Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Interieurs voor kleine woningen – creatief opbergen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Kleine woningen, kamers en appartementen vinden we overal in Nederland: oude grachtenpanden, studentenkamertjes, zolderwoningen, eenkamerappartementen etc. Zelfs als we meer dan genoeg te besteden hebben heeft iedere woning wel een ruimte dat eigenlijk te klein is naar onze zin. Vandaag gaan we je erbij helpen je kleine woning of minikamertje een zee van ruimte te geven door middel van de creatieve interieurs en opbergmeubels van onze experts.

Boekblok

Boekblok:  Woonkamer door Studio Divers*

Een van de eerste oplossingen waar aan gedacht kan worden bij het samenstellen van een interieur voor een kleine woning is: multifunctionaliteit. Door meerdere vliegen in een klap te slaan met een enkel meubelstuk hou je de ruimte vrij die anders door meerdere meubels ingenomen zou worden. Dit originele meubel is ontworpen door Studio Divers* en is precies zo'n multifunctioneel meubel. Zowel als bijzettafel of kruk en als boekblok kunnen 1 of meerdere van deze blokken in huis gebruikt worden. Daarnaast is dit meubelstuk niet alleen multifunctioneel, maar ook flexibel. Stapelbaar, draaibaar en verplaatsbaar – zo kun je de ruimte bij iedere verandering weer zo inrichten dat de beschikbare ruimte maximaal gebruikt wordt.

Slice

SLICE MAGAZINE:   door Studio Roderick Vos
Studio Roderick Vos

SLICE MAGAZINE

Studio Roderick Vos

Nog een voorbeeld van een multifunctioneel meubelstuk is de Slice, ontworpen door Studio Roderick Vos. In deze bijzettafel is functionaliteit, eenvoud en stijl gecombineerd tot een harmonieus resultaat. Als tafeltje en tijdschriftenhouder neemt dit slanke ontwerp weinig ruimte in: zowel in praktische als optische zin. Daarnaast zorgen de keuze voor zwart staal en het houten blad voor warmte en stijl.

Objet élevé

Studio Mieke Meijer heeft met dit unieke trap design het multifunctionele tot grotere hoogten gebracht. Eigenlijk verdeeld over 3 delen biedt de Object élevé op spectaculaire manier ruimte voor werken (aan het bureau), tentoonstellen (op en tussen de individuele treden) en opbergen (de afgesloten elementen en de treden). Daarnaast heeft dit complexe meubel natuurlijk als belangrijkste functie dat van trap! Dankzij het luchtige en lichte jaren dertig ontwerp neemt deze trap maar weinig ruimte in, en wordt het blikveld minimaal beperkt. Door te kiezen voor het sambatrap-principe kon de trap veel steiler vormgegeven worden dan gebruikelijk waardoor meer vloerruimte op beide verdiepingen vrijgehouden werd – dit zonder aan loopgemak in te leveren.

Kabinet

Kabinet:  Woonkamer door karel
karel

Kabinet

karel

Terug naar pure opbergmeubels vinden we hier Kabinet door ontwerpbureau Karel: een modulair plankensysteem dat in verschillende mogelijke configuraties opbergruimte biedt voor boeken, verzamelingen en andere persoonlijke bezittingen. Door de verschillende elementen over een muur te verdelen ontstaat een kunstzinnig patroon dat daarnaast ruime opbergmogelijkheden biedt. Zo kun je iedere muur, in welke vorm en grootte ook, optimaal benutten en in stijl vormgeven.

Forgetfulness

De serie Forgetfulness door Stijn van der Vleuten bestaat uit ladekasten van verschillende grootten en formaten. Gebruik ze als ruimteverdeler, aan het hoofdeinde van het bed of in een smalle gang. Dankzij de bijzondere variant met lades die aan beide kanten geopend kunnen worden kun je zo aan beide kanten bij de inhoud waardoor dit een perfect meubel is als ruimteverdeler of onder een dubbel bureau of een tafel.

Rek

Deze wandkast van Reinier de Jong is deel van de serie Rek: een collectie meubels dat afhankelijk van het gebruik in- en uitgetrokken kan worden. Even wat meer ruimte nodig? Trek de kast gewoon een stukje verder uit en er ontstaan meerdere planken waarop spullen geordend gestapeld kunnen worden. Wat dingen de deur uit gedaan? Of geen plek meer nodig voor die kerstcadeaus? Maak de kast kleiner en je hebt zo weer die noodzakelijke decimeters vloerruimte terug.

A'dammer

A'DAMMER:  Studeerkamer/kantoor door Pastoe
Pastoe

A'DAMMER

Pastoe

Een gebruikelijk probleem van kleine woningen en kamers is dat deze er snel rommelig uitzien. Ook geordende wandplanken en open kasten zien er soms slordig uit als er veel verschillende spullen in en op staan. Voor die kleine en minder kleine, handige maar lelijke spulletjes, in de gang, woonkamer of andere ruimte, is de A'dammer van Pastoe een perfecte oplossing. Berg je spullen uit het zicht op door de rolluiken te sluiten en bij het openen verdwijnt het luik in de achterzijde van het meubel waardoor er geen ruimte verloren gaat aan openslaande deurtjes. Nog afgezien van het gemak en de variatie ziet de A'dammer er als designicoon natuurlijk ook gewoon prachtig uit: functie en design in één!

Dankzij de creativiteit van veel productontwerpers, en onze experts hierboven in het bijzonder, kunnen ook kleine, krappe en onhandige woningen designinterieurs met gemak herbergen. Multifunctionele, minimalistische, praktische en vooral stijlvolle meubels zorgen voor creatief opbergen en het vrijhouden van veel ruimte om van het design te kunnen genieten.

Doe voor meer interessante woonideeën inspiratie op bij interieurdesigns voor kleine woonkamers of badkamers.

Hoe los jij ruimteproblemen in huis op? Deel je eigen creativiteit met ons en laat hieronder een berichtje achter. 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!