Voor en Na: de fenomenale modernisering van een woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de fenomenale modernisering van een woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van homify Modern
Loading admin actions …

Een woning moderniseren is op zich niet zo heel erg moeilijk, maar een beetje gevoel voor en verstand van stijl is natuurlijk wel belangrijk. En vaak is het zo dat de stijl die mensen zelf dan weten te bedenken, een interieur net iets te oubollig of net iets te saai maakt. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat dit ook het geval was bij het huis waar we vandaag een kijkje gaan nemen. De Duitse interieurarchitect Jürgen Lübcke, waarvan we op homify al vaker projecten voorbij hebben zien komen, is aan de slag gegaan om een fenomenale modernisering tot stand te brengen.

Voor: een beetje verouderd

modern  door homify, Modern

Zeer toepasselijk zien we het oude interieur van het huis in zwart/wit afgebeeld. Gelijk krijg je een goed overzicht van de situatie. De inrichting was niet bepaald lelijk te noemen, maar waar een interieur als dit twintig jaar geleden misschien fris en eigentijds was, is het nu toch wel een beetje gedateerd. Het ergste is eigenlijk dat er elke keer weer iets nieuws is toegevoegd. Als je daar voor kiest merk je dat na een aantal jaren een onsamenhangend geheel ontstaat. En juist daar moet je voor zien te waken!

Voor: verouderde retro

modern  door homify, Modern

Verouderde retro, je denk misschien wel: kan dat dan? Ja dat kan zeker! De barkrukken die je hier ziet zijn daar het meest sprekende voorbeeld van. In elk ander huis waren ze misschien wel leuk geweest, maar hier zijn ze hopeloos misplaatst. En dat geldt eigenlijk voor alle afzonderlijke elementen in de ruimte. Tijd voor verandering, laten we snel gaan kijken hoe het nieuwe interieur er uit is komen te zien.

Na: spectaculaire entree

Moderne keukens van homify Modern Houtcomposiet Transparant

Als je in dit huis in de nieuwe situatie naar binnen loopt, dan kun je toch niet ontkennen dat je met het wow-effect te maken krijgt. Wat een spectaculaire entree maak je in deze woning! Een heerlijk modern interieur met minimalistische trekjes verwelkomt je. En waar zo’n inrichting vaak ook een kil randje kan hebben, is dat hier allerminst het geval. Alles is perfect in balans gebracht en je wordt hier gelijk vrolijk.

Na: schitterende keuken

Minimalistische keukens van homify Minimalistisch Glas

De schitterende keuken mag gerust een hoogtepunt in het huis genoemd worden. In een relatief smalle ruimte is juist een zeer ruime keuken opgezet. Prachtig is het contrast tussen het witte aanrecht en het fraaie beukenmotief of de kastenwand aan de andere zijde. Hierdoor ontstaat juist dat eclectische gevoel dat de keuken een gezellig tintje geeft.

Na: houteffecten

Moderne eetkamers van homify Modern Keramiek

Ook in de woonkamer zie je het bijzondere effect van de houten elementen. Dit geeft ook hier zo’n warm tintje aan de ruimte die van zichzelf redelijk steriel is. In combinatie met een goed doordacht kleurenschema (en een heel leuk stukje behang dat je net nog rechts kunt zien) zorgt dat ook hier voor gezelligheid. Een prachtig schilderij dat een groot gedeelte van de muur links siert, maakt het geheel compleet.

Na: bijzonder sanitair

Moderne badkamers van homify Modern Tegels

Het nieuwe toilet is ook de moeite waard om even te bekijken. Onder het motto ‘doe de bril omhoog, de dames zitten ook graag droog’ is hier een apart urinoir aangebracht. Een goede oplossing voor de heren des huizes. En qua stijl is dit ook weer een schitterend voorbeeld van inrichten.

Na: bijzonder sanitair II

Moderne badkamers van homify Modern Keramiek

Nog een stukje van het fraaie sanitair in het huis: de prachtige wastafel. De afwerking is hier ook weer erg mooi en je wordt alleen al vrolijk door naar deze beelden te kijken.

Een zeer geslaagde verbouwing hebben we hier gezien. Ben je benieuwd naar vergelijkbare projecten om ook voor je eigen huis meer inspiratie op te doen? Neem dan ook bij dit interessante project een kijkje.

Wat vind jij het leukste van deze verbouwing? We zijn benieuwd naar jouw reactie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!