Wonen in een prachtige oude garage | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen in een prachtige oude garage

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Planungsbüro Schilling Industrieel
Loading admin actions …

Heb jij er altijd al van gedroomd om in een oud industrieel pand te kunnen wonen? Dan hebben we jouw droomwoning waarschijnlijk gevonden! De Duitse architecten van Planungsbüro Schilling hebben namelijk in de buurt van München een oude garage om weten te toveren tot een zeer indrukwekkende en inspirerende woning. 

De foto’s zijn zo mooi dat je bijna de neiging krijgt om zelf naar Beieren af te reizen om het resultaat in het echt te bekijken. En als je een oud pand gekocht hebt, of als je er naar op zoek bent, dan willen we je zeker adviseren om dit project als uitgangspunt te nemen. Geniet met ons mee!

Industrieel en modern

Het uiterlijk van deze woning roept een beeld op dat modern en industrieel tegelijk is. Duidelijk nog herkenbaar als garage, maar door de frisse kleuren kun je duidelijk zien dat het tegenwoordig een woning is. Juist die fascinerende balans maakt dit bouwwerk zo aantrekkelijk. Dit is echt een huis met geschiedenis en dat mag gezien worden. Daarnaast is het zo dat het ook nog eens in een schitterende omgeving gelegen. Een ideale plek om leuke tuinfeesten te geven en daarnaast een waar speelparadijs voor kinderen.

Landelijk en in het dorp

Op de eerste foto had je vast de indruk dat deze woning op een zeer landelijke en afgelegen plek te vinden is. Maar niets is minder waar, het ligt aan de rand van een dorp. Daardoor heb je hier de ideale balans tussen de bebouwde omgeving en de ruimte van de omliggende landelijke omgeving. Het industriële blijkt ook weer direct uit deze foto: kijk maar naar de stalen trap aan de buitenkant. Maar in plaats van dat het ontsierend werkt, is het vooral een schitterende aanvulling op de woning en op het unieke karakter.

Weergaloze inrichting

Binnen vind je werkelijk waar een inrichting die zijn weerga niet kent. Kijk eens hoe schitterend het interieur is vormgegeven! Industriële en moderne elementen zijn ook hier weer in een perfecte balans gebracht. Enerzijds krijg je het idee van een loft, maar ook de associatie met een moderne nieuwbouwwoning wordt gewekt. Een prachtige oplossing is de strakke open haard die de woonkamer en de keuken van elkaar scheidt. Een groot voordeel is dat die aan beide kanten warmte en gezelligheid uit kan stralen. Dus of je nou op de bank zit, aan de eettafel de krant doorneemt of druk aan het koken bent: de haard is nooit ver weg!

Industriële overblijfselen

De architecten hebben bij de verbouwing niet geprobeerd beeldbepalende industriële elementen weg te poetsen. Kijk maar naar de hijsinrichting die vroeger dienst deed om zware motorblokken uit auto’s te takelen. Het is nu een schitterend sierobject dat heel veel extra uitstraling aan het geheel geeft. En al helemaal in combinatie met de prachtige fabriekslampen! Als je even met je ogen knijpt dan kun je je zo voorstellen dat een mooie oude auto hier een stevige onderhoudsbeurt krijgt. Nu wordt hier druk gezorgd voor de inwendige mens!

Plaatstalen trap

Je bent architect en zit aan de tekentafel om een oplossing te bedenken voor een trapopgang naar de bovenverdieping van een oude garage. Wat doe je dan? Hoe het gekomen is weten we niet, maar in dit geval heeft de expert het geniale idee gekregen om een trap bestaande uit plaatstalen treden op te bouwen. En dat zorgt er wederom voor dat de balans tussen modern en industrieel hier zo goed aanwezig is. Een prachtige bekroning op al het werk aan dit bijzondere huis.

Wil je meer industriële inspiratie op gaan doen? Bekijk dan ook zeker dit oude Italiaanse fabriekspand, ook daar geloof je je ogen niet!

Ben je net zo enthousiast als wij over dit project? We vernemen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!