Inspiratie: in de hoogte genieten van het perfecte dakterras

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspiratie: in de hoogte genieten van het perfecte dakterras

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door DIE BALKONGESTALTER
Loading admin actions …

Een dakterras is heerlijk voor warme zomeravonden, genietend van het uitzicht en de zon. Tevens zorgt een dakterras ook vaak voor een meerwaarde op het betreffende huis of appartement. Hoeveel waarde het toevoegt, is natuurlijk afhankelijk van de locatie en of het huis nu al een buiten area heeft. Als je door het dakterras de eerste buitenmogelijkheid maakt dan zal het zonder twijfel gunstig zijn voor de waarde van je woning. 

Let wel op: een dakterras creëren is iets dat zorgvuldig moet gebeuren. Voordat je een start kunt maken met het maken van een dakterras moet een bouwkundige beoordelen of de constructie sterk genoeg is om het extra gewicht te dragen. Een paar mensen op het dak leveren als snel een flink aantal kilo’s op. Daarnaast dien je ook rekening te houden met de invulling van het terras; van plantenbakken tot meubilair en de soorten materiaal. 

In dit Ideabook willen we je een paar bijzondere, mooie dakterrassen laten zien – puur om je te inspireren. Kijk je mee? 

Een rustgevend dakterras in Hamburg

We beginnen dit Ideabook met een rustgevend dakterras in Hamburg! In samenwerking met de eigenaars van dit dakterras, creëerden de Duitse experts van Die Balkongestalter, een ontwerp dat uiteindelijk resulteerde in een oase van rust en ontspanning. Er is gekozen voor een vloer van vlonderhouten planken, en ook de balustrade is meegenomen in deze stijl, hierdoor vormt het een mooi geheel. Het dakterras bevat een heerlijke lounge area en er kan zelfs yoga worden uitgeoefend! Het stijlvolle meubilair, de accessoires en de planten maken dit dakterras helemaal af. Dit is een plek geworden waar je je absoluut welkom voelt. 

Dakterras met uitzicht op de kerk

‘‘Wonen op het mooiste plekje in Amsterdam’’:  Terras door meesderwerk
meesderwerk

‘‘Wonen op het mooiste plekje in Amsterdam’’

meesderwerk

Dit dakterras maakt onderdeel uit van een Amsterdams appartement dat helemaal opnieuw opgebouwd is, en voorzien is van een compleet nieuwe indeling. Voor het dakterras is gekozen voor een mix van modern en klassiek. De bijzondere stalen balustrade van dit dakterras bevat leuke vormen en oogt ietwat klassiek. Wat betreft de tuinmeubels is er gekozen voor een strakke, moderne stijl. Door het gebruik van een select aantal natuurlijke materialen en neutrale kleuren, die zowel in het huis als op het dakterras terugkomen, ervaar je ruimte en vooral rust. Prachtig! 

Een Amsterdams dakterras mét jacuzzi

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid:  Terras door Dakterras.nl
Dakterras.nl

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid

Dakterras.nl

De experts van Dakterras.nl hebben dit geweldige dakterras gerealiseerd op een ruim dak in Amsterdam Zuid. Op bovenstaande foto zien we het gedeelte waar een heerlijke jacuzzi geplaatst is. Van inkijk is, voor Amsterdamse begrippen, weinig sprake dus dat is ideaal! Het enorme dakterras is te bereiken via een moderne dakopbouw, en biedt ook nog ruimte voor een fijne lounge, zandbak en eettafel. Wij zijn absoluut fan van dit prachtige, relaxte dakterras. Zie jij jezelf hier al genieten?

Dakterras met uitzicht op de skyline van Tilburg, lang zo gek nog niet

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

De realisatie van dit dakterras is gedaan door de professionals van Studio REDD. De uitdaging binnen dit project was het creëren van wellness, midden in de stad. Het dakterras op bovenstaande foto is gelegen aan de rand van het Tilburgse centrum, op zeven hoog, en maakt onderdeel uit van een luxe penthouse. Een luxe en relaxte uitstraling stonden dan ook centraal bij het ontwerp van dit dakterras. Voor de verdere invulling van dit dakterras heeft Studio REDD inspiratie opgedaan uit de stijl van Ibiza. De keuze voor een jacuzzi, diverse bomen, siergras en een groot schaduwdoek was dan ook al snel gemaakt. Al met al heeft dit bijzondere dakterras een fijne en besloten sfeer. 

Een uniek dakterras

 Terras door erdudatz

Het dakterras in dit voorbeeld is misschien wel één van de meest unieke die we ooit tegen zijn gekomen! Oorspronkelijk was dit dakterras namelijk een oude zolder die op instorten stond. Het pand is volledig gerenoveerd en daarbij is ruimte gemaakt voor een geweldig, ruim dakterras in de voormalige nok van het huis. De realisatie van dit grote project is gedaan door de experts van Erdudatz in Duitsland. Er is gekozen voor een naturel eikenhouten vloer, fijne meubels om te kunnen eten of relaxen en daarbij is gekozen om het dakterras deels overdekt te maken. Dit natuurlijk tegen de felle zon, maar op deze manier kun je ook wat beschutter genieten wanneer het weer wat minder aangenaam is. Wat vind jij van dit bijzondere dakterras?

Dakterras op Ibiza

 Terras door TG Studio
TG Studio

Bedroom 3 Terrace

TG Studio

Dit fijne, ietwat kleine dakterras is gerealiseerd door het team van TG Studio uit het Verenigd Koninkrijk. Het huis bevindt zich echter op Ibiza, vandaar ook de keuze voor de bohemian, tropische stijl van dit dakterras. Dit komt vooral terug in de witte gordijnen, de loungebanken en de details zoals de parasol en het vloerkleed. Ook de keuze voor het materiaal van de balustrade zagen we in dit Ideabook nog niet eerder terug. 

In dit Ideabook vind je nog meer inspiratie over het inrichten van je balkon, veranda of dakterras. 

Dakterras met geweldig uitzicht in Bodrum, Turkije

 Terras door Engel & Völkers Bodrum
Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Het geweldige dakterras op bovenstaande foto hoort bij een ultra modern, vrijstaand huis in Bodrum, Turkije. Wat als eerste opvalt is het spectaculaire uitzicht op de omgeving. Het terras heeft een eigen zwembad, een enorm pluspunt met de aangename temperaturen in dit land. Om bescherming tegen de felle, warme zon te bieden is dit terras afgeschermd door een rieten overkapping. Op deze manier is het in de schaduw nog heerlijk vertoeven, zelfs midden op de dag! Wij zijn jaloers! 

Een exotisch dakterras in India

 Balkon, veranda & terras door Morphogenesis
Morphogenesis

House 2, New Delhi, India

Morphogenesis

Aan de omgeving van dit dakterras is meteen te zien dat het zich in het buitenland bevindt. New Delhi, India, om precies te zijn. Het geweldige huis heeft verschillende hoogte niveaus en dit dakterras is dan ook geheel passend bij de architectuur van het huis. Via de trap kom je op de begane grond waarbij je meteen terecht komt in de groene tuin. De planten die in de tuin gebruikt zijn, zijn ook geplaatst op het dakterras, waarmee gezorgd wordt voor een perfecte samenhang. Dit terras is vervaardigd uit een warme, donkere kleur hout die ook terugkomt in het meubilair. 

Wederom een dakterras met waanzinnig uitzicht

 Balkon, veranda & terras door IAM Design
IAM Design

Bars Round

IAM Design

Het dakterras op bovenstaande foto maakt nogmaals duidelijk dat less, more kan zijn. Met een adembenemend uitzicht als hier heb je natuurlijk ook niet veel meer nodig. Het ultra moderne dakterras heeft stalen balustrades en een strakke grijze vloer. Qua meubilair is er voor dit dakterras gekozen voor heerlijke lounge elementen, waaronder moderne zonnebedden en de stoel die je op de achtergrond ziet staan. Dit dakterras is er één waarbij de omgeving centraal staat, en waar je dus heerlijk bij weg kan dromen. Over relaxen gesproken! 

Intiem dakterras met zwembad

We sluiten dit Ideabook af met een prachtig dakterras met bijzonder privé zwembad. Voor de balustrades van dit dakterras is gekozen voor een combinatie van hout en getint glas, zodat de inkijk iets tegen wordt gegaan. Op de vloer liggen vlonderplanken in een warme hout kleur. Het dakterras is afgemaakt met diverse planten, bloempotten en bomen en heerlijke zonnebedden. Heb je het bijzondere zwembad gezien? Het zwembad op dit dakterras is bezet met kleine groene tegeltjes, waardoor het water een tropische turquoise kleur krijgt. Erg mooi gedaan! 

We hopen je wat mooie ideeën te hebben gegeven met de inspiratiebeelden in dit Ideabook. Ben je op zoek naar meer inspiratie op het gebied van balkons en terrassen? Bekijk dan zeker ook deze foto's

Wat vind jij van de dakterrassen in dit Ideabook? Misschien heb je andere tips of ideeën? Laat het ons weten in de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!