3D-printerdecoraties van Studio Dakika | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

3D-printerdecoraties van Studio Dakika

Stoa. Stoa.
modern  door 5 dakika Deneyim Tasarımı / Experience Design, Modern
Loading admin actions …

Met de 3D-printer is de designwereld in een nieuwe fase terecht gekomen. De mogelijkheden van het grafisch design zijn met de komst van deze printer toegenomen. Nu is het mogelijk om design te maken dat nog beter bij de wensen van de klant aansluit. De klant komt met een idee en de ontwerper gaat er vervolgens mee aan de slag.  Er is echt van alles mogelijk met deze bijzondere printer. Ook de kinderen zullen deze uitvinding in hun hart sluiten. Kijk mee naar de techniek die de toekomst gaat maken!

Diverse figuren

Miniatuurfiguren hebben een belangrijke plek in onze cultuur. We spelen er mee als we jong zijn en we verzamelen ze als we ons interieur gaan inrichten. Deze figuren laten zien hoeveel verschillende vormen er uit een Dd-printer gehaald kunnen worden. Eigenlijk is het aantal vormen onbeperkt, omdat deze vormen in een computer ontworpen worden. Hoe meer fantasie hoe meer vormen er uit de printer rollen! Je ziet dat er veel verschillende kleuren mogelijk zijn, maar de ontwerpen die we hier zien zijn duidelijk monochroom (één kleur). Het is ook mogelijk om een tekst onder een buste te laten 'printen'. Je fantasie slaat toch op hol als je deze sculptuurtjes ziet. Maar er is meer mogelijk…

Buste

Het is bijzonder wat er allemaal met een 3D-printer mogelijk is. Mensen die altijd al een buste van zichzelf, of van een geliefde wilden hebben, kunnen nu heel eenvoudig een hypermoderne buste laten maken. Deze monochrome bustes staan goed in elke modern interieur. Als je goed kijkt, dan zie je dat ze bestaan uit diverse laagjes, dit is de manier waarop de 3D-printer de bustes opbouwt. Hoe leuk is het als je zo'n sculptuur aan iemand cadeau doet! Als je een foto hebt van de persoon aan wie je hem cadeau wilt doen, dan kunnen de ontwerpers op basis van die foto een speciale buste maken.

Actiefiguur

De droom van elke jongen komt uit met deze action figures, want deze speelgoedfiguren kunnen het gezicht van de jonge eigenaar krijgen. Als je de gezichten van de figuren vergelijkt met die van de bustes, dan zie je dat ze identiek zijn. Bijzonder toch!

Star Wars

De bekende film Star Wars is de inspiratiebron geweest voor deze lamp. De lamp is natuurlijk niet uitgeprint, die is er gewoon bij gezocht, dit maakt deze lamp of sculptuur zowel 3D hyperrealistisch als DIY. Het is nu niet moeilijk meer om een cadeau te vinden, want je kunt op bestelling een idee laten uitprinten. 

Het kan nog luxer

Dit ontwerp spant de kroon: prachtig om cadeau te doen en zeer complex om te maken. Normaal gesproken kocht je dit soort vrachtauto's in de speelgoedwinkel. Nu ontwerp je hem deels zelf en de ontwerper doet de rest. Dit laatste geeft je als consument veel creatieve vrijheid.

Accessoires

Een beetje futuristisch, maar wel heel leuk. Deze plastic sieraden kunnen wel eens de toekomst van de goede sier gaan bepalen. Daarnaast is het een mooi voorbeeld van de diversiteit aan ontwerpen die Studio Akika ontwikkelt. Je kunt zelf de kleur en vorm van je sieraad kiezen: echt iets om creatief mee aan de slag te gaan!

Naam of slogan

Vind je het leuk om een slogan op je bureau te hebben staan, bijvoorbeeld: keep up to good work, of iets in die geest, dan kun je die gewoon laten printen. Je kunt ook je achternaam laten printer, zodat jij deze in je vensterbank kunt zetten, als een alternatief op het naambordje. Alles is mogelijk. Misschien gaan deze prints de ouderwetse verjaardagskaart wel vervangen.

Hoesje voor je smartphone

Nu moet je er nog voor naar de winkel, waar je alleen keuze hebt uit een vast assortiment,  maar met de 3D-printer en de diensten van Studio Akika behoord het loopje naar de winkel tot het verleden. Heb je zelf al tijden een creatief idee in je hoofd over hoe je smartphonehoesje eruit moet komen te zien, dan kun je dat aan Akika doorgeven, zij maken dan een hoogwaardig hoesje voor je. Het is ook mogelijk om openingen in de plastic structuur te houden, waardoor er decoratieve elementen in het hoesje ontstaan. 

Hopelijk ben je enthousiast en geïnspireerd geraakt door dit hightech design. Veel creatieve ideeën gewenst! 

Voor vragen en tips van onze experts bezoek ons forum

Inspiratie voor een modern en blinkend strak interieur vind je hier.

 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!