Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Creatieve woonideeën: bijzondere lampen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Misschien niet zo voor de hand liggend, maar toch een feit dat iedereen zal herkennen: lampen zijn niet alleen maar praktische objecten die licht geven waar we het nodig hebben… Natuurlijk is dit de meest belangrijke reden voor de aanschaf en plaatsing van zo'n object in ons interieur, maar een blik in de lampenafdeling van een woonwarenhuis laat al snel zien dat er meer aan de hand is. Waar een aantal goedgeplaatste spots of leds aan het plafond genoeg zijn om iedere ruimte te verlichten snakken velen van ons naar meer, wat de ruime keuze aan vormen, stijlen en kleuren lamp verklaart. Licht is namelijk niet een puur functionele zaak waar “aan” en “uit” de enige belangrijke factoren zijn. Licht is sfeer, stijl, warmte, gemak, effect, decoratie: alles wat we maar willen. Om aan al onze wensen te voldoen is er een grote variatie aan vormen, soorten, kleuren en functies lampen ontwikkeld die zelfs die wensen vervullen waarvan je niet wist dat je ze had! De meest unieke, bijzondere en originele lampen van de hand van onze experts willen we jullie hier dan ook laten zien: lees verder en laat je verrassen en op nieuwe en creatieve ideeën brengen voor jouw interieurverlichting.

Glowing Blossom

Als eerste in deze collectie bijzondere lampen zien we hier een fascinerend kunstwerk van de hand van Nik Baeyens. De naam Glowing Blossom is perfect gekozen voor deze bronzen lamp in de vorm van een tak. De bol zelf vormt hier de bloesem van licht dat uit deze lamp komt terwijl het snoer van deze lamp een speels en natuurlijk geheel maakt. Aan de muur of staand is dit een lamp die de aandacht trekt.

Cup Light

Cup Light:  Woonkamer door LUCAS & LUCAS
LUCAS & LUCAS

Cup Light

LUCAS & LUCAS

Nog een lamp dat gebruik maakt van originele materialen is deze Cup Light van Lucas & Lucas. Hier is een porseleinen koffiekopje omgetoverd tot een unieke hanglamp met behulp van een fitting en bijpassend koord. Het resultaat is een lamp met humor dat bijvoorbeeld in de keuken voor een bijzonder effect zorgt.

Bowllamp

Bowllamp:  Woonkamer door Studio Divers*

Bijzettafels, gangtafels, bureaus, schoorsteenmantels en nog vele andere platte vlakken in huis herbergen vaak vele verschillende items: van rommel tot decoratie tot lampen. Studio Divers* heeft hier een combinatie gemaakt van deze functies in de vorm van de Bowllamp. Zoals de naam al zegt is deze lamp tegelijk schaal en lamp – een schaal voor spullen als sleutels, smartphones en memo's en een lamp om het oppervlak te verlichten. Daarnaast is dit in verschillende kleuren verkrijgbare design ook een prachtig voorwerp om met trots tentoon te stellen.

Phare lamp

Voor de serie Phare lampen van Inge Simonis zijn de patronen van typische visserstruien als unieke inspiratie gebruikt. Met de hand gebreide bekledingen zijn voor deze lampen in porselein gedoopt waarna door het stoken de stof verdwijnt. Zo ontstaan porseleinen producten die een zowel klassiek nostalgisch als modern frisse stijl hebben. Doordat ieder stuk met de hand gebreid wordt, is ieder exemplaar een uniek voorbeeld van traditioneel breiwerk. Het feit dat deze breiwerken niet van wol maar van porselein zijn maakt dit een waardig lid van deze lijst fascinerende lampen.

UFO

UFO | Groen:   door Studio Gooris Ltd

In eerste instantie vraag je je misschien af wat deze grappige UFO in dit overzicht doet… tot we je vertellen dat dit een draadloos staaltje designverlichting is! Studio Gooris heeft met dit product de leeslamp en de zaklamp gecombineerd en in een nieuw jasje gestoken – geïnspireerd door UFO's: onverklaarbare lichten die op geheimzinnige manier door de nacht zweven…

Planet Earth

Planet Earth:  Woonkamer door BLOOM & STYLE
BLOOM & STYLE

Planet Earth

BLOOM & STYLE

Hier zien we weer een bijzonder plafondexemplaar, van Bloom & Style, met de wereldkaart als ambitieuze decoratie. De hele wereld in de vorm van de Planet Earth kan nu je kamer sieren en de ruimte verlichten. Het lichte reliëf dat door de continenten gevormd wordt zorgt voor een subtiel licht- en schaduweffect en maken van deze verder eenvoudige bollamp een stijlvol object dat – aan of uit – zal blijven fascineren.

Fly

Fly wall lamp voor TossB :  Woonkamer door Peter van de Water
Peter van de Water

Fly wall lamp voor TossB

Peter van de Water

Als vliegen klampen deze Fly lampen van Peter van de Water zich vast aan de muur. Vernoemd naar de unieke V-vorm en het lichte, luchtige design bieden deze wandlampen een grote variatie aan mogelijke configuraties. In verschillende kleuren en in 2 formaten te verkrijgen kun je naar hartenlust mixen en matchen en je eigen kunstzinnige variant creëren. Welke lamp geeft je deze vrijheid?

Porcelain Lamp

Porcelain Lamp:   door Studio WM
Studio WM

Porcelain Lamp

Studio WM

Deze hangende lampen door Studio WM vallen direct op door hun bijzondere combinatie van lichte elegantie en bijna industrieel-mechanische vormgeving. Het porselein is hier in zachte pastelkleuren te zien, maar zijn ook in bijvoorbeeld stoer antraciet, neutraal grijs of luchtblauw te krijgen. Het katrolsysteem met gekleurd koord maakt het hoger en lager hangen van de lamp gemakkelijk en geven deze lamp zijn unieke stijl.

Bucketlight

Deze onverwachte combinatie van plant en plafondlamp stamt uit de filosofie van ontwerper Roderick Vos dat groen in een werkruimte een positief effect heeft op het gevoel van welzijn en op de productiviteit. Het is inderdaad bekend dat vooral tropische planten de lucht zuiveren en zuurstof produceren: allemaal goed voor de werklust en concentratie. Op basis hiervan besloot Vos twee vliegen in een klap te slaan en voor zijn studio de plafondlamp met de kamerplant te combineren – zo is deze unieke Bucketlight ontstaan. In een verdere innovatieve stap richting functionaliteit is later ook een aansluiting op het stroomnet aan het design toegevoegd zodat er in de werkplaats van de studio ook overal toegang is tot stroom en een wirwar van snoeren op de vloer effectief tegengaat.

Verlicht meubilair

Zoals de naam al verklapt ontwikkelt ontwerpbureau Verlichtmeubilair verlicht meubilair, zoals hiernaast te zien. Ook hier vinden we de combinatie van levend groen met licht, maar nu in een heel andere vorm: de lichtgevende plantenbak. De ontwerpers hebben dit idee in vele verschillende vormen, formaten en zelfs kleuren vormgegeven en kunnen op verschillende manieren ingezet worden: in de tuin, langs een oprijlaan of in een winkelstraat.

Aan de hand van deze tien bijzonder unieke lampen hebben we je willen laten zien wat er mogelijk is aan stijl, vorm en functie als het gaat om licht in huis halen: wijk eens af van de norm en haal een verlicht kunstwerk in huis!

Voor meer creatieve woonideeën kun je verder lezen over bijzondere decoratie of kleine woonideeën met een groots effect.

Welke van deze lampen vind jij het meest bijzonder? Laat hieronder een berichtje achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!