15 muren met water om van te dromen | homify

15 muren met water om van te dromen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
A Contemporary "Oasis" Kevin Cooper Garden Design Moderne tuinen
Loading admin actions …

Muren met waterfonteinen zijn een decoratieve optie voor zowel binnens- als buitenshuis. Ze zijn een genot voor alle zintuigen aangezien ze beweging, licht en geluid bieden in de ruimte waar ze zich bevinden. En er is geen geluid zo ontspannend als dat van klaterend water. Alsof je je naast een bergbeekje bevindt. Sprankelend en verfrissend. In dit ideabook van vandaag tonen we je 15 prachtige ontwerpen van muren met waterfonteinen en vertellen we je hoe en waar je zo'n muur kunt plaatsen en hoe je hem decoreert. Laat je inspireren dankzij deze wondermooie designs en begin alvast je eigen muur met waterval te maken.

1. Hoe werken ze?

Een kleine waterval maken aan of op je muur? Dan is het belangrijk om na te gaan hoe een muur met waterval nu juist in zijn werk gaat. Alle muren zijn aan de binnenzijde voorzien van een watercirculatiesysteem waarbij het water door een pomp heengaat die niet zichtbaar is aan de buitenzijde. Er zijn verschillende modellen en ontwerpen muren met waterfonteinen afhankelijk van je smaak, van modern tot rustiek en natuurlijk.

2. Het effect van een waterval

Watervallen bieden een prettig geluid door het waterval-effect in je tuin waarbij het water zacht langs de muur heen glijdt en je in de hoek het geluid van vallend water hoort. Het geeft je een zeer aangenaam en ontspannend gevoel.

3. Het decor

De muur waarin de fontein zich bevindt, is meestal zeer decoratief en bijzonder. Als decoratie kunnen we er nog mooie details aan toevoegen die onze smaak reflecteren en de stijl van ons huis extra benadrukken. Hier zien we een mooie warme combinatie van aardetinten en goud die deze muur laten schitteren als een stralende ster. De juiste professional kan een passend ontwerp maken voor jouw tuin.

4. Een monumentale trap

Een verticale belijning geplaatst rondom de muur vormt hier het centrale punt in de woonkamer. Met zijn langwerpige design geeft dit de indruk van een kleine waterval in huis. Het vallende water komt terecht in een tuin van stenen waardoor een spel van texturen ontstaat.

5. Elegantie en verfijning

Een prachtig effect in je interieur kun je bereiken door een waterfontein binnen te plaatsen en dit te verbinden met de buitenkant van je huis of omgekeerd. Hier zien we daar een prachtig voorbeeld van met de mooie fontein die als het ware direct uit de betonnen muur valt. In een ontwerp van rechte lijnen gaat het erom niet te breken met de geometrie van de ruimte maar deze visueel te harmoniseren vol texturen waarbij de stenen muur hier direct aansluit op het groen van de omliggende natuur. Een levendig en dynamisch design.


6. Harmonisatie binnenshuis

Het gebruik van kleine fonteinen voor zowel interieur als exterieur is ook een trend die afkomstig is uit de feng shui. Met de aanwezigheid van deze home waterval creëer je een koelere omgeving en een veel schonere lucht die onze stemming positief beïnvloedt. Wil je meer weten over feng shui? In dit artikel lees je meer. Zelf waterval maken was nog nooit zo ontspannend dankzij de feng shui.

7. Verfraai je gevel

De gevel van ons huis vormt onze eerste indruk en laat zien wie er wonen en dus daarom is een goede decoratie voor de aanblik van ons huis zo belangrijk. Met deze spectaculaire kleuren en afwerking wordt dit zeker de blikvanger van de straat.

8. Op de juiste plek

Het geluid van stromend water kalmeert de zintuigen en zorgt voor gemoedsrust waardoor je beter om kunt gaan met de drukte van de dag. De muur van water op dit terras is het detail dat het in alle aspecten verlevendigt. Ze zijn ook een zeer mooi onderdeel van je voortuin, net zoals deze designs.

9. Met een groene muur

De inrichting van een fontein kan net zo origineel zijn als jouw creativiteit toestaat. In dit ontwerp kunnen we zien hoe een groene muur ons het gevoel kan bieden van de volheid van de natuur en het leven, die daarmee de totale ruimte doordringt.

10. In een hoekje

Modern Family garden in North London Earth Designs Moderne tuinen
Earth Designs

Modern Family garden in North London

Earth Designs

Met een muur met waterfontein kunnen we ruimtes vol harmonie creëren en zo onze favoriete plek om te ontspannen kunnen inrichten of gewoon het uitzicht op de tuin kunnen opfleuren met de schoonheid van een waterval in de juiste hoek.

11. Nuchterheid en elegantie

Afhankelijk van de stijl van ons huis kun je kiezen voor een bijpassende stijl muur met waterfontein. Hier zien we dat de moderne stijl een mooi accent van elegantie en eenvoud toevoegt aan dit charmante terras in zwart en wit met verse groene tonen. Gewoon sensationeel.

12. Ongeacht grootte of budget

Als je niet veel ruimte of klein budget hebt hoef je je geen zorgen te maken, er zijn muren met fonteinen in alle soorten en maten die je eenvoudig kunt integreren in elke tuin. Zelfs een gewone ouderwetse waterkraan heeft zijn charme.

13. Pure magie

Bewegend water zorgt voor een magische sfeer die gevoelens ontwaakt in het onderbewustzijn van de mens.

14. Een spectaculaire lage muur

De trap in deze tuin wordt begeleid door deze mooie fontein die tegelijkertijd dient om de ruimte te verdelen en zorgt voor een mooie en natuurlijke omgeving. Gemaakt van steen blijft uit deze bron vallend water stromen zonder spatten.

15. Originaliteit

Zoals je kunt zien is de verscheidenheid aan ontwerpen, maten en stijlen indrukwekkend; je hoeft alleen maar je creativiteit en verbeelding te gebruiken en deze kan al worden gevonden in de meest eenvoudige en alledaagse voorwerpen die de mogelijkheid bieden om charmante ontwerpen te creëren zoals deze muur met fontein. Een messing kruik op een tapijt van kleurrijke stenen zorgen voor een prachtige decoratie op deze muur.

Een extra tip: Waar moet je op letten bij het plaatsen van een muurfontein?

vijvertuin met 3 niveau's BMT Industriële tuinen
BMT

vijvertuin met 3 niveau's

BMT
BMT
BMT

Omdat zo'n muurfontein echt niet mag ontbreken in je tuin, geven we je graag hier nog wat tips mee die je in je achterhoofd moet houden als je zo'n fontein gaat plaatsen:

  • Kies de juiste muur en plaats uit: Heb je bijvoorbeeld al een vijver? Dan kun je die daar perfect mee combineren zoals in dit voorbeeld. Heb je nog geen vijver? Plaats de fontein dan dicht bij een watertoevoer en bij elektriciteitsaansluitingen voor eventuele verlichting. Je kunt zelfs binnen een waterval op je muur aansluiten.
  • Probeer te gaan voor een set: Kies zo'n muurfontein uit als je net een nieuwe muur gaat plaatsen. Zo kun je namelijk alles in een keer kopen. Staat je muur er al en wil je er een muurfontein van maken? Zit dan eens samen met een van onze experts voor overleg.
  • Opteer voor een waterpomp met een brede slang: Je moet ook steeds een waterpomp installeren of laten installeren zodat de fontein steeds prachtig beweegt. Daarvoor is het belangrijk om te opteren voor een waterslang met een zo groot mogelijke diameter want zo loopt er altijd genoeg water uit de fontein.
  • Denk aan de afwerking: Uit bovenstaande designs blijkt dat je enorm veel kunt doen op vlak van muurfontein dus laat je fantastie gerust de vrije loop bij het ontwerpen en afwerken van zo'n fontein.
Heb je zelf al een kleine waterval gemaakt? Laat die ons dan gerust zien via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!