Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Schaduwdoeken voor tuin of terras

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Zonnezeilen en schaduwdoeken worden de laatste tijd een steeds vaker gezien design voor tuin, terras of balkon. Hoewel het idee van een doek of zeil als zonwering ook in ons land niet nieuw is, is de vorm, het ontwerp en het gebruik ervan wel compleet vernieuwd – naar het voorbeeld van zonnigere continenten zoals Australië en de VS. In plaats van de gebruikelijke zonneschermen en parasols kun je met een schaduwdoek een slanke, plaatsbesparende en stijlvolle vorm in je tuin of over je terras spannen waaronder je veilig tegen de regen en uit de zon van een warme dag kunt genieten. Hoe prachtig dit er uit kan zien vind je hieronder…

Elegant

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

In dit exclusieve terrasontwerp vinden we een praktisch en mooi schaduwdoek dat deze plek op de zevende verdieping van een flat in Tilburg een besloten en gezellig sfeer meegeeft. Studio Redd heeft hier met behulp van een eenvoudige, driehoekige vorm een buitenkeuken van alle gemakken voorzien. Uit de zon, onder deze UV-werende en watervaste doek, kan onder iedere weeromstandigheid van het buitenleven genoten worden.

Ruimtebesparend

Op dit balkon ontdekken we de plaatsbesparende kwaliteiten van een schaduwdoek die een zonnescherm of parasol in de schaduw zetten: geen centimeter vloeroppervlak wordt aan het doek opgeofferd terwijl deze met gemak het gehele balkon overspant. Ook heeft dit zeil geen poot nodig dat een plaats op het terras gegeven moet worden en is het doek prima bestand tegen weer en wind zodat deze permanent opgespannen kan blijven. Maar, mocht je zo nu en dan toch van onbeperkt zonlicht willen genieten, of wordt het winter, dan is met enkele simpele handelingen het doek los te koppelen, op te vouwen en op te bergen tot het weer voorjaar wordt.

Multifunctioneel

Hier zien we hoe een schaduwdoek niet alleen als parasol of zonnescherm boven een terras ingezet kan worden, maar door het unieke ophangsysteem ook op andere plekken in de tuin ingezet kan worden. Zo kan veilig en zonder direct zonlicht van het zwembad genoten worden zonder angst voor verbranding en zonder het ongemak van fel reflecterend zonlicht. Ontspannen op het terras en afkoelen in het zwembad kan op deze manier in alle comfort in de zachte schaduw van het doek gedaan worden.

Stijlvol

Tot nu toe hebben we vooral de functionele voordelen van schaduwdoek als zonwering gezien in de vorm van elegante, eenvoudige vormen. In deze foto zien we de volle stijlpotentie van schaduwdoek in de vorm van dit speelse, grote zonnezeil. Dankzij het flexibele materiaal waarvan schaduwdoek gemaakt is kan het zeil op vele verschillende manieren opgehangen worden. Hier zien we een complex gebogen en gespannen vorm dat van een circustent afgeleid lijkt te zijn. Door de perfect strakgespannen vormen kan regenwater en vocht buiten het bereik van het terras van het zeil afglijden en ontstaan er zo geen lekkages of doorzakkende plekken. Daarnaast zien de vormen die dit tuinmeubel kan aannemen er natuurlijk ook gewoon prachtig uit en vormt ieder exemplaar zo een unieke decoratie.

Voor meer tuin- en terras inspiratie kun je hier ideeën opdoen voor een buitenkeuken op je balkon of in de tuin.

Hoe zou jij een schaduwdoek of zonnezeil in jouw tuin of terras gebruiken? Deel jouw tuingebruiken bij de berichten hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!