Een Industriële Woning in Tokio | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Industriële Woning in Tokio

Stoa. Stoa.
van ゆくい堂株式会社
Loading admin actions …

Hoe is het nu eigenlijk om in Tokio te wonen? Vraag jij je dat wel eens af? Vandaag krijg je het antwoord, nou ja… een beetje. In dit artikel laten we je zien welke prachtige huizen ze in Japan bouwen. De Japanse bouwkunst staat bekend om zijn minimalisme en zijn functionaliteit, maar het appartement waar we het nu over gaan hebben, is een geval apart. De tour van vandaag zal ons door een appartement in industriele stijl voeren, waardoor we kunnen genieten van de Japanse kunde op het gebied van de binnenhuisarchitectuur. Reis met ons mee naar het land van de rijzende zon!

Woonkamer

Het ruime drie-slaapkamerappartement beslaat zo’n 165 vierkante meter en is ontworpen door de gerenommeerde Japanse designstudio Yukuido. De woonkamer heeft op het eerste gezicht niet de karakteristieke Japanse trekken, maar als je beter kijkt, dan zie je dat de vormgeving van dit interieur zeer basic is. Dus er is iets van de minimalistische tendens in dit interieur geslopen. De industriële lamp is handig verstelbaar en schenkt je het nodig licht, terwijl je daar in die prachtige stoel gaat zitten lezen. En wat dacht je van die prent aan de muur? Die geeft deze kamer echt een artistieke sfeer. De bank oogt lekker comfortabel en dat is hij ook. Plof er maar op neer! We kunnen in deze industriële kamer het beste van twee stijlen zien, want aan de ene kant zien we de eenvoud die we vaak in de typische Japanse binnenhuisarchitectuur tegenkomen: die traditionele raamkozijnen spreken daarvan, en aan de andere kant zien we de typische industriële kenmerken, waar de lamp en de stoel ambassadeurs van zijn.

Slaapkamer met Aangrenzende Douche

De ruime slaapkamer is ontworpen voor twee personen. De sobere raam- en deurkozijnen vallen op. De badkamer is direct verbonden met deze kamer, maar kan er ook van gescheiden worden door middel van een glazenwand. De badkamer is tijdloos qua vorm en eenvoudig wit gehouden. Hoe heerlijk is het om 's ochtends wakker te worden en eerst even onder een frisse douche wakker te worden. Je kunt zelfs een bad nemen als je dat wilt. In een kamer die zo heerlijk licht en helder is, hoef je alleen nog maar een ontbijtje van je geliefde op bed te krijgen, dan is je ochtend helemaal compleet.

Kantoor

Het appartement heeft een ruim kantoor dat is gevestigd in een prachtige ruimte. Deze wordt gedomineerd door donkere monochrome antracietkleuren. De twee grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht, dat een goed tegenwicht tegen het donker is. Zo is de zaak in balans! We zien in de ruimte ook aardig wat persoonlijke items, zoals foto’s aan de muur en op de vensterbank, waardoor de bewoner echt zijn persoonlijkheid in de ruimte terugziet. De combinatie van goud en gedempte kleuren is een goede keuze, omdat er zo een verenigde & elegante sfeer in de kamer ontstaat.

De Gang

Op deze foto zien we de ingang van het appartement. Deze is vrij donker en ruw, dit vanwege de bakstenen gevel en de zwart geschilderde voordeur en het plafond. Het vertrek krijgt door de combinatie van deze texturen en kleuren een mystiek of magisch aura, dat direct een bijzondere indruk op je gasten maakt. De spaarzame en strategisch geplaatste verlichting versterkt dit effect. Een echte eye-catcher is natuurlijk de prachtige kroonluchter: de kleine gouden ballen van deze lichtbron bewegen het licht op een prachtige wijze.

Tot zover de tour door dit Japanse industriële appartement. Hopelijk smaakt dit artikel naar meer, want we zullen je zeker op de hoogte houden van alle trends op het gebied van de binnenhuisarchitectuur die uit Japan over komen waaien!

Voor meer bijzondere binnenhuisarchitectuur lees je in dit artikel over een kleine woning, die prachtig door een expert ingericht is. 

Voor tips en advies op maat van interieurexperts bezoek je ons forum!

Wat vind jij van een industriële stijl inrichting? Deel je mening met ons bij de berichten hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!