Accessoires uit het Midden-Oosten: Nomadisch Handwerk | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Accessoires uit het Midden-Oosten: Nomadisch Handwerk

Stoa. Stoa.
van Nomad Living Aziatisch
Loading admin actions …

Duizenden jaren trekken nomaden door de meest barre streken en weten te overleven met wat de trektocht hun brengt. Hun huisraad moet licht van gewicht zijn, want ze moeten alles wat ze hebben mee kunnen nemen op hun lange reis. De ontwerpers van tegenwoordig laten zich door deze eeuwenoude rondtrekkende cultuur inspireren, en creëren op ambachtelijke, authentieke wijze prachtige accessoires, die bij de nomaden gemeenplaats zijn. In dit artikel gaan we je kennis laten maken met prachtige, uit traditioneel materiaal vervaardigde objecten, die de sfeer van het Midden-Oosten in je interieur oproepen. Laat je verrassen en inspireren door deze sprookjesachtige woonaccessoires. 

Diamanten Mand

Het is essentieel om voedsel afdekt te kunnen bewaren. Dat is in het koele noorden zo, maar ook in de hete woestijn. Deze gevlochten mand met diamanten opdruk zorg daarvoor. Door zijn lichte gewicht is hij eenvoudig mee te nemen, dat is essentieel voor de rondtrekkende nomaden. Het kleurenschema van deze mand maakt hem uiterst geschikt om in een antracietkleurig keuken te zetten: door zijn lichte diamantvormen steek hij er mooi bij af, maar door zijn donkere kleuren correspondeert hij er mee, waardoor er een bijzonder symbiose ontstaat. In een licht interieur past hij natuurlijk ook goed, maar dan werkt de symbiose andersom.  

Kommen van Teakhout

Deze kommen zijn van een prachtige eenvoud en vallen op door hun diepe zwarte kleur. De kleur van inkt, die nodig is bij het schrijven. Dit laatste doen nomaden over het algemeen niet, want hun cultuur is gebaseerd op mondeling overlevering, via gezangen en verhalen. Maar denk niet dat deze verhalen elke maand weer anders zijn, want deze verhalen zijn stevig verankert in vaste formules, waardoor de essentie van het verhaal steeds gewaarborgd blijft. Mondeling overlevering heeft daarnaast een ander voordeel: je hoeft geen archief mee te zeulen. Deze kommen zijn ook qua vormgeving tot de essentie beperkt. Je ziet dat ze perfect in elkaar passen, waardoor ze eenvoudig mee te nemen zijn en weinig ruimte in nemen. Daarnaast is het teakhout, waarvan ze gemaakt zijn, erg licht, waardoor de last eenvoudiger te dragen is. Door hun kleur passen ze goed in diverse interieurs, licht of donker, een match is er vrijwel direct.

Tomelohouten Kom

Als je met z'n allen gaat eten, dan kun je natuurlijk iedereen een eigen bord geven, zodat ze het keurig met mes en vork kunnen op eten. Maar het is ook erg leuk om een gerecht uit het Midden-Oosten te bereiden en het eens gewoon lekker met je handen te eten. Bij de nomaden is deze manier van eten heel normaal, en veel mensen vinden het trouwens veel lekkerder om met de handen te eten, en eigenlijk is het de meest natuurlijke manier. We eten in het Westen toch ook patat met onze handen? Ben je er nou niet zo'n voorstander van, dan kun je deze kom ook gebruiken om het gerecht op een prachtige manier aan je gasten te presenteren. It's up to you!

Grote Kaki Teakhouten Kom

Deze kom is de overtreffende trap qua grootte in vergelijking met de vorige kom. Ook dit keukenaccessoire is gemaakt van teakhout waardoor hij lekker licht is. Qua kleur is hij minder diep, maar als je hem in smeert met olie, dan wordt hij donkerder. Door zijn vormgeving, met name die pootjes, krijgt hij de functie van een presenteer kom, waarin de heerlijkste gerechten gelegd kunnen worden. Een kom als deze zorgt voor een prachtige sfeer in je interieur.

Verzameling

Tot slot zien we hier nog even een verzameling van nomaden accessoires. We zien ook een nieuwkomer, namelijk een prachtig teakhouten bord, daarop kun je ook excellente maaltijden uitstallen, die je met de hele familie kunt nuttigen, zowel op de westerse manier met bestek, als op de wijze uit het Midden-Oosten, namelijk gewoon iedereen lekker met de hand. Jij mag het beslissen! 

Tot zover onze nomaden accessoires. Hopelijk heb je genoten van deze prachtige objecten en ben je geïnspireerd geraakt!

In het Verre Oosten hebben ze ook een theeritueel. Lees in dit artikel hoe dit ritueel jouw wellnessmoment kan zijn. 

Voor tips en advies van interieurexperts bezoek je ons forum!

 

Heb jij exotisch design in je interieur? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!