cement en het onbehandelde plafond in de slaapkamer.

Meer zeer geslaagd renovaties kun je bekijken in dit Ideabook. Heb je hulp nodig bij je eigen renovatie, schakel dan een van deze professionals in. En inspiratie voor de inrichting van je gerenoveerde huis kun je hier op doen.

Welke renovatie bevalt je het beste? Laat het ons weten in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!