15 muren met water om van te dromen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

15 muren met water om van te dromen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
A Contemporary "Oasis" Moderne tuinen van Kevin Cooper Garden Design Modern
Loading admin actions …

Muren met waterfonteinen zijn een decoratieve optie voor zowel binnens- als buitenshuis. Ze zijn een genot voor alle zintuigen aangezien ze beweging, licht en geluid bieden in de ruimte waar ze zich bevinden. En er is geen geluid zo ontspannend als dat van klaterend water. Alsof je je naast een bergbeekje bevindt. Sprankelend en verfrissend.

In dit Ideabook van vandaag tonen we je 15 prachtige ontwerpen van muren met waterfonteinen en vertellen we je hoe en waar je zo'n muur kunt plaatsen en hoe je hem decoreert.

1. Hoe werken ze?

Moderne tuinen van homify Modern

Alle muren zijn aan de binnenzijde voorzien van een watercirculatiesysteem waarbij het water door een pomp heengaat die niet zichtbaar is aan de buitenzijde. Er zijn verschillende modellen en ontwerpen muren met waterfonteinen afhankelijk van je smaak, van modern tot rustiek en natuurlijk.

2. Het effect van een waterval

Watervallen bieden een prettig geluid door het waterval-effect in je tuin waarbij het water zacht  langs de muur heen glijdt en je in de hoek het geluid van vallend water hoort. Het geeft je een zeer aangenaam en ontspannen gevoel.

3. Het decor

De muur waarin de fontein zich bevindt, is meestal zeer decoratief en bijzonder. Als decoratie kunnen we er nog mooie details aan toevoegen die onze smaak reflecteren en de stijl van ons huis extra benadrukken. Hier zien we een mooie warme combinatie van aardetinten en goud die deze muur laten schitteren als een stralende ster. De juiste professional kan een passend ontwerp maken voor jouw tuin.

4. Een monumentale trap

Een verticale belijning geplaatst rondom de muur vormt hier het centrale punt in de woonkamer. Met zijn langwerpige design geeft dit de indruk van een kleine waterval in huis. Het vallende water komt terecht in een tuin van stenen waardoor een spel van texturen ontstaat.

5. Elegantie en verfijning

Een prachtig effect in je interieur kun je bereiken door het verbinden van binnen en buiten. Hier zien we daar een prachtig voorbeeld van met de mooie fontein die als het ware direct uit de betonnen muur valt. In een ontwerp van rechte lijnen gaat het erom niet te breken met de geometrie van de ruimte maar deze visueel te harmoniseren vol texturen waarbij de stenen muur hier direct aansluit op het groen van de omliggende natuur. Een levendig en dynamisch design.

6. Harmonisatie binnenshuis

modern  door homify, Modern

Het gebruik van kleine fonteinen voor zowel interieur als exterieur is ook een trend die afkomstig is uit de feng shui. Met de aanwezigheid van deze home waterval creëer je een koelere omgeving en een veel schonere lucht die onze stemming positief beïnvloedt. Wil je meer weten over feng shui? In dit artikel lees je meer.

7. Verfraai je gevel

De gevel van ons huis vormt onze eerste indruk en laat zien wie er wonen en dus daarom is een goede decoratie voor de aanblik van ons huis zo belangrijk. Met deze spectaculaire kleuren en afwerking wordt dit zeker de blikvanger van de straat.

8. Op de juiste plek

Het geluid van stromend water kalmeert de zintuigen en zorgt voor gemoedsrust waardoor je beter om kunt gaan met de drukte van de dag. De muur van water op dit terras is het detail dat het in alle aspecten verlevendigt.

9. Met een groene muur

De inrichting van een fontein kan net zo origineel zijn als jouw creativiteit toestaat. In dit ontwerp kunnen we zien hoe een groene muur ons het gevoel kan bieden van de volheid van de natuur en het leven, die daarmee de totale ruimte doordringt.

10. In een hoekje

Modern Family garden in North London Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Earth Designs

Modern Family garden in North London

Earth Designs

Met een muur met waterfontein kunnen we ruimtes vol harmonie creëren en zo onze favoriete plek om te ontspannen kunnen inrichten of gewoon het uitzicht op de tuin kunnen opfleuren met de schoonheid van een waterval in de juiste hoek.

11. Nuchterheid en elegantie

Afhankelijk van de stijl van ons huis kun je kiezen voor een bijpassende stijl muur met waterfontein. Hier zien we dat de moderne stijl een mooi accent van elegantie en eenvoud toevoegt aan dit charmante terras in zwart en wit met verse groene tonen. Gewoon sensationeel.

12. Ongeacht grootte of budget

Als je niet veel ruimte of klein budget hebt hoef je je geen zorgen te maken, er zijn muren met fonteinen in alle soorten en maten die je eenvoudig kunt integreren in elke tuin. Zelfs een gewone ouderwetse waterkraan heeft zijn charme.

13. Pure magie

Bewegend water zorgt voor een magische sfeer die gevoelens ontwaakt in het onderbewustzijn van de mens.

14. Een spectaculaire lage muur

De trap in deze tuin wordt begeleid door deze mooie fontein die tegelijkertijd dient om de ruimte te verdelen en zorgt voor een mooie en natuurlijke omgeving. Gemaakt van steen blijft uit deze bron vallend water stromen zonder spatten.

15. Originaliteit

Zoals je kunt zien is de verscheidenheid aan ontwerpen, maten en stijlen indrukwekkend; je hoeft alleen maar je creativiteit en verbeelding te gebruiken en deze kan al worden gevonden in de meest eenvoudige en alledaagse voorwerpen die de mogelijkheid bieden om charmante ontwerpen te creëren zoals deze muur met fontein. Een messing kruik op een tapijt van kleurrijke stenen zorgen voor een prachtige decoratie op deze muur.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!