Voor en Na: een nieuwe en verfrissende tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een nieuwe en verfrissende tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne tuinen van neuegaerten-gartenkunst Modern
Loading admin actions …

Onderhoud aan de tuin is voor sommige mensen een grote bron van ontspanning terwijl het voor andere mensen een grote bron van ergernis is. Het inschakelen van een tuinman voor het dagelijkse of wekelijkse onderhoud kan soms uitkomst bieden voor mensen die geen groene vingers hebben. Maar als de tuin als zodanig verouderd en niet zo aantrekkelijk meer is, dan zijn zwaardere maatregelen noodzakelijk. In dit geval zijn de Berlijnse landschapsarchitecten van Neuegaerten-Gartenkunst aan de slag geweest deze tuin met zwembad een fris en nieuw uiterlijk te geven. Bekijk met ons het mooie eindresultaat.

Voor: romantisch, maar verouderde elementen

Als je de oude tuin ziet word je gelijk getroffen door het romantische en landelijke gevoel dat hier te vinden is. Zeer positieve en aangename punten die ook helemaal niet weg moeten. Maar je ziet ook wat verouderde elementen. De oude tegels rond het zwembad geven een beetje het gevoel dat er eigenlijk al jaren geen fatsoenlijk onderhoud meer aan de tuin is gepleegd. Ook het gras heeft wat speciale aandacht nodig en op het gebied van de andere begroeiing in de tuin, mag de snoeischaar her en der wel even gebruikt worden.

Na: heerlijk opgefrist

De oude en nieuwe situatie zijn geen verschil van dag en nacht, maar je ziet hier wel dat er heerlijk opgefrist is. Vooral de mooie natuurstenen vloer bij het zwembad is een groot verschil met het oude geheel. Erg leuk is dat hier een klein terras bij het zwembad ontstaan is. Leuk om in de zomer een paar aangename ligstoelen neer te zetten zodat je lekker kunt luieren op deze plek. Verder zie je goed dat sommige struiken even wat beter zijn gesnoeid en uiteraard ziet het gras er hier zeer waarschijnlijk groener uit dan bij de buren!

Na: prachtig terras

De enigszins verhoogde ligging van het huis, heeft er voor gezorgd dat er een prachtig terras is dat zich een beetje verheft boven de rest van de tuin. Een leuk trapje is daardoor noodzakelijk, maar vooral een schitterende toevoeging. Je ziet dat dezelfde prachtige natuurstenen tegels zijn gebruikt die net ook al bij het zwembad zichtbaar waren. De tuinset die is uitgezocht voor het terras past heel erg goed bij de rustieke sfeer die ook wat Mediterraanse trekjes kent. Een heerlijk geheel waar je gewoon vrolijk van wordt als je er naar kijkt.

Na: het complete plaatje

Je ziet hier het complete plaatje inclusief het zwembad. Let vooral ook even op het huis waar de tuin bij hoort. Wat een schitterend geheel! Erg leuk is ook het dakterras waardoor je nog een mogelijkheid hebt om op een hele andere manier van de tuin te genieten. De prachtige stijl waarin het huis is vormgegeven lijkt ook wel de inspiratiebron geweest voor de tuin. Daarmee is een perfecte balans gecreëerd die in de oude situatie niet te zien was. En dat hier kinderen wonen (of kleinkinderen op bezoek komen) mag duidelijk zijn. Naast lekker zwemmen, kunnen ze zich ook heerlijk uitleven op de trampoline in de tuin.

Na: rustieke beplanting

We sluiten af met een plaatje waarin je een glimp kunt opvangen van de rustieke beplanting. De tuin is redelijk onderhoudsarm, maar op sommige punten vind je deze leuke bomen en planten terug. Het zorgt overal voor zo’n ontzettend ontspannen sfeer. In deze tuin kun je nu helemaal tot rust komen en genieten van mooi weer. Wij komen graag nog eens langs voor een frisse duik!

Ben je al een tijdje niet meer tevreden over je tuin en wil je er graag iets nieuws mee gaan doen? Vergeet dan zeker niet om dit mooie project ook even te bekijken.

Wat wil jij met je tuin gaan doen? Deel je ideeën met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!