27 ideeën om je kleine tuin gezelliger te maken

Mandy K. – homify Mandy K. – homify
Loft Tropical - Casa Cor 2014, Gisele Taranto Arquitetura Gisele Taranto Arquitetura Moderne tuinen
Loading admin actions …

Je denkt misschien dat je alleen maar met een grote tuin voor enorm veel gezelligheid kan zorgen. Toch is niets minder waar. Je tuin kan namelijk, ongeacht de grootte, veel vreugde in je leven brengen. Daarom is het ook geen wonder dat het vaak een van de meest favoriete ruimtes in ons huis is. Deze ruimte wil je natuurlijk graag gezellig houden; toch is het niet altijd eenvoudig om 'm te onderhouden, daarom hebben een aantal tips voor je die je vertellen hoe je de tuin gemakkelijk kunt bijhouden, zonder dat je er al te veel tijd aan hoeft te besteden. Lees verder en kom er achter hoe je dit doet, zonder dat je de gezelligheid teniet doet!

1. Gezelligheid ten top

Je tuin gezellig maken? Dan is dit design perfect voor je. Bedek de schutting met planten en breng buitenverlichting aan en je kunt direct genieten van een knusse tuin.

2. Haal de natuur in huis

Wil je nog meer natuur aanbrengen in je tuin? Combineer dan natuurlijke materialn zoals hout en planten met comfortabele meubels en gordijnen.

3. Installeer je eigen prachtige bar

Een bar geeft niet alleen direct veel meer persoonlijkheid aan je tuin, maar zorg ook voor een goede overgang met het huis. Hierdoor is het ook ideale afscheiding.

4. Een kleine tuin? Grote mogelijkheden

Heb een kleine tuin, maar wil je er toch een grote gezellig vibe aan toevoegen. Werk dan in de hoogte! Hang (met behulp van een houten pergola) lampen en potten op en zet er ook zeker kleurrijke bloemen in die voor het geheel echt af maken.

5. Laat de zon in je hart

Direct vrolijk worden als je in je tuin zit? Maak dan gebruik van felle kleuren zoals geel, blauw of groen. Een geschilderde muur maakt namelijk direct het verschil en vrolijk je tuin in een instant op.

6. Kies voor 1 bepaalde stijl

Als je je tuin er groter wilt laten uitzien, dan is het belangrijk om te kiezen voor 1 stijl. Als je net zoals hier gaat de landelijke stijl, dan word je direct nog meer omring door de natuur en al haar prachtigheden.

7. Zet het met bloemen en planten

Bloemen en planten doen ongetwijfeld wonderen voor je tuin. Je kunt ze namelijk verkrijgen in allerlei kleuren en formaten waardoor je de tuin echt persoonlijker, kleurrijker en unieker kunt maken. Als je veel leven in je tuin wilt brengen, dan zijn varens zijn een uitstekende keuze.

8. Genieten geblazen

Direct kunnen genieten van je prachtige en gezellige tuin? Hang dan een hangmat op om volledig te rust te kunnen komen. Een hangmat is ook snel afneembaar als je andere mooie accessoires wilt plaatsen in je kleine tuin.

9. Maak je tuin direct veel hipper

Wil je graag een trendsetter worden op vlak van tuininrichting? Hang dan kruidenplantjes op aan de tuinmuur en maak gebruik van schoolbordverf voor een hip effect.

11. Nog unieker dan anders

Een kleine tuin maken die uniek is? Plaat dan bloemen en planten in niet voor de hand liggende voorwerpen.

12. Schommelstoelen zijn nog steeds in

Schommelstoelen zijn nog altijd in en het is niet te verwonderen waarom. Ze geven namelijk je tuin een gezellige sfeer en zijn ook de perfecte zetels voor als je een aangename tijd wilt beleven met vrienden en familie.

13. Open haard zorgt voor veel warmte

Elementen zoals deze open haard, zijn de sleutel tot een gezellige achtertuin en zorgen direct voor veel warmte (in meerdere opzichten).

14. Hang je planten op

We hadden het al over het ophangen van planten en bloemen, maar omdat oude luiken zo mooi zijn, willen we je ook dit design niet besparen. Deze mooie luiken zijn perfect om bloempotten aan op te hangen.

15. Kleine tuin van grote kwaliteit

Zelfs het kleinste stukje tuin kun je gezellig maken door enkele van de bovenstaande tips al te combineren.

16. Pluk je eigen fruit

Leifruit perzikbomen groenpartners Landelijke tuinen boerderijtuin
groenpartners

Leifruit perzikbomen

groenpartners

Als je groene vingers hebt en je kleine tuin direct veel aangenamer wilt maken, dan moet je zeker eens overwegen om je eigen fruitboom te plaatsen. Zo'n boom zorgt niet alleen voor een prachtig uitzicht, maar ook voor overheerlijk fruit.

17. Durf te combineren

Als je veel stijl en sfeer in je kleine tuin wilt halen, durf dan verschillende materialen te combineren. Zo moet je zeker gaan voor een mix van glas en steen zoals in dit design.

18. Kerstverlichting ook met Pasen

Ben je iemand die graag kerstverlichting ziet? Dan hebben wij goed nieuws! Je moet je verlichting namelijk niet na de 25ste december weghalen. Nee, hoor. Versier de tuin met kerstverlichting en je hebt het hele jaar door een charmante achtertuin!

19. Leg wat prachtige stenen aan

Villatuin De Narcis, groenpartners groenpartners Landelijke tuinen Plant,Plantkunde,Natuurlijk landschap,Weg oppervlak,gesteente,vegetatie,Waterloop,Gras,Landschap,Vloeren
groenpartners

Villatuin De Narcis

groenpartners

Wil je echt die tropische vibe in huis halen? Tover je tuinperk dan om tot een rotsachtig paradijs vol mooie stenen, prachtige bloemen en groene plantjes.

20. Breng direct licht in je tuin

Een tuin gezellig maken kan direct met de juiste verlichting. Kies dus zeker eens voor een modern lichtontwerp bij het zitgedeelte.

21. Zit middenin de natuur

Wil je echt kunnen genieten van de natuur? Combineer dan planten met een comfortabele stoel.

22. Rustieke meubels zorgen voor een hartelijk gevoel

Creëer een gezellige buitenruimte door het gebruik van rustieke meubels. Kies vooral voor hout, bamboe en riet.

23. De juist ecombinatie van decoratie en verlichting

Decoratie en een bijpassende verlichting maken de tuin stijlvol en comfortabel. Als je de perfecte combinatie wilt bereiken, dan moet je zeker eens een van onze professionals inschakelen.

24. Romtantiek ten top.

Een gezellig date op het menu? Creëer dan een romantische sfeer met mooie lampen.

25. Design meubels mogen niet ontbreken

Maak je tuin modern door design meubels te gebruik. Ga vooral voor verschillende stijlen, kleuren en designs.

26. Lage meubels van hoogstaande kwaliteit

Laag meubilair zorgt voor een gezellige sfeer dus haal zeker kussentjes en tafels zoals deze in huis.

27. Je eigen strand in een instant

Met behulp van wat zand en een strandstoel creëer je je eigen privé strand!

Nog meer tips voor het inrichten van je kleine tuin

Stadstuin in De Meern, Buro Floris Buro Floris Moderne tuinen Bloem,Plant,Stoel,Buitenmeubels,Gras,Struik,Bodembedekker,Vrije tijd,Schaduw,terrestrische plant
Buro Floris

Stadstuin in De Meern

Buro Floris

Om we enorm graag fraaie en unieke tuinen zien, geven we je hier nog wat tips mee voor de inrichitng van je tuin. Hou bij het inrichten van je kleine tuin rekening met:

  • Het accentueren of suggereren van lengte: Als langwerpige elementen toevoegt zoals houten latten of lange stenen, lijkt je tuin direct veel langer.
  • Het plaatsen van een blikvanger: Als je in je kleine tuin een grote blikvanger plaats, dan zal alle aandacht gaat naar die pièce de résistance en dus niet naar de omvang van je tuin. Dit kan bijvoorbeeld een zelfgemaakt tuinhuisje zijn.
  • Het benutten van de achterkant van je tuin: Als je wat verlichting toevoegt aan de achterkant van je tuin en die laat schijnen over je volledige tuin, dan lijkt je tuin direct een pak groter.
  • Het gebruik van neutrale kleuren: Als je neutrale kleuren gebruikt in je tuin, dan creëer je direct een grotere look.
  • De juiste tuinmeubels: Kies voor licht ogende en transparante meubels want dan lijkt je tuin ruimer.
Welk design overweeg je voor in je eigen tuin? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!