10x douche en bad in één! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10x douche en bad in één!

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
van bleu provence Klassiek
Loading admin actions …

Ontspannen onder de douche is natuurlijk fantastisch. Al zweert de ander misschien toch bij een groots, luxe en heerlijk warm bad op een zondagmiddag. De voor- en nadelen aan beiden zijn er zeker, al blijft het punt dat beiden een heerlijke vorm van ontspanning zijn. 's Ochtends kunnen we er heerlijk wakker worden, 's avonds frissen we ons even op voordat we het bed in kruipen. De één is perfect om onder af te koelen na een stevige work-out, de ander is ideaal wanneer je even een half uurtje wilt verdwijnen in je eigen hoofd. Een badkamer moet een plek van bezinning zijn.

Maar waarom zouden we het niet combineren? Een douchebad is zonder meer een goede vondst voor beide wensen. Het is een klassiek ontwerp, dat afstamt uit de tijd dat een douche nog niet apart werd gezien van het bad. Daarom zullen we in dit Ideabook veel vormen van het douchebad laten zien in de klassieke uitvoeringen, al zijn er ontwerpers die een geheel nieuwe kant op durven te gaan.

Even ontspannen

modern  door Drummonds Bathrooms, Modern
Drummonds Bathrooms

Drummonds Case Study: Loz Feliz Retreat, California

Drummonds Bathrooms

Luxe, grootte en een optimale vorm van ontspanning. Dit douchebad heeft linken met de klassieke vormgeving, al weet het een robuuste en moderne kaart te spelen. De zwarte kleur van de kuip, de sierlijke stangen en slangen die vanuit de grond omhoog komen. Het douchebad vindt het midden tussen een stoere, industriële look en een klassieke sierlijkheid. Daarbij is de plaatsing optimaal, voor een groot en open raam met een ronduit prachtig uitzicht. Dit is toch waar iedereen even wil ontspannen?

Klassieke stijl

Ook dit douchebad is een klassiek ontwerp. Het staat op prachtige, sierlijke half hoge poten en de kuip loopt aan de linkerkant wat schuin uit. Dit geeft het een zachtzinnig gevoel, het nodigt uit om heerlijk in te ontspannen. De douche is bevestigd aan de kraan, aan de rechterzijde. Een douchestang ontbreekt, wat al snel maakt dat men gaat liggen of zichzelf staand afspoelt. Het is niet voor iedereen weggelegd, een ontwerp als dit. Toch moet men het de sierlijkheid en verfijning nageven die het heeft.

Toegankelijk klassiek

Het bad op pootjes het center van de landelijke badkamer van Taps&Baths Landelijk
Taps&Baths

Het bad op pootjes het center van de landelijke badkamer

Taps&Baths

En op diezelfde toer gaan we nog even door. Dit klassieke douche bad voelt wat dichter bij huis, wellicht ook omdat het in een wat modernere en toegankelijkere omgeving staat. De poten van dit douchebad zijn in het zilver vergoten, wat de kuip meer lijkt te doen zweven boven de vloer. In tegenstelling tot voorgaande foto zitten bij dit douchebad de kraan en douchekop in het midden.  Makkelijk te bedienen vanuit een ontspannen ligpositie. Het rekje kan ruimte bieden aan allerlei producten, van zeep zoals op deze foto tot een boek of een heerlijke geurkaars.

Vakmanschap

Modern interieur Amsterdam oud-zuid: modern  door Het Ontwerphuis, Modern
Het Ontwerphuis

Modern interieur Amsterdam oud-zuid

Het Ontwerphuis

Op deze foto zien we een ontwerp wat al iets dichter in de buurt komt bij wat we in veel huizen zien tegenwoordig. Een douchebad waar zowel staand kan worden gedoucht als zittend gebadderd. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om zittend gebruik te maken van een extra douchekop, die naast de minimalistisch vorm gegeven kraan is geplaatst. De douchekop steekt als enige uit de muur, verdere slangen en stangen van dit douchebad zijn vakkundig weg gewerkt in de muur. Een stijlvol bad, dat voldoet aan alle verwachtingen.

Klein maar fijn

AM Badkamers - showroom: modern  door AM Badkamers, Modern
AM Badkamers

AM Badkamers – showroom

AM Badkamers

Klein maar fijn, moet deze ontwerper hebben gedacht. Dit douchebad is duidelijk meer gemaakt voor hij of zij die even wil badderen. Toch is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een douchekop, wat een extra ontspannende factor kan zijn tijdens het badderen. Men kan zichzelf zo gerichter schoonmaken, of juist een zere spier ontspannen met een warme straal water. Een douche bad kan op allerlei verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Hier zien we er eentje die meer hangt naar een bad dan een douche.

Aan het raam

modern  door K-BATH, Modern

Subtiel, strak en weggewerkt in een hoekje. Het is niet een douche bad dat opvalt om zijn sierlijkheid of grootsheid. Wat maakt het dan dat het is opgenomen in dit Ideabook? Het is een opvallend ontwerp. Dit douche bad maakt optimaal gebruik van de ruimte en biedt alle nodig comfort. Er is gedacht aan een handig opbergsysteem, direct binnen handbereik waar men alle zeepjes en dergelijken kwijt kan. Een heerlijk hoofdkussen maakt dat dit douchebad uitnodigt om te ontspannen. En wederom een goed uitzicht, door een groot raam.

Kalme kleuren

Het klassieke douchegordijn is terug van weg geweest! Nadat we jarenlang wegdoken in douche cabines of onderdoken in het water van onze kuip gaat deze ontwerper het klassieke attribuut niet uit de weg. Een douche bad is pas een echt douche bad wanneer er een douchegordijn aanwezig is. Combineer dit met kekke printjes zoals hier en wellicht krijgt men nog een hip, modern douche bad ook. De zachte kleuren geven dit douchebad vooral het gevoel dat men er tot rust kan komen.

Op zee

Zo blauw als de zee, zo is dit douche bad. De diepe kleur werkt uitermate goed samen met het goud op de poten en de kraan. Wederom een klassiek ontwerp, maar daarom niet minder mooi. Dit douche bad geeft het gevoel op zee te zijn. De kleuren van diepe wateren hebben altijd al een kalmerend effect gehad op mensen en hier zien we wederom hoe sterk het is. Dit douchebad geeft het gevoel dat men er uren kan ontspannen. En waarom ook niet? 

Minimale moeite

Rustgevend en praktisch weggewerkt. Dit is er eentje voor degene die echt even willen verdwijnen. Achter het scherm kan men ontspannen in een relatief kleine kuip, al kan er ook gedoucht worden. Het heeft een wat industriële look, vanwege de koperen leidingen die uit de muur komen. Het geeft een ruw gevoel, wat tevens ook weer aanspreekt. Een douchebad dat karakter heeft, al met minimale moeite.

Veelzijdig

Een douchebad kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren aangekleed worden. En het zal direct een heel ander resultaat geven. Hier zien we nogmaals het douchebad van een eerdere foto terug, al dan met een ander douchegordijn. Het wekt een compleet nieuw gevoel op, wat het ook bijna als een totaal ander geheel doet lijken. Een douchebad is daarmee niet alleen praktisch, het is ook nog uiterst veelzijdig. En dat is misschien wel de grootste troef.

Welke douche bad zou u graag in uw badkamer zien? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!