6 grote ideeën om te gebruiken in een kleine binnenplaats | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 grote ideeën om te gebruiken in een kleine binnenplaats

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Klassieke tuinen van Na Lupa Design Klassiek
Loading admin actions …

Heb je een kleine patio of tuin, richt deze dan zo optimaal mogelijk in. Met een goed ontwerp en de juiste materialen, kleuren en beplanting maak je van het kleinste postzegeltuintje een mooie plek om buiten te zijn en van het mooie weer te genieten. Houd het rustig en beperk je bij het inrichten tot de essentiële elementen.

In dit Ideabook laten we  je zien hoe mooi kleine patio’s kunnen zijn.

1. Rotan en riet

Riet en rotan zijn materialen die je tuin een natuurlijke en sfeervolle uitstraling geven. Daarnaast past riet bij alle stijlen. Of je nu een moderne tuin hebt of juist een heel romantische, je vindt altijd de juiste stoel die past in je tuin. Vind je riet te kwetsbaar kies dan voor meubilair van wicker. Wicker heeft dezelfde gevlochten en natuurlijk uitstraling, maar is gemaakt van een kunststof vezel.

2. Witte muren

Wit maakt een ruimte groter. Heb je een kleine binnenplaats verf dan de muren rondom je tuin wit. Maak de muren eerst goed schoon en gebruik verf die bestand is tegen de omstandigheden buiten. Een lichte muur werkt niet alleen ruimtelijk, maar vormt ook een mooie achtergrond voor de planten in de border.

3. Zen

Doe mee met de Zen-tuin! Als je besluit om je kleine tuin om te toveren tot zen tuin, heb je niet alleen een tuin die voldoet aan de laatste trends maar creëer je tegelijkertijd een heerlijke ruimte om te mediteren en tot rust te komen.  Belangrijke elementen: keien of grote stenen, rustige beplanting ,een waterelement en mooie grassen.

4. Vericale tuin

Heb je een kale muur in de tuin? Profiteer hiervan en maak een verticale tuin. Bij een verticale tuin hangen verschillende planten in speciale houders aan de muur. Leuk is het om te kiezen voor planten met een lekker geur of voor planten met een opvallende bladvorm Het is maar net wat je zelf mooi vindt. 

Laat het aanleggen over aan een professional. Zij weten precies welke planten geschikt zijn voor een verticale tuin en kunnen je helpen bij de aanleg.

5. Juiste planten

Houd bij het kiezen van planten rekening met de omstandigheden in je tuin. Heb je een zonnige en droge tuin kies dan voor planten die hier tegen kunnen zoals bijvoorbeeld kogeldistel en heiligenkruid. Planten als varens en maagdenpal gedijen juist weer goed in de schaduw.

Wil je boom kies dan een boom die niet al te groot wordt, zoals een sierappel of een kleine bolboom. Houd de tuin verder rustig en zet niet te veel plantenpotten in de tuin.  Je moet immers nog ergens kunnen zitten om van het mooie buitenleven te genieten!

Kijk eens in dit Ideabook voor meer patio inspiratie

6. Goede verhouding verharding en groen

Je kan je patio volledig bestraten maar veel mooier is om te variëren met materialen en groen. Je ziet wat een mooi effect dit geeft in de kleine ruimte tussen de tuinkamer en de schuur. Als deze ruimte in zijn geheel bestraat zou zijn zou deze patio een heel andere sfeer hebben. Bijkomend voordeel: het gras zorgt ook voor een goede afwatering van regen en biedt een mooie plek voor twee kleine bomen.

Welk idee ga jij gebruiken in je tuin? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!